Ezek a márkák nem használhatják a nevüket minden országban, ott más néven futnak

Hiába a márkanév, ha éppen egy országban már régóta működik olyan néven egy cég, vagy éppen védjegy oltalom alatt áll az országban. Több ismert branddel is megtörtént már ez, és a mi általunk is ismert márkák egyes országokban más nevet használnak. Nézzük is őket!

Burger King – Hungry Jack

A fenti kiemelt képen látod a másik logót. Ausztráliában volt már Burger King néven étterem, így az ausztrál fő franchise tulajdonos Jack Cowin a Hungry Jack nevet adta a hálózatnak.

Danone vs Dannon

Az Amerikai Egyesült Államokban használják Dannon néven, mert először rosszul ejtették ki a márkát az USA-ban. DAN ONE -így akarták kiejteni, így a cég úgy döntött fonetikusan írja le. Így ne lepődj meg, ha ezt látod, nem hamis termékről van szó.

Twix vs Raider

Fotó: Like_the_Grand_Canyon/Flickr

Eredetileg a terméket Raidernek hívták (Egyesült Királyságban fejlesztették ki), az USA-ba viszont Twix néven vezették be és lett népszerű. Több európai országban még Raider néven fut a termék.

Lay’s vs Walkers

A Pepsi 1989-ben vásárolta fel a Walkers chips gyárat és a termék nevét változtatták csak meg. Az Egyesült Királyságban még mindig Walkers a neve, az USA-ban és például nálunk Lay’s, de Mexikóban Sabritas, Ausztráliában pedig Smith’s.

Kapcsolódó tartalmak: 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!