KezdőlapVállalkozás ötletek50. üzleti ötlet: Airbnb vállalkozás ötletek - frissítve!

50. üzleti ötlet: Airbnb vállalkozás ötletek – frissítve!

-

Az 50. ötlet után sincs megállás.  Egy picit keretet adva a cikksorozatnak az 1. ötlethez lesz kapcsolódó az 50. üzleti, vállalkozás ötlet, vagyis az albérletpiachoz, illetve az Airbnb-hez. Az elsőben az volt az alapfelvetés, hogy te segítetted kiadni a magyar lakástulajdonosoknak hosszútávra külföldieknek az albérleteket, tehát közvetítőként lépsz fel. Most is hasonló ötlet lesz. Biztosan hallottál már az Airbnb oldalról. Sokan használják már itthon is, sőt már a piac eléggé kialakult. Rengeteg profi kiadó van, továbbá az Airbnb mellett a Bookingra is feltöltögeti az ajánlatokat.

Figyelem! Ez az ötlet 2019-ben aktualizálva lett!

50. vállalkozás ötlet: Airbnb szakember, közvetítő a lakáskiadók és az Airbnb között, egyéb ötletek

Mikor 2019-ben írom a frissített ötletet (2015-ben jött ki az első verzió), akkor már az Airbnb láz kicsit alábbhagyott, vagyis már nem western időszakban vagyunk. Ez neked is jó, mert mind jogilag, mind piacilag amit már lehetett leteszteltek előtte korábban. Tovább új trendek alakultak ki, amit itthon még nem aknázott ki senki. Ami megfigyelhető:

 • Van jó néhány meglévő Airbnb-s, akik megunták már, de azért még csinálják.
 • Vannak, akik nagyon profit érnek el, akár 5-10 lakást is üzemeltetnek
 • Havi 186 ezret hoz egy átlagos pesti Airbnb-lakás – index.hu
  Több éves kutatás ért véget, ami a hazai Airbnb piacot vizsgálta. Kiderült, hogy főleg a 3 csillagos hotelek kárára nőtt az Airbnb piac. Itthon már 42 000 férőhellyel rendelkezik az Airbnb, a hotelek ezzel szemben 45 000-rel, tehát látszik, hogy lassan behozza a rövid távú lakáskiadás a hotelek férőhelyszámait. Bár kihasználtságban még mindig kétszer annyit rávernek a hotelek az Airbnb-s lakásokra. A budapesti Airbnb-s lakások több mint felét olyanok üzemeltetik, akik egyszerre több mint kettő lakást is kiadnak ilyen módon. További információk az index cikkében. 
 • Több belső budapesti kerületben (elsőként a VII.) 2019-es újdonság, hogy csak akkor lehet Airbnb-t üzemeltetni, ha a lakóközösség rábólint
 • Airbnb, rövid távú lakáskiadás szabályok itt
 • És ami újdonság még! Az idősebb lakáskiadók piaca nő most a leggyorsabban
  A tengerentúlon már az idős korosztály is belépett a lakáskiadók piacára, sőt ez növekszik most a leggyorsabban. Továbbá ők rendelkeznek a legjobb értékelésekkel is.
  Milyen érdekes igaz? Hát nem véletlen ennek a piacnak fellendülése. Egyre nagyobb probléma az elöregedett társadalom. Ez pedig egy jó alternatíva. Nemrég írtam egy albérlet kiadós példáról is, amikor idősek fogadnak be 18-35 év közöttieket maguk mellé. Az sem rossz üzleti modell, nyugdíjasokhoz közvetíteni bérlőket. Itt is valami hasonló lesz az ötlet! Olvasd tovább!

Ötletek ezek alapján:

 • Akik megunták a bizniszt, ők tovább adhatnák és ezen még keresnének is. Nemcsak ők természetesen, hanem te is! Eladnák a lakást (vásárlás) plusz a felfuttatott Airbnb-s profilt. Ennek a közvetítésében segítenél te, akár személyesen, akár erre létrehozva egy közvetítő oldalt. Segítesz a jogi ügyekben, az átadásban….
  1,5-2 milliót is érhet egy jól befuttatott lakáskiadói Airbnb-s profil, fiók.
 • Természetesen még erre épülve lehet az, hogy bizony sokan lennének még mindig azok, akik leadnák, kiszerveznék az üzemeltetést is. Bár nem válnak meg a piactól, de kiszervezik. Hidd el, aki benne van tudja, hogy mennyi munka van vele és a 10-20%-os üzemeltetési díjon bizony el fog gondolkodni.
 • Hm idősek? Lakáskiadók?
  Milyen érdekes igaz? Ez fent volt az előző blokkban. Az idős házigazdák sokkal jobb értékeléseket kapnak, mint a fiatalok, jobb házigazdának tartják őket a vendégek. Erre a piacra is lehet építeni, mivel az idős házigazdáknak kellhet szakértő, aki kezeli az online megjelenéseket, foglalásokat (bevásárlás….), míg ők a vendégekkel foglalkoznak.
  Nem is réspiacnak hívnám, inkább kék óceán piacnak.
 • Vagy keresel olyan lakáskiadókat, akik éppen albérlőt keresnek, felveted nekik az Airbnb lehetőségét, elmondod, hogy te segítesz a nyelvi korlátok áthidalásában. Ezért te a napidíjból 10%-ot kérsz. Cserébe te írod meg a hirdetést, beszélsz a foglalókkal… Például vidéken még kevés ilyen hely van, így érdemes rájuk koncentrálni.

Lesz olyan, akinek tippet adsz, és téged kikerül, nincs szüksége a te szolgáltatásodra, de elég 20 olyan lakástulajdonost találnod, akinek felcsillan a szeme!

Célpiac: Albérlet kiadók, apartmanok
Konkurencia: közvetítéssel nem sokan foglalkoznak, van piacod
Megvalósítás, üzlet:
1. Nyelvet beszélj, német és angol ajánlott
2. Ismerd meg az Airbnb felépítését, kezelését…
3. Keress olyan albérlet tulajokat, akik ki szeretnék adni lakásukat. Illetve vidéken apartman tulajokat keress. Továbbá az idős közönséget is érdemes lehet megfognod!
4. Mutasd meg nekik, hogy  10-25000 Ft -ot kérhetnek egy-egy éjszakáért a külföldiektől Airbnb-n keresztül. Tehát ebből havi 150-400 ezer forint bevételük származhatna.

Profit várakozás:
A 4. pontban leírt összegből te 10%-ot teszel zsebre. Megéri? 20-30 lakást, szobát viszel egyszerre. Havi 400 ezer forint. Persze lesz olyan, aki saját maga megoldja, és nem kell a te szolgáltatásod. De az országban találsz 20 olyan lakástulajdonost, akinek te tudsz segíteni?

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap! Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

[adrotate banner=”5″]

Forrás: Airbnb statistics
Fotó:  Sonnie Hiles /Unsplash

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek