Ha valaki azt hiszi, hogy 1 millió dollár lesz egy bitcoin, akkor ő…..

A bitcoin árfolyamát már nem is érdemes pontosan leírni, mert szinte a cikk megírásának végéig bármelyik irányba 1-3 ezer dollárt is változhat. Egy biztos, hogy már 10 000 dollár felett van, ami eszméletlen magabiztossá tette a kriptovalutával kereskedőket, nyerészkedőket. Látszik rajtuk az eufória. Láttam már rövid és hosszú távra is célárakat, természetesen az 1 millió dollárt olvasva felnevettem. Az tény, hogy most még emelkedik, ezt aláírom. Na, de mi kerül a címben a pontok helyére? Először is megjegyzem, nekem is van bitcoin befektetésem, de nagyon kis százaléka a portfóliómnak.

Ha valaki azt hiszi, hogy 1 millió dollár lesz egy bitcoin, akkor ő már többet kockáztat, mint…

… amennyit megengedhet magának, vagy amit elbír a családi kassza. Tudod ez olyan, mint rulettezés közben, ha 10  fekete jön egymás után, akkor az ember mer nagyobbat kockáztatni a pirosra, mert hiszi, hogy már az jön. Én most nem azt mondom, hogy nem lesz 1 millió dollár a bitcoin, ki tudja azt…., hanem arra akarok rámutatni, hogy aki annyira hisz benne, az többet kockáztat a kelleténél. És bizony most sokan vannak kisbefektetők. Már határidős tőzsdén is lehet bitcoinnal kereskedni a nagyok, vagyis a nagybefektetők ki fogják véreztetni a kicsiket.  Ahogyan az egyik hazai befektetőcég elemzője mondta: “Olyan ismerőseim kérdezősködnek a bitcoinról, akiket addig semmilyen más ehhez hasonló befektetés nem mozgatott, vagy nem is volt”. A közösségi oldalakon lévő kommentekből nagyon sokszor látszik, hogy nagyon sok kezdő befektető van ezen a piacon. Ami azért baj, mert nem mindig ésszerű döntéseket hoznak, vagyis nem tiszta fejjel gondolkodnak. Az a baj, hogy már most megjelentek a csalók, főleg MLM-nek álcázott megoldásokkal, de van példa további kreatív csalásokra is. A befektetőket senki nem védi. De sokszor valójában magukat hibáztathatják csak (bár azt kevesen fogják).

1 millió dollár a bitcoin?

Gondolj bele!  A tőzsdeindexek se repülnek 1 millió pontig, pedig sokkal nagyobb a hatásuk a világ gazdaságára. Vagy ott az arany. Persze ez fura egy érv, nem is biztos, hogy helytálló, de ha csak egy kicsit is helyre teszi a gondolat azokat az embereket, akiket most elönt a mohóság, már jót tettem. A befektetésbe vetett hit a részvényeknél, indexeknél is ugyanúgy működik, szóval valamennyire jó a megközelítés 🙂

Minél nagyobb a hozam, annál nagyobb a kockázat

Ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni. Sajnos ezt sokan elfelejtik. Kérlek vigyázz a pénzedre! Ne kockáztass annyit, amennyi már a családi kasszára is kihatással van. Akár családokat is tönkretehet egy nagyobb krach. Mindenre fel kell készülni. Nem véletlen, hogy a nagyobb befektetők figyelmeztetnek. Ők már láttak néhány ilyen eufóriát, és a végén szétvált családokat….

Ehhez kapcsolódó cikkek: 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!