Indíts vállalkozást: 50. ötlet – lakásnepper, Airbnb nepper

Indíts vállalkozást: 50. ötlet – lakásnepper, Airbnb nepper

Az 50. ötlet után sincs megállás.  Egy picit keretet adva a cikksorozatnak az 1. ötlethez lesz kapcsolódó az 50. üzleti, vállalkozás ötlet. Az elsőben az volt az alapfelvetés, hogy te segítetted kiadni a magyar lakástulajdonosoknak hosszútávra külföldieknek az albérleteket, tehát közvetítőként lépsz fel. Most is hasonló ötlet lesz. Biztosan hallottál már az Airbnb oldalról. Sokan használják már itthon is, de még mindig a nyelvek hiánya miatt korlátozottan vannak fent ajánlatok. Bármilyen lakást átlagban havi 20 napos kihasználtsággal ki lehet adni ezen a portálon.

50. ötlet: Airbnb szakember, közvetítő a lakáskiadók és az Airbnb között, a weblapon foglalók között, beszélt külföldi nyelvek kihasználása…
A képlet egyszerű, keresel olyan lakáskiadókat, akik éppen albérlőt keresnek, felveted nekik az Airbnb lehetőségét, elmondod, hogy te segítesz a nyelvi korlátok áthidalásában. Ezért te a napidíjból 10%-ot kérsz. Cserébe te írod meg a hirdetést, beszélsz a foglalókkal… Például vidéken még kevés ilyen hely van, így érdemes rájuk koncentrálni. Lesz olyan, akinek tippet adsz, és téged kikerül, nincs szüksége a te szolgáltatásodra, de elég 20 olyan lakástulajdonost találnod, akinek felcsillan a szeme!

Célpiac: Albérlet kiadók, apartmanok
Konkurencia: közvetítéssel nem sokan foglalkoznak, van piacod
Megvalósítás, üzlet:
1. Nyelvet beszélj, német és angol ajánlott
2. Ismerd meg az Airbnb felépítését, kezelését…
3. Keress olyan albérlet tulajokat, akik ki szeretnék adni lakásukat. Illetve vidéken apartman tulajokat keress.
4. Mutasd meg nekik, hogy  10-15000 Ft -ot kérhetnek egy-egy éjszakáért a külföldiektől Airbnb-n keresztül. Tehát ebből havi 200-300 ezer forint bevételük származik.

Profit várakozás:
A 4. pontban leírt összegből te 10%-ot teszel zsebre. Megéri? 20-30 lakást, szobát viszel egyszerre. Havi 400 ezer forint. Persze lesz olyan, aki saját maga megoldja, és nem kell a te szolgáltatásod. De az országban találsz 20 olyan lakástulajdonost, akinek te tudsz segíteni?

Ehhez kapcsolódik egy cikkünk:
A kapitalizmus betört Kubába. Te elutaznál oda?

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu