44. üzleti ötlet: Licitvadászok, raktárból profit

Megvan az a sorozat, hogy Licitvadászok? Nos, ebben a sorozatban a nem fizető bérlők raktárait értékesítik. A raktáros cégnek is jó, hiszen bevételhez jut, az aukción résztvevők pedig kincsekhez juthatnak, profitálhatnak belőle. Térjünk is rá a raktárakra. Már itthon is egyre több cég foglalkozik vele, vagyis főleg magánszemélyek bérelhetnek kisebb helységeket, saját kulcsot kapnak, csak ők férnek hozzá meghatározott havidíjért csérébe. Sok fiatal úgy költözik ki külföldre, hogy ilyen helyeken helyezi el a holmiját, de sok devizahiteles is kisebb lakásba kényszerült, így a fölösleges cuccaikat ilyen bérelhető raktárhelyiségekbe helyezi el. De ez csak az egyik szegmens, a “b” ötlet részben egy másik megközelítést is olvashatsz. Lássuk!

Figyelem ez az ötlet is frissítve, aktualizálva lett 2018-ban, mert 2015 májusa óta (ekkor került fel ez az ötlet) újabb trendek kerültek a látóterembe és természetes új ötletek is jöttek ezzel kapcsolatban.

44. vállalkozás ötlet: Raktárhelyiség bérbeadása magánszemélyeknek, külön kialakított helyiségekben, vagy egy másik ötlet

a, ötlet:
Már meglévő cégek ötletét másoljuk most:
Két céget is vehetsz példának: A piacvezető selfstore.hu és a legnagyobb konkurense a euroministorage.hu. A Selftore árbevétele tavaly (2017-ben)  500 millió forint volt!, amiből 112 millió adózott eredmény (profit).
A kisebb 2-7 négyzetméteres raktárak bérleti díja 1500-3000 Ft/hó. A többség ezt veszi igénybe. A Selfstorage-nál például már több 1000 ügyél veszi igénybe ezt a szolgáltatást, átlag 15 nm-es helységeket bérelnek. A cég folyamatosan bővít. A piac még nem telített, vidéki nagyvárosokban is van rá igény, jelenleg a piac 60%-a van lefedve, van még tehát bővülési lehetőség.
b, ötlet:
Ha raktárak, akkor egyből eszembe jut az ún. fulfilment szolgáltatás. Aminek az a lényege, hogy a webáruházaknak egy cég raktárat és logisztikát biztosít. Tehát akár több kisebb-nagyobb webshopnak is. Nemzetközi piacon az Amazon csinál ilyet (Fullfilment by Amazon), itthon pedig a Webshippy. 
Ezek a cégek valójában a logisztikát, vagyis a csomagolást, adminisztrációt, csomagküldés megszervezését is megcsinálják a webshopok helyett. Polcokat, vagy raklapokat bérelnek a webshopok.
Van is egy plusz ötletem ehhez. Ha meg tudod oldani, akkor érdemes ezzel az ötlettel is összekapcsolni: 150. ötlet – több webshopokhoz tartozó offline bolt üzemeltetése – Kattints, mert…
Huhh, ezzel aztán igazi ütős ötlet lesz.

Célpiac: “a” ötlet esetében Főleg magánszemélyek, de a “b” ötlet esetében webshopok
Konkurencia: A piacvezető selfstore.hu és a legnagyobb konkurense a euroministorage.hu
Marketingben még eléjük lehet kerülni, ha a weboldalra kiírod az árat, akkor meg főleg. Sok helyen láttam azt hiányosságnak, felhasználói panaszként.
Megvalósítás, üzlet:
1. Ehhez az ötlethez mindenképpen kell raktár. Szóval költségesebb, mint bármelyik. Érdemes lehet kooperálni egy kihasználatlan raktár tulajdonosával. És együtt belevágni. Ne félj elmondani neki az ötletet!
2. Weboldalt készíts, ÍRD ki az árat, költségeket…
3. Kezdd el promózni, reklámozz a külföldre készülő magyarokra. Hirdess a városokban, szórólapokkal, illetve online….
4. Aktivizáld a Facebook lapod, készíts Instagram fiókot, és rakj fel képeket, arról is, hogy a bérlőid általában milyen tárgyakat helyeznek el nálad (persze kérj engedélyt a bérlődtől).

Profit várakozás:
Bevallom ezt nehezebb kikalkulálnom, hiszen a piacot annyira nem ismerem, a Selfstorage-ból kiindulva nagyon is jövedelmező ötletről van szó, hiszen folyamatosan bővülnek.

A Licitvadász dologra most nem térnék ki. Nehezebb azt megvalósítani, de ha beleírod a szerződésbe, hogy 6 hónap nem fizetés után kötbért fizet, vagy elárverezitek…


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!