Éppen fej-fej mellett haladnak a legnagyobb cégek a legértékesebb cég cím megszerzéséért. 800 milliárd dollár körül mozog az Apple, Amazon és a Microsoft piaci kapitalizációja. Most úgy írok, mintha egy Forma 1-es verseny közvetítése lenne. Szóval az történt, hogy az Apple részvényárfolyama csökkent az utóbbi időben 1 hónapban 20%-ot, ami lehetőséget adott a Microsoftnak, hogy egy kicsit kellett csak erősödnie, hogy néhány napig megelőzze az addigi első Apple-t. A Microsoft? Teheted fel a kérdést magadban.

Sokan még mindig negatívan állnak a Microsofthoz, mondván egy techmatuzsálem. Az innovációval a cég a háttérben nagyon is halad. Részben azért is, mert rengeteg jó felvásárlást eszközölt az utóbbi időben. Ha csak a legnagyobbakat és legértékesebbeket említem, akkor a:

  • Minecraft – videójáték
  • LinkediIn – közösségi oldal
  • GitHub – nyílt forráskódú projektek, programok közvetítője

Ezekről a felvásárlásokról értesülni tudsz, ha figyeled a Crunchbase oldalt. Én is ott szoktam.

De miért emelkedett még a részvény ára? A Microsoft is azon cégek között volt, akik eszméletlen nagy összegeket öltek részvény-visszavásárlásba (írtam erről korábban).

Bejött a Minnner tippje – 100% hozam

Az utóbbi években folyamatosan cikkeztem róla, hogy én miért invesztálok a Microsoft részvénybe. Azóta folyamatosan emelkedett, már-már exponenciálisan. 50 dollárról (első tippek) már 110 dollárig rallyzott az árfolyam. 2015 július óta, vagyis 3 év alatt. Én átlagosan 65 dollárért vásároltam a részvényből, mert több részletben (többször) kisebb összegekért vásároltam, építettem fel a “portfóliót”. (grafikon alatt folytatom)

Már nem emelkedhet tovább az árfolyam?

Értelemszerűen ekkora emelkedés után már az ember a profit nagy részét realizálja. Az ilyen nagy cégek, mint a Microsoft, Amazon, Apple mind-mind hosszú távú befektetések. Most egy hullám végét megfogtam és várom az új belépési pontokat, hogy újra építsem a Microsoft befektetésemet. Erről is beszámolok a későbbiekben.

Szorosan kapcsolódó cikk, amiben egy írtóhasznos számolás is van: Megéri befektetni a világ legértékesebb cégébe? – Mi történt velük régen? Mennyi hozamot érhettünk…

Fotó: MIXEvent/Flickr

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!