KezdőlapGazdaság és üzletEzek a márkák nem használhatják a nevüket minden országban, ott más néven...

Ezek a márkák nem használhatják a nevüket minden országban, ott más néven futnak

-

Hiába a márkanév, ha éppen egy országban már régóta működik olyan néven egy cég, vagy éppen védjegy oltalom alatt áll az országban. Több ismert branddel is megtörtént már ez, és a mi általunk is ismert márkák egyes országokban más nevet használnak. Nézzük is őket!

Burger King – Hungry Jack

A fenti kiemelt képen látod a másik logót. Ausztráliában volt már Burger King néven étterem, így az ausztrál fő franchise tulajdonos Jack Cowin a Hungry Jack nevet adta a hálózatnak.

Danone vs Dannon

Az Amerikai Egyesült Államokban használják Dannon néven, mert először rosszul ejtették ki a márkát az USA-ban. DAN ONE -így akarták kiejteni, így a cég úgy döntött fonetikusan írja le. Így ne lepődj meg, ha ezt látod, nem hamis termékről van szó.

Twix vs Raider

Fotó: Like_the_Grand_Canyon/Flickr

Eredetileg a terméket Raidernek hívták (Egyesült Királyságban fejlesztették ki), az USA-ba viszont Twix néven vezették be és lett népszerű. Több európai országban még Raider néven fut a termék.

Lay’s vs Walkers

A Pepsi 1989-ben vásárolta fel a Walkers chips gyárat és a termék nevét változtatták csak meg. Az Egyesült Királyságban még mindig Walkers a neve, az USA-ban és például nálunk Lay’s, de Mexikóban Sabritas, Ausztráliában pedig Smith’s.

Kapcsolódó tartalmak: 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek