Hol tudok infografikát készíteni? Miért, mire használjam? – #tippek #marketing #grafika

Rengeteg online infografika-szerkesztő van már, amivel akár ingyen is el tudjuk készíteni az érdekesebb grafikánkat. Ezekről lesz szó ebben a cikkben, illetve arról, hogy miért érdemes infografikát használnod. Kezdjük is az utóbbival, mivel először ez érdekelhet téged, utána pedig induljon a szerkesztés.

Miért használj infografikát? Mire tudod használni?

Minden cégnél van olyan információ, adat, amit érdemes infografikán szemléltetni. Akár egy webshopról, akár valamilyen szolgáltatás nyújtásáról van szó, mindenképpen olyan eszközt kapunk a kezünkbe, amivel irányítottan tudjuk a figyelmet arra terelni, amire mi szeretnénk. A leendő vagy már meglévő vevőid is szeretik az ilyen ábrákat, mivel gyorsan áttekinthető, személeletes. Tehát főleg marketing célra érdemes használni.

Milyen infografikákat használj? Tippek:

  • Mutasd be a vásárlási folyamatot! Vagyis azt, hogy mi történik egy vevővel / ügyféllel, amikor szerződést köt nálad. Mindent rajzolj (pl. pictogramokkal), írj rá az infografikára. Például, itt kitöltjük a szerződést >>> átküldöd az összes információt a….. >>> közben kiállítom a számlát >>>> A 2. személyes megbeszélés>>> utalás XY összegről – Csak röviden szemléltettem mire is gondolok.
  • Mutasd be a termékeidet, azok összetevőit, elemeit, árát…!
  • Ábrázold, mit kell tudni a cégedről!
  • Blogbejegyzéshez vagy facebook/instagram poszthoz illusztrációk.
    Például 5 dolog, amit….. blogbejegyzést írsz, amit szemléltetsz infografikán is, fellogózod, és máris esélyed lehet, hogy megosztják valahol, vagy tovább veszi valamelyik média.
  • Kérdőívezd meg a vásárlóidat, majd az adatok kiértékelése után ábrázold egy infografikán. Küldd be az MTI-nek, és a nagyobb újságoknak (ne felejtsd el fellogózni), és máris esélyed lesz bekerülni a médiába.

Infografika-készítők, szerkesztők

  • www.canva.com  – A Minner legújabb infografikáját is itt készítettem el. Más dizánj készítésére is használom. Blog Graphic néven találod meg az infografikákat, könnyen át tudod szabni a sablonokat. Én az egyéb grafikáimat, Facebook poszt illusztrációimat is ezen az oldalon készítem
  • www.easel.ly – Könnyen tudsz inspirálódni a többiek által elkészített infografikákból. Rengeteg sablonból választhatsz. Továbbá több beépített elemet is rá tudsz könnyedén helyezni a leendő infografikádra.
  • www.infogr.am – Ha adatokat akarsz ábrázolni, akkor ez kell neked.

Az alábbi infografikán pedig inspirálódhatsz, hogy milyen grafikai eszközöket használhatsz az infografikádon, alatta pedig az infografika készítés rövid folyamatát láthatod.

tumblr_nkpo963N3I1s95gluo1_r6_1280

howtoinfo

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!