Így néz ki egy vállalkozó napja. Mivel foglalkozik, mit csinál, hogyan…

Dátum

Megosztás

Megkértem az olvasóimat, hogy mutassák be, mivel is foglalkoznak, mit csinálnak, hogy néz ki egy napjuk. Mire jó ez? Egyrészt belelátsz más napi rutinjába, ha éppen pont célcsoport neked az a döntéshozó, akkor elkaphatsz egy-egy információt, másik pedig még a piacismeret, amit megszerezhetsz ilyen kis beszámolókból. Egy adott területbe jobban belelátunk, egy félinformáció is elindíthat benned egy gondolatmenetet, tudod, mindig lehet átvenni megoldásokat, adaptálni dolgokat. Na lássuk is! Természetesen én is leírtam egy átlagos napomat, azt a végén olvashatjátok, először nézzük a többieket.

+információ: Az első mondatot dőlten írom minden beszámolónál, hogy érzékeltessem, hogy ezt a vállalkozók írták. Többen is jelezték, hogy jó volt leírni a napjukat, sokkal jobban átgondolják azóta. Tudjátok, mit vettem észre? Rengeteg beszámolóban olvasni, hogy Facebook csoportot üzemeltet az adott vállalkozó (ezen majd gondolkodj el!).

Knausz Péter, egy személyi edző napja

Egy átlagos napom már előző nap elkezdődik. A személyi edzés nem arról a 60 percről szól, ami az edzőteremben történik. Este felkészülök a következő napra. Ténylegesen általában 5-kor kelek. 10 perccel nyitás előtt már a teremben vagyok. Jönnek sorban az edzetteim. Fantasztikus élmény és egyben hatalmas kihívás a legváltozatosabb problémákkal és célokkal érkező embereknek segíteni. Aztán napközben igyekszem a saját fizikai állapotommal is foglalkozni. A késő délutáni, esti időszak a tanulásról szól. Végtelen mennyiségű szakmai anyagot vagyok képes feldolgozni. Időnként már úgy érzem, az őrültség határát súrolom. Sokan meztelen nők képeit gyűjtik, nekem tele van röntgen és mri felvételekkel a postafiókom és a telefonom. Ez az én hivatásom. Semmi pojácáskodás, csak segíteni másokon. Legyen bármi a céljuk!
https://www.facebook.com/coachpeterpt/

Kovács Ádám, a tech, mobil blogger

2016 nyarán, főállás mellett kezdtem el építeni a HuaweiBlogot. 3 éve megláttam annak a lehetőségét, hogy a cég tényleg a legnagyobb okostelefon gyártó lehet 5 éven belül, de nincs itthon egy olyan blog sem, amely kizárólag a Huawei termékekkel foglalkozna, ezért betömtem vele a piaci rést.
Az idei évben a HuaweiBlog mellé elindult a HonorBlog, a testvérmárka termékeit lefedő blogom is. A két rajongói oldalhoz tartozik összesen 6 Facebook csoport, ezeket is menedzselem. A legnagyobb közülük (Huawei közösség) már 36 ezer tag felett jár.

Hétköznapjaimat általában reggel 6 óra magasságában kezdem, először kávé mellett átpörgetem a friss híreket, amelyeket érdemes ismernem. Ezt követően jóváhagyom és megválaszolom a csoportba érkező posztokat, ezek általában elég nagy falatot tesznek ki, mert napi szinten a 6 csoportban 100-nál is több poszt érkezik. Ezt követően kezdek napi híreket írni és ezzel a délelőttöm el is telik, ebben az időszakban vagyok a legproduktívabb.
A délutánok elsősorban arról szólnak, hogy figyelem a csoportokat, az interakciókat követem, megválaszolom a kommenteket, ha jönnek, mellette tovább bújom a netet az információkért és informálódok a márkákkal kapcsolatban, ha valami olyan tartalmat találok, akkor azt még azonnal megírom. Mellette a délutánok vége az aktív kikapcsolódásról szokott szólni, ami elsősorban futóedzéseket jelent.
A hétvégék sem lazábbak. Bár ilyenkor megengedem magamnak az alvást 7-ig, esetenként fél 8-ig, de általában ekkor is azzal indítom a napot, hogy reggeli mellett lekezelem a csoportot (ilyen közösségekben nincs megállás, nincs hétvége, nincs szabadság, mindig foglalkozni kell vele). Mellette általában focimeccseken veszek részt játékvezetőként hétvégente, ezzel megteremtve a harmóniát az ülőmunka és a sportos életvitel között.
https://huaweiblog.hu/

Faragó László, egy fotós egy napja

Fotósként nehéz egyetlen tipikus napot leírni, hiszen ebben a szakmában teljesen hektikus, hogy mikor mit csinál az ember a vállalkozásában. Annyi biztos, hogy átlagosan napi 10-12 óra is simán elmegy munkával – bár ezt általában nem érzem ennyinek, mert imádom, amit csinálok. 🙂 Ami jellemző rám, az a későn kelés, későn fekvés, így ha nincs aznap fotózás, akkor délelőtt általában csak a „lazább” feladatokat végzem: emailezés, telefonálás, egyeztetés, üzleti találkozók, aznapi teendők átgondolása, apróbb elintéznivalók elvégzése (pl. posta, hivatalos ügyek, vásárlás, stb.). Délután ha van retusálni való képanyag, akkor azokat csinálom, gyakran egészen hajnalig, hiszen bár sokan nem tudják, a fotós legalább annyit, ha nem másfél-kétszer annyit ül a gép előtt utómunka miatt, mint amennyi időt fizikailag a fotózással eltölt. Legalábbis, aki igényes a munkájára… 🙂 A kész képeket gyakran így késő este/hajnalban kapják meg az ügyfelek, így reggel mire felébrednek, várja őket a „meglepetés” az email fiókjukban, engem pedig, amikor valamivel később felkelek, már az – általában elégedett – válaszuk. 🙂
Ha fotózás is van aznap, akkor gyakran korábban kelek (főleg reggeli-délelőtti fotózásokra), így ilyenkor is gyakran délutánra esik a retusálás, kivéve, ha hosszú rendezvény, vagy egész napos termékfotózás van, ekkor kizárásos alapon marad a másnap az utómunkára.
Amikor kicsit holtidőszak van (nincs se fotózás, se retusálás) akkor aktivizálom magam networking, marketing szempontból, vagy fejlesztem magam és tanulok online vagy személyesen csoportos tanfolyamokon, workshopokon. Üzleti vagy baráti találkozókra járok, kieresztem a fáradt gőzt, vagy itthon töröm a fejem új tartalmakon, amiket a közösségi oldalaimra, vagy más reklámfelületekre szánok. A holtidőszak számomra a kreatív időszak is egyben, mialatt akkor vagyok a leghatékonyabb, ha próbálok minél kevésbé a munkára koncentrálni, ekkor rendre jönnek is a jobbnál jobb ötletek és tervek. Ekkor törlesztem a felgyülemlett adminisztrációs feladataimat is, próbálom fejleszteni a munkameneteimet – utóbbi a kreatív időszakban egész hatékonyan is szokott működni. www.faragolaszlo.hu

Kovács Roland, a coach egy napja

A reggelek nálam ugyanúgy indulnak. Hétköznap és hétvégén egyaránt. 5:30-kor kelek, meditálok, tornázok, naplót írok, kávézom. Ez az első 60 percem mindig ugyanaz. Már évek óta csinálom és ez segít abban hogy mentálisan és fizikailag is felkészüljek a napomra.
Azt, hogy adott nap mit csinálok, már előző héten megtervezem. Az ügyfél találkozókat is legalább 1, de inkább 2 hétre előre berakom a naptárba. Fegyelmezett ember lévén ritkán fordul elő, hogy módosítok valamilyen programon. Így mindig tudom mire, mennyit kell készülnöm és a szabadidőmmel is én rendelkezem, nem pedig más.
A délelőttök általában tartalom készítéssel telnek, ami lehet: blogbejegyzés, FB, Linkedin poszt vagy éppen egy előadásra, workshopra új anyagok. Olyan 11 óra magasságában elmegyek mozogni. Ez lehet edzés, séta, bringázás, bármi, csak jól átmozgasson. 13 után jönnek megbeszélések, találkozók kb. 17 óráig.
Ez a napirend akkor borul, ha egész napos workshopot tartok, mert akkor nyilván ott vagyok egész nap. Az estém hasonlóan a reggelhez egy kis rituálé végre, amiben az olvasás (könyv, nem kütyü) játszik nagy szerepet.
Hétvége az nálam kikapcs. Egyedül szombat reggel szoktam elővenni a naplómat és átgondolni a hetet, mi volt jó, mi nem volt jó, hogy egy kicsit javítsak a szokásaimon. Vasárnap reggel (a kis rituálém után) a játéké. Hatalmas geek vagyok! 🙂
Mivel foglalkozom. Kettő dologgal. 1) Személyesen segítek az embereknek a megfelelő szokásokat kialakítani annak érdekében, hogy elérjék a céljaikat. Ehhez a viselkedéselemzéstől a környezet optimalizálásáig elég sok tudományos és gyakorlati eszközt használunk fel személyre szabva az igényeknek megfelelően. 2) KKV vezetőkből és döntéshozókból álló csapatokat vezetek, coacholok, ahol az üzleti és a személyes fejlődés áll a középpontban.
Bővebben itt olvashatsz rólam és a munkámról és arról, hogyan tudunk és fogunk együtt dolgozni 😉
www.balance-and-bloom.com

Klár Zoltán, a rendszergazda egy napja

Általában minden napom változik, ezért a következő hétfőt veszem alapul.
9-re viszem a kislányomat oviba, utána irány a műhely (szerencsére közel van az ovihoz), átnézem a leveleket és a céges számlámat. Kimenő-bejövő számlákat rendezem, hogy le tudjam adni a könyvelőmnek. 10-re megyek egy könyvelő irodába kollégámmal. Viszünk két asztali gépet, telepítjük, közben párhuzamosan adatokat mentünk a régi gépeikről. Telepítés után az új gépekre visszaállítjuk az adatokat, könyvelőprogram, böngésző, levelező stb.
12-13 felé végzünk, egy gyors ebéd, majd vissza műhely. Laptopot kell keresnem egy könyvesboltnak, amivel élő adásokat tudnak közvetíteni. Ha megvan a gép, árajánlat küldése. Közben két másik árajánlatot is össze kell dobjak rendszergazdai szolgáltatásra. Az egyik partnerünk hihetetlen módon fejlődik, és kevesebb, mint egy év alatt szinte megduplázódtak a munkaállomások 🙂 Ez az egyik ajánlat amit kicsit bővíteni kell. A másik egy teljesen új vállalkozás. Ha megvannak mehetnek email-be.
Megírok egy posztot a weboldalunkhoz képekkel a születésnapunkról 🙂 Vagy készülök a keddi oktatásaimra. Jár hozzám egy 11 éves fiú, akit én vezetek be a számítástechnika világába, és van egy 9. osztályos lány, akinek segítek excel kérdésekben.
Természetesen bejöhet SOS kiszállás is, vagy teamviewer-es segítségnyújtás. Aztán 17-18 felé haza és család 🙂
https://www.rendszerszakik.hu/

Virág István, fa mobiltok készítő egy napja

Valódi fából készült telefon és tablet tokokat készítek. Az egyedi grafikával készülő tokokat egyrészt marketingesek rendelik rendezvényekre promóciós ajándékként, kampányok nyereményeként vagy a céges arculat erősítésére készülnek. Emellett egyéni megrendelések is érkeznek különböző alkalmakra, például születésnapi, névnapi, karácsonyi ajándéknak vagy évfordulókra vagy csak saját használatra a készülék stílusos védelmére.
A telefontok készítés minden esetben tervezéssel kezdődik. Ilyenkor a megrendelő elképzelése alapján látványtervet készítek, hogy semmiképp ne legyen félreértés a készülő termékkel kapcsolatban. A megrendelő kiválaszthatja, hogy milyen fajta egzotikus fából vagy fák kombinációjából készüljön a tok. Elküldik a grafikát, fotót vagy céges logót, amely alapján elkészítem a látványtervet. Miután el lett fogadva a grafika, elkészítem a gyártási terveket hozzá. Ezt továbbküldöm partnerünkhöz, akik lézerrel kivágják és gravírozzák a fa borítást. Ez korábban megmunkált alapanyagokból történik, amelyet előzetesen kiválogatunk és simára csiszolunk a kellemes tapintás érdekében. A fa anyag megkapja a megfelelő felületkezelést, hogy hosszantartó védelmet biztosítson a készülékeknek. Ez után a fa borítást a műanyag részekkel kézzel összeragasztjuk, majd csomagolás után elküldjük a megrendelőnek.
A napi rutin viszonylag rugalmas, a fentin kívül marketing tevékenység egészíti ki, főleg közösségi oldalakon, ügyintézés, adminisztráció, új termékek tervezése, stratégia készítése a visszamért adatok alapján.
https://www.creatiwood.hu/

Kicsit törjük meg a sok szöveget ezzel a képpel:

Szűcs Máté, fotókidolgozással foglalkozó vállalkozó egy napja

Anno Milán vállalkozás ötletei között volt egy fénykép kidolgozással foglalkozó, ami felkeltette az érdeklődésemet.
Mivel főállásban speciális fotónyomtatókat szervizelek, így kézenfekvő volt, hogy egy fotós termékekkel foglalkozó vállalkozást indítsak.
Lehet, most azt gondoljátok, de ebből már annyi van, de ilyenből nem sok. Ugyanis mi száraz technológiával készítjük el a fényképeket, nálunk nem kell elszállítani a vegyszert, és a festékkazettákat is vissza lehet küldeni a gyártónak, mert újrahasznosítóak.
És persze nem kell napokat várni egy termék elkészülésére, akár meg is várható, hisz szinte minden termékünket helyben készítünk, az alap fotókidolgozástól kezdve, poszter- és vászonkép, több paneles képek, fényképes bögre, póló (akár hozott pólóra is tudunk mintát rakni), párna, még kőtáblára is tudunk képet készíteni, van lehetőség gyors fotókönyv készítésére szövet vagy bőr borítással. Egy kicsit látványkonyha feeling, ugyanis a termékek mind a vevők előtt készülnek így nyomon követhetik az egyes szakaszokat, ha szeretnék.
Minden termékhez külön gépet használunk, ezért tudunk gyorsak lenni. Vászonképeinket azért tudjuk akár 1 órán belül elkészíteni, mert előre legyártott, ragasztócsíkkal ellátott, méretre vágott lécekkel dolgozunk.
Az emberek többsége már a zsebében hordja az életét telefon formájában. Így legtöbb vásárlónk telefonnal készíti fényképeit, melyet kábellel vagy bluetooth-on keresztül könnyen át tudunk másolni rendszerünkbe.
Nézzetek be hozzánk Fotó’s’Dekor fotókidolgozás vagy a www.fotosdekor.hu oldalra és ha kérdésetek van keressetek bátran.

Duchai Márta, Tripadvisor szakértő, tanácsadó egy napja

Egy átlagos ÉrtékelésTUNING nap így néz ki (a fix részeket kialakítani volt a legnehezebb, de azok adják a keretet és sokkal kiegyensúlyozottabb és produktívabb vagyok, amióta megvannak, mint előtte):
0. lépés: előző este mindig miMindba beteszem a másnapi teendőimet és priorizálom – ez kb. 3-5 percet vesz igénybe, de a fókusz miatt kb. elengedhetetlen, mindjárt meglátjátok, miért 😉
5:30-kor kelek – 10 perc reggeli meditáció (pont az első szundiig tart, ha esetleg bealudnék rajta ;)), majd pattanok elkészíteni a gyerekeket az útjukra, reggeli, uzsi, ruha, elmaradt házi (uupsz), stb.
7:10-kor kilépnek az ajtón és kezdődik a munkára fordítandó idő. Jóga, plank és pulzust egekbe emelő átmozgató kardio gyakorlatsorozat után, zuhany és kiadós reggeli (közben igyekszem nem beszippantódni a social media által).
8:00-kor gép előtt. Először mindig megnézem az ügyfeleim Tripadvisor fiókjait, hogy történt-e valami, aztán vagy online konzultációra készülök vagy elkezdem bedarálni a feladataimat a miMindról.
Opcionálisan délelőtt podcast adást veszünk fel a pályatársaimmal VAGY az interjúsorozatomhoz rádiófelvételt VAGY az Instagramon élőzünk VAGY a honlapomon található termékeket csiszolom (automatizálás / agyalás a felhasználóbarátságon / utánkövető e-mailek gyártása, stb.). A termékek inkább éjszakai műszakban születnek, mert azokhoz sok input kell az ügyfelektől, hogy lássam, pontosan mire van szükség, de erről majd később.
Aztán gyors ebéd és megyek be a városba ((: vagy ezt csak mi vidéki gyerekek mondjuk így? 😀) offline találkozókat lebonyolítani (tárgyalás, konzultáció, ügyfélvizit, és ilyenkor kapnak belőlem a barátok, barátnők is) szigorúan 4-ig bezárólag (eddig vagyok az ügyfeleknek is elérhető), aztán rohanás a gyerekekért.
Második műszak kezdődik, negyed 9-ig family time.
20:30 – megszállja az agyam a kisördög, kopogtat az ihlet, az altatás alatt szintetizálódnak a gondolataim, amiket ki kell írnom magamból. Ilyenkor születnek általában a velősebb tartalmak, bejegyzések, blogcikkek és a nagyobb lélegzetvételű értekezések. Ezt kifulladásig. Van, hogy éjfél-egy körül kerülök ágyba, ami csütörtök környékére megbosszulja magát (amikor már sok sorban ugyanazt a karaktert virít a monitoron, akkor érzem, hogy abba kellene hagyni). Ezen valahogy változtatni próbálok (de aludni úgyse tudnék a gondolatok miatt…). Gyors miMind letisztázás, aztán beteszem kedvenc mélyalvós meditációmat a fülembe és esélyük sincs a további gondolatoknak ugrabugrálni 😀
Ja, és nálam természetes a folyamatos multitasking, sok minden fut párhuzamosan. Nem nagyon fordul elő, hogy csak egy dolgot csináljak. Pontosan tudom, hogy mit tudok elvégezni 30mp alatt, amíg megmelegszik a kávéhoz a tej a mikróban, azért is szeretem a bkv-t, mert közben az összes gondolatomat tudom azonnal jegyzetelni (én Google Keep-be), Facebook-on a Tripadvisorszelidítők zárt csoportomat csekkolni és a FB-oldalamat, ilyenkor kapok inspirációt az Insta posztokhoz és ilyenkor kezdem el összegezni a felmerülő teendőket és agyalni az életünk logisztikáján.
Hát valahogy így néz ki egy napom. Persze ennél sokkal szofisztikáltabb, de jó volt leírni, mert már látom, hogy ezt az éjszakai műszakot egy kicsit racionalizálnom kell…
https://ertekelestuning.hu/

Hoffmanné Klemm Szilvia, a könyvelő egy napja

Könyvelőként elég változatosak a napjaim. Nem vagyok korán kelő, viszont késő estig tudok dolgozni. Én 7 órakor kelek, irodám a családi házamban van, ezért nem kell messze mennem.A gyermekeim szinte felnőttek így akár reggeltől estig is dolgozhatom. A reggel nálam a emailek és messenger üzenetek olvasásával kezdődik.Válaszolok mindenkinek, ha esetleg nem tudom a választ utánajárok, jogszabályt keresek. Aztán jöhet a minden napi munka könyvelés, jelenleg éppen beszámolók, bevallások elkészítése. Napközben minden ügyfelem számára elérhető vagyok. Este jöhet a folyamatos fejĺődés: jogszabályok, szakkönyvek és a számomra nagyon fontos szakmai klubok, ahol rengeteget lehet tanulni és ahol folyamatosan lehet segíteni is. Létrehoztam saját magam is egy könyvelői csoportot, azt folyamatosan szemmel tartom. Szerintem már este 7 óra felé járunk, nem felejtem el a saját Face blogomat sem kezelni. És jelenleg egy ebookon dolgozom, mely minden vállalkozónak hasznos lehet, és remélem lesz is. Ehhez még próbálom tanulni a marketinget, bár meg mondom őszintén az még tanulandó nálam rendesen. És lám 23.41 óra van és el sem hiszem, hogy ma is ennyi mindennel végeztem.

Oláh Gábor, tárhelyszolgáltató, rendszergazda egy napja

Jellemzően 5:45-kor ébredés, de van amikor előbb. Ez leginkább attól függ, hogy a legkisebb gyerkőc mennyire kel korán. A gyors rendbe szedés és reggeli után 6:50-kor már a buszon ülök és 1 órát utazom. Ez egy ideális alkalom, hogy átnézzem a levelezésemet, válaszoljak amire csak lehet. Erre tökéletes a tablet+ BT billentyűzet kombó. Az irodába érve az előző esti és éjszakai történések felülvizsgálata következik. Szerverek és tárhelyek gyors ellenőrzése, új rendelések feldolgozása, adminisztrálása, ügyfél kérések teljesítése. Valamikor a délelőtt közepe tájékán jutok el odáig, hogy elolvassam a híreket, megírjam a hozzászólásokat amihez érdemes hozzászólni (mint ehhez is ;-)). Az ebéd idő kritikus, mivel éhesen nem megy a gondolkodás, ezért mindig benne van a napirendben. Ebéd után jön a kreatív munka. Dolgozok a folyamatban lévő weboldalakon, vagy ha éppen az nincs, akkor anyagot gyűjtök a következő blog bejegyzéshez, vagy ha már van anyag, akkor megírom (www.golnet.hu/blog). Ha van ügyféllel találkozóm, akkor azt is a délutánra időzítem.
Az ügyfelektől érkező ad-hoc támogatási kéréseket a nap során szolgálom ki, ami nagyon jó arra, hogy egy kicsit kizökkentsen a monotonitásból.
Délután 16:45-kor rohanás a buszra, ahol ismét van 1-1,5 órám, hogy lezárjam a napi feladatokat, megválaszoljak pár emailt, fixáljam a megbeszéléseket és ha szükséges, akkor elintézzem az online bevásárlást. Ezt az időt használom fel a tanulásra is (sajnos a MinnerAkadémián megvásárolt kurzusokra mostanában nem sok időm volt, de arra is sor kerül :-)).
18-18:30 körül hazaérve már csak a sürgős munka megkeresésekre válaszolok. Az ügyfelek tudják, hogy ha telefonálnak, akkor arra biztosan válaszolok valamit, de szerencsére tiszteletben tartják a pihenőidőt.
Az este már a családé. Naponta csak ez az 1-2 órám van amit a gyerekeimmel tudok tölteni, így ez szent és sérthetetlen. Miután a gyerekek lefeküdtek, jön a feleség karbantartási időszak. Mert a napi karbantartás nélkül rosszul működik ő is és én is. Kell, hogy 1-2 órát csak ketten töltsünk, beszélgessünk. Este 22-22:30 körül még ránézek, hogy jött-e valami üzenet amire sürgősen válaszolni kell. Ezután a felkészülési időszak jön a következő napra, azaz az alvás. Mert ugye a következő nap gyorsan válik mai nappá, és minden napnak megvan a maga baja és a maga öröme.
https://www.golnet.hu/

Fodor Nóra – egy napja. Ékszereket és egyedi ajándéktárgyakat készít

Más szerint egész nap fűzögetek és sálálá de jó nekem. Hát ő… Nem igazán így van ez 😁
6:00 ébredés
7:00 Az előző este beérkezett rendelések visszaigazolása, ha kell valami, akkor rendelek alkatrészt.
7:30 Az aznap feladásra váró termékeket elkészítem. Kulcstartó esetén gépen megtervezem, a kért fotókat kulcstartó méretűre készítem. Ez a folyamat kicsit hosszabb, minimum 3 órát elpepecselek vele.
10.30. A reggel beérkezett utalásokról kiállítom a számlát (sajnos nem mind a webshopból érkezik, így vannak olyan rendelések amikhez nem tud automatikusan elkészülni a számla.)
11:00 Az aznap feladása váró csomagoknak elkészítem a csomagcímkéjét, újra leellenőrzöm a csomagokat. Biztos, hogy az van a csomagban amit és amennyit rendelt, és olyan minőségben? Ha ezek megfelelnek, lezárom, ha különleges ékszert kérnek, természetesen készítek róla még termékfotót is gyorsan 😁😁😁
12:00-12:30 ebédszünet
12:30: nekilátok azoknak a csomagoknak, amik nem futárral mennek. (a futár mindig hamarabb jön, a postás pedig este 6-kor viszi) A procedúra ugyanaz, mint a délelőtti rendeléseknek. Számla, ellenőrzés, csomagolás.
18:00 Tartok egy órás szünetet.
19:00 Ha érkezett napközben utalás, a számlákat kiállítom ha szükséges, az aznap érkező üzenetekre válaszolok, rendeléseket veszek fel.
22:00: előkészítem a következőnapomat. Ha energiám és kedvem engedi, előredolgozok másnapra.
00:00 Szundika
https://www.norashungary.hu/

