Ennyi év kellett az első millióhoz ($) Bill Gates-nek, Jeff Bezos-nak, Mark Zuckerberg-nek

Az első millió. Itthon azt szokták mondani, hogy az első milliód (forintban) megszerzése mérföldkő, és nagyon nem szoktuk reklámozni, hogy hogyan is szereztük. Amerikában ez az összeg kicsit nagyobb, 1 millió dollár megszerzésének az időtartamát vizsgálták több milliárdosnál is. Ez átszámítva 280 millió forint.

Elmondható, hogy átlagosan 27 évesen vágtak bele (vállalkozásba) az első millió megszerzésébe és 38 évesen érték azt el. A többség 10 éven belül érte el, de ezt látod az alábbi infografikán külön lebontva, hogy korban mikor kezdte az adott milliárdos és hány év alatt érte el. Például Bill Gates 6 év alatt érte el, Mark Zuckerberg 2 év alatt. Persze ők a top listán vannak, de látható, a többségnél közel 8-10 évbe telt. Aztán exponenciálisan nőtt, hiszen láthatóan már itt vannak a top listán, a milliárdosok ($) között. Az, hogy miért nőtt ilyen gyorsan utána a pénzük, az ábra alatt látod!

Megvolt az első millió dollárban, aztán egy szempillantás alatt milliárdosok is lettek – Hogyan?

A válasz egyszerűbb, mint gondolnád. Tőzsdére vitték a cégüket. Itthon is volt már rá precedens, hogy azonnal több milliárd forint vagyont szerzett az, aki tőzsdére vitte a cégét. Erről itt írtam: Bill Gates, Mark Zuckerberg vagy Elon Musk gyors gazdagodásának egyik kulcseleme a …

Van itt még érdekes cikk ezzel kapcsolatban: Mennyi idősen indították vállalkozásaikat a milliárdosok?

Forrás: Entrepreneur
Fotó: Angello Lopez /Unsplash

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!