szombat, január 16, 2021

„Ha nincs eszed, legyen noteszed!” Na ebből csináljunk pénzt! – Marketing tippek + vállalkozási ötletek egy cikkben

Kell egyáltalán a memória? Gondolj bele, hogy szinte alig kell megjegyeznünk dolgokat, mert csak beírjuk a böngészőbe, keresőbe. Bizony! A Google elérte, hogy valójában rá hagyatkozzunk, vagyis alapból már a keresőhöz nyúlunk, hiába idézhetjük fel a memóriánkban, nekünk sokkal kényelmesebb és gyorsabb csak bepötyögni. Igaz? Még az applikációk toplistáján is előkelő helyeken szerepelnek a jegyzet-, naptárappok. De ez nem véletlen!

Egyrészt, ahogy már leírtam, a Google is ebbe az irányba visz minket, másrészt nap mint nap annyi információ ömlik ránk, hogy kinek van ideje és kedve mind megjegyezni? Na! Nagyjából sikerült körülírnom ezt a dolgot. Most jöjjön az, hogy mire is tudjuk használni. Egyrészt a marketingedben, másrészt lehet erre vállalkozást, startupot indítani?

Így használd ki a marketingedben a “memóriás dolgot”

Emlékeztető funkció. Bármilyen marketingtevékenységed is van, abban benne kell lennie az olyan reklámanyagoknak, megjelenéseknek, amiben emlékezteted az embereket adott termékre, promócióra, eseményre, tartalomra. Legyen emlékeztető emailed, FB posztod, szórólapod….
Készülj fel! A marketingkampányodban figyelj arra, hogy legyenek olyan “üzenetek” is, amiben

 • vagy figyelmezteted,
 • vagy emlékezteted,
 • vagy arra kéred a (leendő) vevődet, hogy írják le, mentsék el a terméked, blogod, promóciód….

A legjobb az egészben, hogy a remarketingnek köszönhetően tényleg csak azokra tudsz “lőni”, akik már találkoztak a promóddal. Apropó! Emlékeztetnélek, hogy még mindig tart a Minner videóblogja!

A vállalkozási ötletek

 • Jegyzetapplikáció. Atya ég! Én is már mennyi jegyzetappot használtam. Evernote, Google Keep és most a Trello (ami egyébként nem arra lett kitalálva, de én arra használom). Ezzel szerintem te is így vagy, folyamatosan váltogatjuk. De tudod, hogy miért jó ez? Egy jó üzleti modellel, ötlettel, innovatív megoldással akár egy új jegyzetapplikációnak is meg lehet a piaca akár globálisan is. Főleg akkor lesz jó, ha valami nagyon speciálisat találsz ki, vagy egy szűk piacra célzol. Pl. nőknek jegyzetapp, amiben van természetesen menstruációs naptár, vagy pl. kupon- és kedvezményfigyelő…. (Gondold tovább!)
 • De például van ötletem vállalkozóknak szóló jegyzetapplikációra is, méghozzá az, hogy …, jah nem, bocsi, ezt nem írom le, mert lehet, hogy a Minnernél megvalósítom (valamikor). 🙂
 • >>> Az ötletről itt írtam: 52. üzleti ötlet: Hírek röviden, sztoriban, 15 másodpercben. Havi 41 millió forint vár
 • Na, de van egy másik ötletem! Ami bár nem teljesen jegyzethez kapcsolódik, de ráhúzható. Szóval olyan weboldal/applikáció kellene, ami különböző kategóriákból a hét legfontosabb tartalmait, híreit összefoglalja akár röviden, vagy több formában…. Oké, persze a híradók… (többet nézzük a mobilt, mint a TV-t), mégis, ha elég ügyes vagy, még a többi portál fog neked fizetni, hogy szemlézd a hírüket, vagy azt az infót tőlük linkeld. A hírkereső ebből kasszíroz évente 500-600 milliót, mármint a hírek linkeléséből. >>>Egy magyar weboldal (na jó, 2) amiben csak 6-an dolgoznak, és éves 500 millió forint árbevétele van (és nem köthető politikához)
  >>>Az ötletről itt írtam bővebben: 52. üzleti ötlet: Hírek röviden, sztoriban, 15 másodpercben. Havi 41 millió forint vár
  Vállalkozási ötlet a Minneren, ami ehhez kapcsolódik még: 153. ötlet – Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek