11. üzleti ötlet – Fényképek előhívása, online rendelés

Sokszor megesik, hogy olyan igény van a piacon, amire nem is gondolnál. Valamelyik ismeretterjesztő csatornán láttam egy olyan műsort, hogy ha eltűnnénk a földről, akkor alig maradna utánunk fellelhető információ, tárgy… Tehát nagyon nehéz megőrizni az emlékeket, és sajnos a technológia felgyorsulása miatt még inkább nehezebb dolgunk van. Megtöbbszöröződött a fényképek száma, és a további produktumok száma is, és ezek nem maradnak fent, ha nem teszünk érte.

11. vállalkozási ötlet: Fényképek előhívása
A bevezetőben is írtam a fényképekről. A digitális fényképezőgépek miatt csökkent azok száma, akik előhívatják a fényképeiket, sőt aki mobilról készíti őket, általában elő se hívatja. Főleg azért, mert erre nem emlékezteti senki. Régebben egyértelmű volt, hogy ha akarod látni az elkészült képet, elő kell hívatni, most már ott van a mobilunkon. Viszont megvan rá az igény, hogy előhívassanak az emberek képeket, csak egyszerűen elfelejtik. Nem véletlen, hogy több cég, így például a Polaroid vagy a Fujifilm is észrevette, hogy újra nagyobb igény lehet a fényképek előhívására, az instant fotókészítő készülékekre. Ebben a szektorban persze már van konkurencia, de egy jó koncepcióval piacot szerezhetsz magadnak. Sokan vagyunk, akik pakolgatjuk egyik tárhelyről, eszközről a másikra a képeket, sok közülük el is veszik, nem is egy.
Tedd fel magadban a következő kérdéseket:

 • A 4 évvel ezelőtti nyaralás képei hol vannak?
 • A ….. készült képek?
 • Melyik számítógépen vannak? Hol van az SD kártya?
 • Vannak jó képeim Instagramon/Facebookon, amit érdemes lenne előhívni?

Miért nem hívatnak elő képet az emberek? Mert nem emlékeztetik, figyelmeztetik rá őket. Találkoztam már olyan nemzetközi céggel, akik csak azt csinálják, hogy az Instagramodról kiválasztott képeket előhívja és elküldi postán.

Az ötlet: Egy olyan online vállalkozás, akinél online lehet fényképelőhívást rendelni. A fotókon kívül az ajándéktárgy “emblémázást” is tedd hozzá, tudod fotó bögrére, pólóra, vászonképre (utóbbira van külön ötlet is a Minneren)… Előnyöd lesz ezen a területen, hogy azonnali döntésre tudod rávenni az embereket. Főleg azzal tudod megkönnyíteni a dolgukat, amikor felajánlod, hogy válogassák össze a közösségi oldalakról a képeket (általában oda a jobbakat töltjük fel).

Célpiac: Meredek lenne azt mondani, hogy mindenki. Főleg azok, akik sokat fotóznak és sok élménnyel gazdagodnak. Így például a gyakori utazók (lehet rájuk szűrni pl. Facebook reklámban), nagy családosok (náluk aztán van élmény, rájuk is lehet külön szűrni, targetálni). A marketingcélzást a Minner Facebook marketing oktatásában meg tudod tanulni, erről is többször van benne szó.
Konkurencia: Már nagyobb cégek is elkezdték felismerni a piacot, egy jó marketinggel viszont könnyű felvenni velük a versenyt
Megvalósítás, üzlet:
0. Webáruház indítás feltételei, lépései. Külön cikkben találod a csekklistát. 
1. Nem kell bolt, csinálj csak egy weboldalt, küldje át a képeket, vagy töltse fel, te pedig kipostázod őket..
2. Weboldalnál első körben elég egy egyszerű egy oldalas oldal hozzá, amit WordPress weboldal motorral könnyen meg tudsz csinálni.
3. A reklámozásra költened kell, de első körben jó az is, ha ismerősöket megkeresel. Mindenkinél van 50-100 kép, amit ideje lenne előhívatni, tehát az első vásárlóid már meg is lesznek.
4. Utána a közösségi oldalakon legyen a hangsúly. Facebook és Instagram lesz a te tereped. Ahogy lent is tippelem majd, szervezz nyereményeket, így a felhasználók is sok-sok tartalmat adnak majd a te oldaladhoz.
5. A kiszállítás, futár dolgot jól járd körbe.
6. Fotó előhívásnál még érdekesebb kérdés lehet, hogy előre fizet vagy utánvéttel rendel. Egy ismeretlen ember képeivel nem tudsz mit csinálni. Így a javaslatom, hogy azoknak, akik előre utalnak / fizetnek adj kedvezményt, vagy pedig az árba kalkuláld bele azt az 1-3%-ot, aki nem fizet, nem veszi át a rendelését.
Marketing: Ahogy a többi ötletnél is írtam: írj blogot. A téma: minden, ami fotózás (rengeteg anyagod lesz, pl. adj fotózás tippeket…,). Csinálj versenyeket! A Nikonnak bejöttek ezek a versenyek, itt könnyű marketingcélra is felhasználni őket. A marketingedben több olyan kampányt is csinálj, hogy azonnali cselekvésre késztesd az embereket. Jó akciózásokat is tudsz így. Pl. Ha 24 órán belül küldesz képet, akkor 24% kedvezmény…
Profitvárakozás:
100 fotó előhívásán kb 1-2 ezer forint profitod lesz. Ez csak hozzávetőleges adat. A ráépülő szolgáltatásokból lesz még több profitod. Pólónyomás, bögrekészítés, ajándék….ezek mind további profitnövelő szolgáltatások.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te szolgáltatásod:
Minőség, garancia, gyorsaság. Illetve az előbb felsorolt extra dolgok, mint a pólónyomás, bögrekészítés, ajándék.
További lehetőségek, bővülés
Add ki franchise-ba a céged, legyenek vidéki előhívó-pontjaid, esetleg automaták…

A reklámra sajnos kell költened, de érdekes fényképeket is betehetsz a blogodba. Szeretik az emberek a képeket, Instagramra is érdemes fókuszálnod. Soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

Webáruház indítás feltételei, lépései

Külön cikkbe szedtem a webáruház indítás lépéseit, mert ha az is ide bekerült volna, akkor eszméletlenül hosszú lenne ez a cikk. Kattints ide és olvasd el! Sőt mentsd majd el a cikket, vagy nyomtasd ki, mert egy jó kis webáruház indítás csekklistát találsz benne!

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek