Indíts vállalkozást: 168. ötlet – Tanító társasjáték, amit coachok, trénerek használnak, és ezért fizetnek neked

Ahogyan azt már láthattad, az utóbbi időben nagyon foglalkoztat a társasjáték-piac. Folyamatosan az ehhez kapcsolódó vállalkozási ötleteken töröm a fejem. Most le is írom az egyiket, amiben nagy lehetőségeket látok.

168. üzleti ötlet – Tanító társasjáték, amit coachok, trénerek használnak, és ezért fizetnek neked
Szerencsére van már a piacon erre példa, így nem kell messzire nyúlnunk. Tetszenek az olyan ötletek, amiket franchise-ostani lehet, vagy valami jogot eladni hozzá. Gondolj bele! Van egy terméked, amit helyetted fognak értékesíteni, és sokkal többet kérhetsz el csak azért, hogy eladod a terjesztés jogát, vagyis korlátozod a hozzáférést. Szolgáltatás franchise-nak is hívhatjuk, mert valójában te azt adsz majd. Nézzük is!

Milyen társasjátékban, kártyajátékban érdemes gondolkodni?

Kezdjük ezzel, majd a hogyannal. Ötletek:

 • készségfejlesztő társasjátékok
 • üzlettel, pénzzel kapcsolatos társasok
 • nyelvtanuláshoz kapcsolódó (ritka az ilyen, pedig lenne benne piac, és még akár applikációval is összeköthető) – Huhh, ez most kicsit feltüzelt – ezzel kezdeni kell valamit!!!
 • … egyéb, ötletelj! 🙂

Koncepció/Stratégia:

 • Kitalálsz/tervezel egy olyan társasjátékot/kártyajátékot, ami
  • javít vagy előhoz valamilyen készséget/képességet (célcsoportot érdemes belőni: gyerekek, felnőttek, vállalkozók, alkalmazottak…).
  • segít a coachoknak, tanároknak, tanácsadóknak, vagy erre építhetnek vállalkozást,
  • vagy programot/eseményt/ csoportos összejövetelt lehet rá szervezni
 • Saját magad teszteled, kipróbálod különböző területeken. Sőt, már elkezded építeni a brandet is, mivel egy franchise-osítás esetén akkor lesz igazán vonzó a te ajánlatod, ha erős marketingtámogatást tudsz adni a tagjaidnak.
 • Elkészítesz egy tervet, hogy
  • a te módszered miként építhető be a egy coach/tanácsadó/oktató munkájába,
  • mit kell csinálnia, mit mondania
  • miben tudod támogatni őket – marketing, oktatás, brandépítés, oktatások, csapatépítés
  • meg kell határoznod, hogy miként adsz licenszhozzáférést (pl területi alapon – megyénként egy ember…), ez majd függ attól, hogy mennyi díjat kell fizetniük (pl. egyszeri + havi díj).
 • Ne feledd! Érdemes a fizikai társast online-osítani. Összekötni applikációval, például QR kód vagy NFC chip segítségével >>> Ehhez kapcsolódó cikk >>> Hogyan indítanék be egy társasjáték startupot?

Innen tudsz inspirálódni is:
Két példát is hoztam, ami inspirálhat, és elindítja a fogaskerekeket benned is.

Találtam egy készségfejlesztő, coachoknak szóló  “játékot” (ők alkalmazzák). A neve Points of You. Ők foglalkoznak azzal is, hogy a tanácsadókat, a coachokat megtanítják játék használatára.

 

A másik pedig egy ismerősöm kártyajátéka, ami a szokások kialakításában segít. Mondanom sem kell, hogy mekkora potenciál van benne.  Inspire a neve a játéknak.

Ehhez kapcsolódó cikkek:


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!