Ez a 15 amerikai cég birtokolja a legtöbb offshore nyereséget

Az amerikaik egyre jobban kiakadnak a nagyobb cégek offshore ügyleteik miatt. A részvényeseknek se jó (mert nehezen jutnak a profithoz), az államnak se jó, és így az állampolgároknak se jó az offshoreozás. A vállalatok megpróbálják persze visszajuttatni a profitot a részvényeseknek, például részvény visszavásárlási programmal, kötvénykibocsátással.

Az alábbi ábrán milliárd dollár értékben szerepelnek a felhalmozott offshore profitok. Sok cég különböző megállapodásokkal, cég összeolvadással, leányvállalatokkal kerüli ki az amerikai adót.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
top-15-companies-offshore-profits

 

Olvasd el az alábbi cikket is:
Ezt látnod kell! Másodpercenként mennyit keresnek a nagyvállalatok

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!