Kezdőlap Gazdaság és üzlet Nyugdíjasokhoz közvetítenek bérlőket. Mekkora piaci lehetőség?! Társadalmi és még pénzt is hoz!

Nyugdíjasokhoz közvetítenek bérlőket. Mekkora piaci lehetőség?! Társadalmi és még pénzt is hoz!

-

Nemcsak itthon, hanem Kanadában is probléma egyrészt az öregedés, másrészt a lakhatási problémák, valamint a drága albérletek. Erre dolgoztak ki Torontóban egy remek megoldást, ami még társadalmi felelősségvállalással is összekapcsolható!

Egyre több az egyedül élő idős ember – drága albérletek

Az ötlet az, hogy az egyedül élő idős emberek kiadják a szobájukat egy 18-35 év közötti fiatalnak, vagy akár egyedülálló anyának/apának (gyerekkel értelemszerűen). Utóbbiból is sok van.

Mindenki jól jár:

  • az idős is, mert nem csak pénzhez jut, de valakihez tud szólni is időnként.
  • a fiatal/egyedülálló szülő is, mert nem horror árban bérel lakást (sokkal olcsóbban jut így hozzá, elvégre kompromisszumot kell kötnie)
  • arról nem is beszélve, hogy az albérlő be tud segíteni a háztartásbeli munkákba

Gondolj bele! Egyre több nyugdíjas korú lesz (elöregedő társadalom), 8-szor több 100 éves lesz 2050-re, mint most.

Ez egyébként egy pilot (próba, teszt) projekt Torontóban. A jelentkezőknek ki kell töltenie egy űrlapot, tehát nem engednek oda minden jöttmentet az idősekhez. Ezután a program munkatársai megpróbálják összepárosítani a szállásadót és a leendő bérlőt, majd egy szociális munkás elkíséri a jelentkezőt egy első találkozóra. Innen pedig jöhet a közös döntés.

Ezt intergenerációs albérleti modellnek hívják.

Zseniális igaz? Képzeld el ezt akár itthon is. Sőt komolyabban felépítve! Nem csak társadalmi, de pénzt is hozhat. Ilyen kombinációt ritkán találni! Az első Minneres ötlethez, ami albérlet kiadásával kapcsolatos, hozzá is írom, sőt még az idősgondozásos ötlethez is hozzákapcsolható.

Forrás: 365.reblog.hu, curbed 
Fotó: Envato License

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek