Hol tudok infografikát készíteni? Miért, mire használjam? – #tippek #marketing #grafika

Rengeteg online infografika-szerkesztő van már, amivel akár ingyen is el tudjuk készíteni az érdekesebb grafikánkat. Ezekről lesz szó ebben a cikkben, illetve arról, hogy miért érdemes infografikát használnod. Kezdjük is az utóbbival, mivel először ez érdekelhet téged, utána pedig induljon a szerkesztés.

Miért használj infografikát? Mire tudod használni?

Minden cégnél van olyan információ, adat, amit érdemes infografikán szemléltetni. Akár egy webshopról, akár valamilyen szolgáltatás nyújtásáról van szó, mindenképpen olyan eszközt kapunk a kezünkbe, amivel irányítottan tudjuk a figyelmet arra terelni, amire mi szeretnénk. A leendő vagy már meglévő vevőid is szeretik az ilyen ábrákat, mivel gyorsan áttekinthető, személeletes. Tehát főleg marketing célra érdemes használni.

Milyen infografikákat használj? Tippek:

  • Mutasd be a vásárlási folyamatot! Vagyis azt, hogy mi történik egy vevővel / ügyféllel, amikor szerződést köt nálad. Mindent rajzolj (pl. pictogramokkal), írj rá az infografikára. Például, itt kitöltjük a szerződést >>> átküldöd az összes információt a….. >>> közben kiállítom a számlát >>>> A 2. személyes megbeszélés>>> utalás XY összegről – Csak röviden szemléltettem mire is gondolok.
  • Mutasd be a termékeidet, azok összetevőit, elemeit, árát…!
  • Ábrázold, mit kell tudni a cégedről!
  • Blogbejegyzéshez vagy facebook/instagram poszthoz illusztrációk.
    Például 5 dolog, amit….. blogbejegyzést írsz, amit szemléltetsz infografikán is, fellogózod, és máris esélyed lehet, hogy megosztják valahol, vagy tovább veszi valamelyik média.
  • Kérdőívezd meg a vásárlóidat, majd az adatok kiértékelése után ábrázold egy infografikán. Küldd be az MTI-nek, és a nagyobb újságoknak (ne felejtsd el fellogózni), és máris esélyed lesz bekerülni a médiába.

Infografika-készítők, szerkesztők

  • www.canva.com  – A Minner legújabb infografikáját is itt készítettem el. Más dizánj készítésére is használom. Blog Graphic néven találod meg az infografikákat, könnyen át tudod szabni a sablonokat. Én az egyéb grafikáimat, Facebook poszt illusztrációimat is ezen az oldalon készítem
  • www.easel.ly – Könnyen tudsz inspirálódni a többiek által elkészített infografikákból. Rengeteg sablonból választhatsz. Továbbá több beépített elemet is rá tudsz könnyedén helyezni a leendő infografikádra.
  • www.infogr.am – Ha adatokat akarsz ábrázolni, akkor ez kell neked.

Az alábbi infografikán pedig inspirálódhatsz, hogy milyen grafikai eszközöket használhatsz az infografikádon, alatta pedig az infografika készítés rövid folyamatát láthatod.

tumblr_nkpo963N3I1s95gluo1_r6_1280

howtoinfo

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!