Schulcz András – webfejlesztő egy napja

Webfejlesztő csapatként dolgozunk saját ügyfelek weboldalain, illetve több céggel is van állandó megbízás 1-1 projekthez, ahol folyamatos fejlesztések folynak.
Reggel általában kedves párom kávéval ébreszt, így egy finom kávé mellett átnézem Trello-n a napi teendőimet, elolvasom az emaileket illetve a más platformon érkező üzeneteimet. Eközben újra rangsorolom a feladatokat a napra, mivel előző nap este, vagy kora reggel érkezhettek olyanok amik sürgős, be nem tervezett feladatok. Ezeket átgondolva indulok az irodába és nekikezdek a feladatoknak. Ha van sürgős feladat, vagy olyan amit le kell kommunikálni ügyféllel akkor azokat elintézem telefonon vagy e-mailben és ha elegendő információ van, akkor elvégzem ezeket a kéréseket, módosításokat.
Ha ezek megvannak, akkor jöhetnek az adott napra betervezett fejlesztések, feladatok. Fejlesztések során szükség esetén menet közben egyeztetek az ügyféllel, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt produkáljuk az ügyfél elvárásai alapján. Csapatommal folyamatosan egyeztetünk a fejlesztésekről és a feladatokról, segítjük egymást, kikérjük egymás véleményét.
Valamikor 11 és dél között ebédelünk. Eközben megvitatjuk az éppen aktuális feladatokról a tapasztalatokat és hogy hogyan haladunk a munkával. Ebéd közben rendszeresen jönnek olyan kreatív ötletek amik a vállalkozás fejlődését elősegíthetik. Ilyenkor keletkeznek a világmegváltó ötletek, amiknek nagy részét félretesszük egy olyan listába amit majd az unalmasabb napjainkon elővehetünk. Persze tudjuk, hogy ilyen soha nem lesz. Ha mégis van olyan ötlet amiről még fél órával később azt gondoljuk, hogy helytálló lehet akkor azt röviden megvitatjuk és eltesszük későbbre. (Az esti órákban ezekről folyamatos brainstorming van telefonon, skype-on, slacken.)
Délután folytatódik a munka, szemünket le sem vesszük a gépről egészen 4-5 óráig (néha akár este 8-ig). Délután már próbálok csak a fejlesztésre koncentrálni, nem engedem, hogy bármi kizökkentsen a munkából.
Ha nincs estig elhúzódó fejlesztés, akkor jöhet a délutáni program:
Egy kis pihenés, mozgás után általában átböngészem a friss Minner cikkeket, bejegyzéseket vagy más hasonló jellegű szakmai blogokat, ahol rengeteg hasznos információt szerzek.
Ezután általában átnézem a hirdetéseinket, forgalmunkat, elemzem az adatokat és az ebből levont következtetések alapján kitaláljuk min kell (ha kell) változtatni, vagy éppen milyen bejegyzést írjuk, milyen célközönséget érdemes egyéb hirdetésekkel, tartalommal megcélozni.
Ezek mellett van néhány kisebb, saját projektünk amit hobbiból fejlesztünk. Estefelé vagy ha hétvégén van szabadidőnk akkor ezeken bütykölünk kicsit. (Lassan de biztosan el fog készülni 🙂 )
Havonta legalább egyszer tartunk egy hétvégi meetinget egy étteremben, kávézóban vagy valahol a szabadban. Ilyenkor átbeszéljük azokat a dolgokat amik előrébb lendíthetik a vállalkozást. Saját projekt ötleteket, fejlesztési stratégiákat, kampányokat és más hasznos dolgokat.
https://brandingpage.hu/

