Nyugdíjasokhoz közvetítenek bérlőket. Mekkora piaci lehetőség?! Társadalmi és még pénzt is hoz!

Nemcsak itthon, hanem Kanadában is probléma egyrészt az öregedés, másrészt a lakhatási problémák,valamint a drága albérletek. Erre dolgoztak ki Torontóban egy remek megoldást, ami még társadalmi felelősségvállalással is összekapcsolható!

Egyre több az egyedül élő idős ember – drága albérletek

Az ötlet az, hogy az egyedül élő idős emberek kiadják a szobájukat egy 18-35 év közötti fiatalnak, vagy akár egyedülálló anyának/apának (gyerekkel értelemszerűen). Utóbbiból is sok van.

Mindenki jól jár:

  • az idős is, mert nemcsak pénzhez jut, de valakihez tud szólni is időnként.
  • a fiatal/egyedülálló szülő is, mert nem horror árban bérel lakást (sokkal olcsóbban jut így hozzá, elvégre kompromisszumot kell kötnie)
  • Arról nem is beszélve, hogy az albérlő be tud segíteni a háztartásbeli munkákba.

Gondolj bele! Egyre több nyugdíjaskorú lesz (elöregedő társadalom), 8-szor több 100 éves lesz 2050-re, mint most.

Ez egyébként egy pilot (próba, teszt) projekt Torontóban. A jelentkezőknek ki kell töltenie egy űrlapot, tehát nem engednek oda minden jöttmentet az idősekhez. Ezután a program munkatársai megpróbálják összepárosítani a szállásadót és a leendő bérlőt, majd egy szociális munkás elkíséri a jelentkezőt egy első találkozóra. Innen pedig jöhet a közös döntés.

Ezt intergenerációs albérleti modellnek hívják.

Zseniális igaz? Képzeld el ezt akár itthon is. Sőt komolyabban felépítve! Nemcsak társadalmi, de pénzt is hozhat. Ilyen kombinációt ritkán találni! Az első Minneres ötlethez, ami albérlet kiadásával kapcsolatos hozzá is írom, sőt még az idősgondozásos ötlethez is hozzákapcsolható.

Forrás: 365.reblog.hu, curbed 
Fotó: Envato License

Segíts a missziómban, hogy az ilyen értékes ingyenes információk minél több magyarhoz eljuthassanak! Oszd meg az ismerőseiddel! Köszönöm! Én pedig készítem az új cikkeket!