39. üzleti ötlet: Animációs videó készítés cégek számára

A Facebook is ráállt a videótartalmak előtérbe helyezésére. Sok cégnél igényként merült fel az utóbbi időben a videókészítés. Sajnos viszont vagy nincsen hozzá kapcsolatuk, vagy saját maguk próbálják elkészíteni, utóbbit hamar megunják, mert nem értenek hozzá. A videó, azért hasznos, mert sokan jobban szeretünk tartalmakat megnézni mozgóképen, mint elolvasni, cégként pedig azért jó, mert olcsó hirdetni. Így tehát az igény megvan, már csak ötletet kell rá építeni.

39. vállalkozás ötlet: Videó készítés cégeknek, főleg bemutató videók, oktató videók

Itt most nem arról van szó, hogy te reklám filmet készítesz, hanem olyan videókat, melyekben bemutatod a cég termékét, szolgáltatását, vagy valamilyen oktató anyagot csinálsz, vagy éppen infografikát, vagy éppen egy történetet meséltek el.
Miért fognak téged választani a cégek? Miért szeretnének videókat készíttetni? Mert most a legolcsóbb online reklámozási forma. A reklámköltség töredéke a többi hasonló reklámmegoldásnak, illetve ahogy fent is leírtam könnyebb átadni az üzenetet is. Például én ezekkel az érvekkel győzném meg őket: 5 dolog, amiért a céged marketingjében elengedhetetlen a videó használata – Hogyan lesz vevőm, ügyfelem, felhasználóm? – 14. rész

A legjobb  szoftvert hozom példának, mert ehhez az ötlethez elég, ha velük leszerződsz, és ott szerkeszted a videókat. A cég:  www.powtoon.com
A videójukat is nézd meg, ehhez hasonlót alkothatsz:

Tovább lépés az, amikor már te magad készíted mondjuk Adobe szoftverrel.

Nem értesz hozzá? Akkor vonj be videóbloggereket, te hozod az ügyfeleket, ők csinálják a videókat (még ügyesek is), és a bevételből máris tiéd egy rész. Nekik pedig van egy kis pénzük. Több megoldás is létezhet, de a lényeg, hogy sok-sok visszatérő vevőd lesz. Sőt még ehhez hozzácsaphatod a Facebook, vagy Instagram oldal kezelő szolgáltatást…, sőt Youtube oldal kezelésre is megbízhatnak téged a cégek (+ a Google Adwords reklámok kezelésére is).
Láthatod tehát, hogy többféle szolgáltatást tudsz ráépíteni, és visszatérő vevőid lesznek.

Tehát téged megbíznak a cégek, hogy készíts számukra termék bemutató videót…
Speciális ötlet: Össze tudod kapcsolni az infografika blogger ötlettel is, abban a húzó ötlet az, hogy te a megbízók elkészült infografikáit a saját blogodra is felteszed. A videókkal is meg tudod ezt tenni: 32. üzleti ötlet: Az infografikákkal pénzt is lehet keresni, mutatom hogyan

Animáció mellett reklámfilmek készítése. Természetesen ennek is van piaca, sőt egyre nagyobb, mert már könnyedén be tudsz integrálni stock videókat, előre elkészített videósnitteket a videódba. Kapcsolódó anyag Egy videókészitő, amivel profi instant videókat tudsz készíteni

Célpiac: Vállalkozók, cégek, oktató cégek,
Konkurencia: Pár cég már ráállt a témára, nagy a piac, van még hely.
Megvalósítás, üzlet:
1. Készíts pár videót, sőt a saját bemutató filmeden keresztül még jobban megértik, átérzik a megbízóid mit is csinálsz.
2. Ezzel már el is kezdheted az értékesítést.
3. Készíts blogot, melyben hívd fel a figyelmet a videók népszerűségére.
4. Reklámozd a szolgáltatásodat az elkészült videóddal.

Profit várakozás:
Mivel időigényes a videókat megcsinálni, így órabért kérni a legjobb megoldás. Cégtől függ, milyen hosszú egy-egy videó. Óránként 3-8 ezer forint bért kérhetsz ezért a munkáért. De, csinálhatsz olyan csomagot is, amiben konkrét árat is megadsz időtől függetlenül. Ehhez tudni kell, milyen gyorsan tudod megcsinálni a videókat, persze minőségi munkákat.  És ott a költséged is, a fent említett cégnek havidíjat kell fizetned, valószínű egy idő után a legnagyobb csomagra fizetsz elő.

További bővülési lehetőség:
A Youtubeon lehet reklámozni ezeket a videókat, de a facebookon is a ugyanígy. Szóval ráállhatsz a videók marketingjére is, ezeket is járd körül.

Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide és csatlakozz a tanítványokhoz!


Nem kell hozzá sok tőke, a weboldal is könnyedén felhúzható komolyabb programozói tudás nélkül. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Fotó: www.powtoon.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!