KezdőlapGazdaság és üzletEmoji domain? Már létezik! Írd be ❤️🍺.ws

Emoji domain? Már létezik! Írd be ❤️🍺.ws

-

Annyira népszerűek az emojik, hogy már domaint is lehet úgy venni, hogyha valaki a böngészőbe a megfelelő emojikat írja be, akkor a kívánt weboldal jön be. Például a ❤️🍺.ws  -ra és a 🍺🍺🍺.ws -t beírva a böngészőbe a Budweiser (sörmárka) honlapja töltődik be. Már 2001-ben megjelent az első ilyen domain, de most lett igazán népszerű, hogy már egyre több helyen azonos emojik jelennek meg és a böngészők is jól tudják kezelni őket (nem mind). Tippelj, hogy tavaly mennyi ilyen domaint adtak el?

A válasz 20 000 darabot. Mennyibe kerül? Azt gondolnád, hogy több százezer forintba kerülnek, pedig nem. 1500-3000 forint közötti összegért már bármelyik, még szabad emoji domaint be lehet jegyezni. Sajnos a .com, .net, .org végződésekre nem lehet bejegyezni ilyen domaint. Viszont az egyes országok dönthetnek róla, hogy engedélyezik. Több kisebb államnál lehet is. Jelenleg a legnépszerűbb a .ws (Nyugat Szamoa), amit a népszerű domain regisztrátoroknál is lehet vásárolni.

A legnagyobb probléma

Sajnos nem biztos, hogy a megfelelő oldal töltődik be a különböző platformokon, mert nem mindig azonos a karakterkódolása az egyes platformoknak, böngészőknek. Ezt még nem sikerült áthidalni, így nem is lettek még annyira népszerűek az emoji domainek. Bár szerencsére a mobilböngészőkben bejönnek, és sokan ki-ki próbálják, még a Minner-nél is leteszteltem egy poszt erejéig és sokan bepötyögték.

Kampányolj úgy, mint a Coca-Cola

Feltettem magamban a kérdést, hogy érdemes-e egy cégnek ezt használnia. Arra lehet használni, mint amire 2014-2015-ben a Coca-Cola alkalmazta egy Puerto Rico-i kampányában. Elég érdekes és figyelemfelkeltő volt egy promóció erejéig. És nem is került valami sokba, mivel az egyes emoji domainek csak  5 dollárba kerülnek. Látszik például, hogy a Coca-Cola által megvásárolt domainek már nem is elérhetőek. A tipp tehát, hogyha használod, azt azért tedd, mert egy kampányodba pont beleillik vagy éppen valami újdonságot akarsz nyújtani.

A Godaddy emoji domain oldalán tudod ellenőrizni, hogy melyik domain szabad még. Kattints ide!

Néhány további példa:

Érdemes bevásárolni emoji domainekből, hogy azt eladjuk?

Mivel a .ws domain annyira nem népszerű, így úgy gondolom, ebből felesleges betárazni, ha mégis, max. 10-20 domaint, annyi kockáztatást megér. Akkor lesz igazán értelme, ha a .com-ra is engedélyezik. Akkor meg kell venni többet is, mert később könnyen tovább tudod adni. Érdemes tehát nyitott szemmel járni.

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Forrás: Webonic, Wikipédia, Adweek

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek