Ha annyira beleásnád magad a tőzsdébe, mint a focicsapatok “elemzésébe”, akkor már rég milliomos lennél

Szoktál tippmixelni? Ha igen, ha nem, gondolom aránylag tudod, mennyit szoktak az emberek feltenni egy-egy meccsre, vagy egyszerre több meccsre. Mostanában figyelem azokat az oldalakat, ahol pénzért adnak tippeket, és meglepően tapasztalom a kommentekből, hogy akár egy-egy héten is 50-100 ezer forintot is feltesznek az emberek. És a legviccesebb, hogy 1,01-1,07 -es oddsokra. Bár tény, hogy egyes szisztémákkal lehet nyerni, de a fociban azért minimum 22 változóval számolnunk kell (játékosok…), így a szerencséhez inkább közelebb áll, nem is beszélve a költségekről (fogadás költsége, hogy az oddsok ellened játszanak, alacsonyak, ami azt jelenti, hogy még a matematika is ellened játszik.). Na, de nézzük, mire akarok kilyukadni!!! 

A címben már láttad, hogy igen, a tőzsdére fogom vinni a témát. Pontokban összeszedem a gondolatokat, ötleteket:

  • A tőzsde kiszámíthatóbb, vagyis inkább úgy fogalmaznék kiszámíthatóbb, mint a focicsapatok teljesítménye.
  • Sokkal könnyebb egy-egy részvényre/devizára ráfeküdni, azt elemezni, mint egy focicsapat teljesítményét megbecsülni.
  • A kockázatod sokkal jobban tudod kezelni, és a matematika is melleted áll
  • Naponta többször is tudsz kereskedni, és akár ugyanazzal a részvénnyel, devizával, nyersanyaggal….

Havi 50-100 000 forint tőzsde vs tippmix

Ha ennyi összeget összességében elfogadsz meccsekre, akkor azzal már tőzsdén is nagy eredményeket tudnál elérni. Gondolj bele!!! Egy focicsapat helyett pl. szinte együtt élsz az Apple árfolyamával, vagy pl a forint mozgásával. Szinte már úgy megismered az egyes rezdüléseket, hogy abból könnyen profitálhatsz. Persze ehhez kell majd rutin, de az alapokat gyorsan el tudod sajátítani, és már rengeteg információ rendelkezésedre áll az elején, hogy az irányokat belődd.

Például ha sportfogadáshoz akarnám hasoníltani, akkor arra is “tippelhetsz”, hogy az árfolyam egyik vagy másik nap melyik irányba mozdul el. (Fel vagy le?)…

Így kezdj el tőzsdézni

Egy kis inspiráció:

Kapcsolódó cikk: 5 dolog, amiért egy jó pókeresnek érdemes kipróbálnia a tőzsdét

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)