Emoji domain? Már létezik! Írd be ❤️🍺.ws

Annyira népszerűek az emojik, hogy már domaint is lehet úgy venni, hogyha valaki a böngészőbe a megfelelő emojikat írja be, akkor a kívánt weboldal jön be. Például a ❤️🍺.ws  -ra és a 🍺🍺🍺.ws -t beírva a böngészőbe a Budweiser (sörmárka) honlapja töltődik be. Már 2001-ben megjelent az első ilyen domain, de most lett igazán népszerű, hogy már egyre több helyen azonos emojik jelennek meg és a böngészők is jól tudják kezelni őket (nem mind). Tippelj, hogy tavaly mennyi ilyen domaint adtak el?

A válasz 20 000 darabot. Mennyibe kerül? Azt gondolnád, hogy több százezer forintba kerülnek, pedig nem. 1500-3000 forint közötti összegért már bármelyik, még szabad emoji domaint be lehet jegyezni. Sajnos a .com, .net, .org végződésekre nem lehet bejegyezni ilyen domaint. Viszont az egyes országok dönthetnek róla, hogy engedélyezik. Több kisebb államnál lehet is. Jelenleg a legnépszerűbb a .ws (Nyugat Szamoa), amit a népszerű domain regisztrátoroknál is lehet vásárolni.

A legnagyobb probléma

Sajnos nem biztos, hogy a megfelelő oldal töltődik be a különböző platformokon, mert nem mindig azonos a karakterkódolása az egyes platformoknak, böngészőknek. Ezt még nem sikerült áthidalni, így nem is lettek még annyira népszerűek az emoji domainek. Bár szerencsére a mobilböngészőkben bejönnek, és sokan ki-ki próbálják, még a Minner-nél is leteszteltem egy poszt erejéig és sokan bepötyögték.

Kampányolj úgy, mint a Coca-Cola

Feltettem magamban a kérdést, hogy érdemes-e egy cégnek ezt használnia. Arra lehet használni, mint amire 2014-2015-ben a Coca-Cola alkalmazta egy Puerto Rico-i kampányában. Elég érdekes és figyelemfelkeltő volt egy promóció erejéig. És nem is került valami sokba, mivel az egyes emoji domainek csak  5 dollárba kerülnek. Látszik például, hogy a Coca-Cola által megvásárolt domainek már nem is elérhetőek. A tipp tehát, hogyha használod, azt azért tedd, mert egy kampányodba pont beleillik vagy éppen valami újdonságot akarsz nyújtani.

A Godaddy emoji domain oldalán tudod ellenőrizni, hogy melyik domain szabad még. Kattints ide!

Néhány további példa:

Érdemes bevásárolni emoji domainekből, hogy azt eladjuk?

Mivel a .ws domain annyira nem népszerű, így úgy gondolom, ebből felesleges betárazni, ha mégis, max. 10-20 domaint, annyi kockáztatást megér. Akkor lesz igazán értelme, ha a .com-ra is engedélyezik. Akkor meg kell venni többet is, mert később könnyen tovább tudod adni. Érdemes tehát nyitott szemmel járni.

Ehhez kapcsolódó cikkek:

Forrás: Webonic, Wikipédia, Adweek

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!