A Minner, vagyis Mándó Milán egy napja

Így néz ki egy átlagos nap a Minnernél, így készülnek a cikkek:
Már 6:30 és 7:00 között valamit ügyködök a mobilommal, miközben a reggeli bootolás megtörténik. Míg a párom készülődik és már a reggelit előkészítettem, megnézem a jegyzeteimet. Van egy brutál nagy Trello táblám, ami tele van cikkvázlatokkal vagy éppen csak gondolat foszlánnyal, hogy abból érdemes lenne cikket írni. Legalább 100-130 cikkötlet, szóval megnyugodhattok, sok-sok Minner cikk lesz még. Néha, ha találok korábbi cikktervet, amit még nem írtam meg és úgy igazán ütős lesz (érzem), talán még kávé se kellene, mert annyira motivált leszek.
Körülbelül 7:40-kor állok neki a munkának még otthon, ilyenkor elkészül az első cikk. Általában 1 óra alatt kész van egy tartalom. Attól függ adott téma még mennyi utánajárást igényel. A cikk kész, bár néha nem teljesen, ha érzem még, hogy kell hozzá valami később fejezem be.
Elindulok a közösségi irodába. Minden nap van 10:00 vagy 11:00-kor egy üzleti tanácsadói konzultációm (Minnerakadémián tudod lefoglalni). 20 perc alatt odaérek, még van félóra, hogy felkészüljek az előző napi jegyzeteimből. Előtte nap mindig foglalkozok az ügyfél anyagaival, vállalkozásával, vagyis felkészülök, így aznap már csak rá kell pillantanom. A tanácsadói óra. Imádom csinálni, mindig megoldunk egy problémát, sőt látom, ahogy előrébb tudnak lépni az adott dologgal kapcsolatban, amivel megkerestek. És természetesen ötletelünk is, ahogy a Minnertől már megszokhattátok.
Valamikor dél körül végzünk (nem szoktak nézni az órát), ekkor ebéd valahol a közelben (sokszor valamelyik másik szabadúszóval) és közben megnézem mi történik a Minner FB-ján. Továbbá megnézem a Feedly hírolvasómban a fontosabb híreket (Business Insider, Time, Cnn, Techcrunch, Marketwatch), amit ajánl nekem. Felteszem magamban a kérdést, erről írjak-e a Minneren? 13:00-ig, de legkésőbb 13:30-ig már van 1-3 új cikk ötlet (bár nem garancia még rá, hogy abból lesz cikk), továbbá beidőzítettem legalább 2-3 posztot és megnéztem, mi újság a Minner Extra Facebook csoportban. Na és akkor itt jön a vagy ez vagy az a rész.
Ha egy cikktéma belelkesített (akár a korábbi jegyzetekből, vagy új ihlet jött), akkor azonnal megírom a tartalmat, ha nem, akkor például átnézem a marketing kampányokat, hirdetéseket, illetve a Befektetőkereső show-val kapcsolatos ügyek intézése (pl. konzultálok Györfi Andrással, aki valójában az egész projektet viszi).
15:00 körül így már végzek a tartalmakkal, vagy a hirdetésekkel.
Ezután vagy van még egy tanácsadásom, vagy foglalkozok a Minner, MinnerAkadémia további ügyeivel, vagy chatüzenetekre válaszolok.
Természetesen ez egy elnagyolt, átlagos nap leírása, itt-ott néha rövidebb, vagy hosszabb, és valamikor előre írok tartalmakat, tehát az 1 óra is rövidebb, sőt legtöbbször 35-45 perc szokott lenni, vagy van amikor 3-4 cikket is megírok egy nap.
Jah igen, a cikkek! Hiszen azt látjátok többségében. Szóval általában megvan egy adott téma, mondjuk most éppen arról készítek elő tartalmat, hogy miért érdemes elmenni a hazai kínai üzleti kiállításokra, és milyen cégekkel tudsz találkozni, mit csinálj, mire készülj… Átgondolom, hogy tényleg mi az a hasznos anyag, aminek bele kell kerülnie. Ha van 2-3 olyan információ, ami tényleg hasznos, a cikk kikerülhet. Felmérem, hogy milyen korábbi cikkhez kapcsolódik, egyrészt azt belinkelem a végén, másrészt, hogy tudjam továbbvinni a gondolatmenetet. Kb. megtervezem, hogy milyen bekezdések lesznek, megnézem azt, hogy milyen szavakat használjak, ha a Googleban majd előre akarok kerülni. Aztán felteszem az ellenőrző kérdéseimet: hasznos a cikk, ha elolvassa valaki azonnal tud valamit belőle hasznosítani? Nem bullshit? Tuti nem az? Oké és akkor milyen kép illik hozzá. Fizetős képadatbázisból keresek először, aztán ha ott nem találok jót, ingyeneseken keresek, vagy Flickr-ön. Aztán jön a cikk címének kitalálása, ez általában 5-7 perc szokott lenni. Ha minden kész van, minden kérdésemen átment a tartalom, akkor kiteszem. Ha nagyon jó téma és élvezem, akkor szinte füstöl az írás közben a billentyűzetem.
Izgalmas na. Így átolvasva, hogy mit írtam vagy úgy tűnik, hogy sok a meló, vagy az, hogy kevés 🙂
Persze nem mentem bele a részletekbe, és sok minden mást is csinálok. Néha van előadás este, vagy otthon is még keresgélek cikkeket…
5 napból 3-szor végzek már 16:30 körül, hazaérek 16:40-re és utána már csak család idő. Persze kósza 10-20 percekre azért beszippant újra a Minner.

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!