32. üzleti ötlet: Az infografikákkal pénzt is lehet keresni, mutatom hogyan

Amikor tárgyalni megyek, akkor sokszor alkalmazok infografikákat (infographics), mert így jobban tudom szemléltetni a folyamatokat, átláthatóbbak a szolgáltatásaim… Jó célcsoport leszek számodra. A médiaoldalak is előszeretettel jelenítenek meg ilyen ábrákat, mert az olvasók is hamar megértik a különböző statisztikákat. Nem is beszélve arról, hogy abból könnyű videót készíteni, ami szintén népszerű tud lenni a közösségi oldalakon. A cél, hogy cégeknek készíts infografikákat (képet, sőt videót). Kidolgoztam neked egy nagyon jó koncepciót! Valósítsd meg!

Figyelem! Ez az ötlet aktualizálva lett 2018-ban. A Minneren további 200 üzleti ötletet találsz! 

32. vállalkozás ötlet: Infografika készítő + blog

Indíts egy weboldalt, ahol különböző statisztikákat, információkat infografikán jeleníted meg. Naponta felteszel 1-2-öt már elég jó látogatószámot tudsz generálni. Például, ha blog.hu-s blogod van az index.hu (címlap vagy index2) ki is emel téged. Több média is átveheti az ábráidat. De a profitod nem a látogatókból lesz. A vállalkozásoknak, sőt az ő alkalmazottjaiknak is mind-mind szükségük van profi infografikákra (főleg az értékesítőknek, marketingeseknek), az ő munkájukat segíted ezzel. Egy-egy PR anyag, vagy prospektusban is előszeretettel használnak már ilyet, sőt a nyomtatott sajtóban, pl Forbes, Haszon… is. Szóval vállalkozásoknak, újságoknak fogod árulni ezt a szolgáltatást, sőt én a piackutató cégekkel is felvenném a kapcsolatot, tovább marketing ügynökségekkel. DE az ötlet még nem ennyi.

A speciális üzleti modell, amivel sokat fogsz keresni: 

 1. Vezesd aktívan a blogod, vagy weboldalad. Napi legalább 1 infografika kerüljön ki. Pl. lefordítasz külföldieket.
 2. Kezdj el keresni cégeket, akik infografikákat készítesz. Írj össze ötleteket, hogy mihez tudják felhasználni.
 3. Készíts ábrákat, infografikát, sőt még videót is tudsz készíteni ezekből az infografikákból.
 4. És itt jön a csavar! Egy idő után már olyan jó látogatottsága lesz az oldaladnak, hogy már azért többet elkérhetsz, hogy ott is közzéteszed a cégnek elkészített infografikát. Mindig tedd közzé, amit készítettél és később ettől leszel egyedi és versenyképes!
 5. Érdemes hozzá kapcsolni a piackutatás ötlet a későbbiekben: 156. ötlet – Piackutatás, profi kérdőívezés

Nem értesz az infografika készítéshez? Tanuld meg! Tanuld meg használni a Pohotoshopot, de egyébként már van erre megoldás.  >>> Hol tudok infografikát készíteni? Miért, mire használjam? – #tippek #marketing #grafika

Célpiac: A vevőköröd a cégek és médiaoldalak közül fog kikerülni.
Konkurencia: Kifejezetten erre szakosodott cég nincs, a cégeknél az alkalmazottaknál egy nyűg megcsinálni…
Megvalósítás, üzlet:
1. Indíts egy blogot, vagy weboldalt, ahová naponta teszel fel valamilyen érdekes infografikát. Interneten keress adatokat, azokat felhasználod, forrást megjelölöd… Meríts ötletet a Pinteresten található infografikákból, nagyon sok fent van, szóval először tanuld meg a felépítésüket…
2. Miután már 50-100 ilyet elkészítettél (kb 2-3 hónap), akkor már mehetsz is cégekhez. Tegyél fel hirdetést….
3. Keress meg cégeket, hogy ingyen megcsinálsz egy-egy ilyen ábrát nekik, hidd el később fizetni is fognak neked. Több cég is használ már szakmai blogot, és ők is tudják, hogy az infografikát szeretik a követőik, olvasóik, így a célpiacod nagy.
4. A választások idején érdemes megkeresni pártokat is, illetve nagyobb tv csatornákat, hiszen az adatok ábrázolására ezt is lehet alkalmazni.

Profit várakozás:
Egy-egy ilyen ábrát nem olyan könnyű megcsinálni, több órát is igénybe vehet. Sokszor grafikai tudás is kell hozzá, így nem árt képezni magad. Egy infografikáért 20-40 ezer forintot is elkérhetsz. Sőt még többet is, ha videó formátumba is megcsinálod.

[adrotate banner=”5″]

Fotó: ashleyma

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek