3. üzleti ötlet – idősek gondozása, időseknek bevásárlás, felügyelet, takarítás

Idősek – elsőre nem egy trendi üzletről, célcsoportról van szó, ám annál nagyobb a piaca. Tudod, miért nem szeretnek időseknek termékeket, szolgáltatásokat készíteni a cégek? Mert nem elég trendi. Nem akarják, hogy a reklámjaikban egy idősebb ember tartsa a termékeiket. Pedig óriási célcsoportról mondanak le. Ezt az ábrát nézd!

Figyelem! Ez már egy frissített, aktualizált ötlet! 

2050-re nyolcszor több 100 éves lesz, mint most. Ez azt jelenti, hogy a népesség egyre nagyobb %-át fogja kitenni az idős korosztály. Aki ebbe a piacba időben belép, nagy profitra tehet szert.

3. vállalkozási ötlet: idősek gondozása, időseknek bevásárlás, felügyelet

Külföldön már egyre jobban terjednek ezek a szolgáltatások is. Főleg vidéken az idősotthonok nagyon zsúfoltak, és nehéz bejutni oda. Ezekből következtethetünk, hogy van számunkra egy piaci rés, amit ki tudunk szolgálni. A fiatalabb generáció fizet azért, hogy foglalkozz idősebb családtagjaival, főleg a szüleivel. Ez persze felveti a magán idősek otthona létrehozását is. De most maradjunk annál az ötletnél, hogy te bevásárolsz neki, időnként ellenőrzöd, felügyeletet látsz el, vagy kórházba kíséred, takarítasz nála, a számlákat befizeted…

a, ötlet: Tehát vigyázod és gondozod az időseket, takarítasz náluk, megteremted azt, hogy egészséges környezetben éljenek.
b, ötlet: Erre a piacra létrehozni egy közvetítő céget, ahol is egy “ernyő cég” alá csatlakozhatnának a gondozók. Hasonlót, mint a 15. ötletben leírt babysitter-közvetítő, vagy a 9. ötletben leírt animátorközvetítő (hotelekbe). DE akár még franchiseosítható is az ötlet mondjuk városonként, régiónként.

Célpiac: Részben az idősebb korosztály, de itt inkább az ő gyerekeiket kell meggyőznöd a szolgáltatásoddal. Ebben az esetben ők a vevőid, tőlük jön a pénz (van, ahol a profit máshonnan jön). Milyen mázli! Nem több ezer emberre lősz, neked csak 10-20 megbízó kell.
“Szállítók”, partnerek:
Itt főleg boltok, gyógyszertár… lehetnek, nem biztos, hogy ebben az esetben lesz.
Konkurencia: Kevés a konkurencia, még nem terjedt el annyira itthon.
Megvalósítás, üzlet:
1. Felkeresni olyan időseket, akik igénylik ezt a szolgáltatást, vagy konkrétan a gyerekeiket felkeresni. Apróhirdetés feladása is sikerrel hozhat új megrendelőket.
2. Mivel itt az ajánlás lesz a fő ügyfélszerzés, így erre kell rágyúrni, hiszen itt a bizalom az egyik legfontosabb.
3. Jól beosztva, és több szolgáltatást nyújtva 10-20 időst is el tudsz látni. Az már szép havi bevételt jelent számodra.
Marketing: Ahogy már említettem, az ajánlás fogja hozni az újabb és újabb ügyfeleket. Emeld ki a marketingedben, hogy egészséges, tiszta környezetben él az idős “ügyfeled”. Mivel hosszútávú ügyfeleket szerzel, így online marketingben is gondolkodhatsz, megtérülnek a Google és Facebook kattintások.
Képzettség: Ha ápolást is vállalsz és nem csak felügyeletet, takarítást és bevásárlást, akkor ahhoz képesítés is szükséges. Szociális gondozó és ápoló OKJ tanfolyamot keresd!
Profitvárakozás:
Több csomagot csinálj, így a választás is könnyebb a vevőnek. Legyen takarítás, az biztos. Mégis jó, ha egészséges, tiszta környezetben él az idős “ügyfeled” – ezt ki is lehet emelni. Szerintem ez a legeladhatóbb szolgáltatás az ötleten belül, és az előbbi lehet a szlogened is. Van az a pénz, amit kifizetnek neked a megbízóid, hogy ők csak látogatóba menjenek a szülőkhöz (idősebb rokonukhoz) – nem vagyunk egyformák. Végül is időskori babysitterként is tekinthetsz a munkádra. Mivel a legtöbbjük nyugdíjas lesz, így kimondhatjuk, hogy nyugdíjasonként havonta akár 20-50 ezer forintot is elkérhetsz (takarítás, bevásárlás, felügyelet, ha ápolás, akkor többet is elkérhetsz). Fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy te pelenkázod, bár az is lehet, de ez a szolgáltatásaidtól függ. Viszont az már az ápoláshoz tartozik, amiért többet is elkérhetsz.
A piacod nagy, tehát a felsőbb réteget kell meggyőznöd, és abból is havonta 10-20 aktív megbízó kell ahhoz, hogy jól beinduljon a biznisz.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te szolgáltatásod:
Ha van autód, akkor könnyű dolgod van, ennek a költségét mindenképp építsd bele. Az idősek is egyre többen szeretnének már internetezni :), így az informatikában is érdemes jártasnak lenni.
További lehetőségek, bővülés
Ha rendelkezel nagyobb ingatlannal, akkor érdemes egy magán idősek otthonát létrehoznod. Ennek célszerű külön a jogban is utánanézni. Továbbá, ha online térben szeretnéd az egészet népszerűsíteni, akkor erre akár ügynökséget is létrehozhatsz, így azok után is kapsz pénzt, akik alattad dolgoznak.

Egyéb speciális ötlet: Egyedülálló nyugdíjasokhoz közvetítesz albérlőket
Egy kicsit más célcsoport, de mekkora lehetőség van benne: Nyugdíjasokhoz közvetítenek bérlőket. Mekkora piaci lehetőség?! Társadalmi és még pénzt is hoz!

Az induló költséged tehát alacsony, az ajánlások útján történő értékesítés további költségmegtakarítást jelent számodra. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha ne felejtsd el: munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

Kapcsolódó ötlet149. vállalkozási ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!