KezdőlapGazdaság és üzletStartup15. üzleti ötlet: Te rábíznád a gyermeked egy babysitterre? Mutatok erre egy...

15. üzleti ötlet: Te rábíznád a gyermeked egy babysitterre? Mutatok erre egy nagyon jó vállalkozási ötletet!

-

Sokszor olyan ötletek hozzák a legtöbb sikert, amikor te valamilyen közvetítő céget hozol létre. Tudod, a kereslet és a kínálat találkozását turbózod fel adott területen. Egy ötletnél már írtam extra szolgáltatásként, illetve bővülési ötletként arról, hogy te közvetítőként lépnél fel annál az ötletnél... Most viszont nem erről lesz szó. Több applikáció, weboldal azért ér el sikereket, mert lehet értékelni a felhasználókat. Erre jó példák a telekocsis oldalak (Oszkar.com, Blablacar.com), te látod, hogy a többiek mit írtak a sofőrről, el tudod dönteni beszállsz-e mellé… A következő ötletünk alapja ez az ötletmorzsa, de ismersz! Ennél sokkal speciálisabb ötlet lesz.

15. vállalkozási ötlet: Babysitter-közvetítő 

Olvasd el mindkét ötletet, mert tetszeni fog, sőt lehet, hogy ötvöznöd kellene!

a, ötlet: Olyan weboldalt indítasz, ami összeköti a babysittereket az érdeklődőkkel, szülőkkel. Értékelni is lehet a babysittereket, és ez megjelenik az adatlapjukon. Véleményeket lehet írni….Ez arra is jó, hogy látszódjon, éppen mikor ér rá, illetve milyen szolgáltatásokat nyújt az adott babysitter. Szerintem ezt már részleteznem sem kell, ezzel hamar berobbanhatsz itthon, hisz egyre többen veszik igénybe az ilyen szolgáltatásokat. Ezt az ötletet már meg is valósította egy külföldi cég, gyorsan kerülj elé itthon (még nem tört be a magyar piacra). http://yoopies.co.uk
Alapesetben a bevételi forrás a havidíjból lenne, amit a babysitterek fizetnek. De abból is tudsz pénzt kérni, ha közvetíted őket. Nehéz számlaképes babysittert találni, így ha fehérítésen gondolkozol az ő esetükben, akkor érdekes megoldás lehet még az, hogy működj együtt iskolaszövetkezetekkel, így a diákoknak jogilag is sokkal könnyebb lesz pénzt adnod, és akkor rajtad keresztül tudnak ilyen munkát vállalni. Természetesen, ha nem diák, akkor más jogi megoldást kell találnod.

b, ötlet: Mi lenne, ha a babyistterkedés nem csak egyszerű gyerekmegőrzés lenne, hanem a babysitterek mondjuk tanítanának is? Egy tanárban mégis jobban megbíznak a szülők, nem? Így magasabb díjat tudnátok kérni és sokkal vonzóbb lenne a szülők számára is. Amíg ők “szórakoznak”, vagy éppen ügyeiket, dolgukat intézik, addig a gyerekre nem csak vigyáz valaki, hanem még tanítja is. Mondjuk angolul, vagy más készségfejlesztő anyagokkal, akár játékosan tanítja valamire… Nos itt az ötletmorzsa, ebből már ki tudsz indulni.

Ötvözd! A tippem az, hogy ötvözd a két ötletet, mert így még nagyobb célcsoporthoz el tudsz érni! Egy hasonló közvetítő oldalt csináltam én is, csak én szabadúszóknak (marketinges, webes…). Ezt ebben a videósorozatban láthatod: Így valósítok meg egy vállalkozási ötletet – vlog

Célpiac: A babysitterektől veszel le jutalékot, vagy pénzt kérsz azért, hogy feltöltsék adatlapjukat. Kiemelésekért is kérhetsz pénzt
Konkurencia: Van pár közvetítő már, de te tényleg olyat adj, hogy online válogathatnak a szülők, mindent látnak, gyorsan foglalhatnak…
Megvalósítás, üzlet:
1. Először is weboldal kell. De mivel már könnyű ilyet lefejleszteni, ez kb. maximum 100 ezer forintodba fog fájni, ha van ismerősöd aki tud programozni, őt vedd be a bizniszbe, és akkor olcsóbban kijön. Erre egy WordPress megoldás is jó az elején. Babysitter WordPress (vagy plugin) megoldásokat keresd.  Nem ismered a WordPress megoldást? Ajánlom figyelmedbe a Minner képzését! Online videós WordPress képzés.   
Az alábbi képek azt mutatják, hogy pl. 49 dollárba kerülne egy Babysitter weboldal, amit már egy WordPress szakértő könnyen testre tud szabni. Ide kattintva eléred ezt a találati listát.

2. Kezdd el közösségi oldalakon felfuttatni a céged, hidd el, a gyerek témára ugranak az emberek. Tudtad azt, hogy lehet úgy hirdetést feladni, hogy csak szülők látják a Facebookon a hirdetésed? Úgy ám, egyből a célcsoport fogja látni!
3. Vezess blogot, írj a gyereknevelésről, kérjél fel bloggereket, hogy írjanak hozzád tartalmakat….
4. Indíts ráépülő vállalkozást, nem mindig a fő irányvonal hozza a legnagyobb profitot.
Profitvárakozás:
100-200 babysittert országosan hamar össze tudsz gyűjteni. Tőlük már el is kérhetsz havi 1000-3000 Ft-os havidíjat, ez már elég is ahhoz, hogy elindulj. És akkor jönnek a reklámozók, akik a termékeiket a szülőknek szeretnék eljuttatni. A kiemelések még további pénzeket hoznak. Másik rendszert is bevezethetsz, pl. hogy a szülők fizetnek….
A tanár-babysitter közvetítésnél pedig még többet is el tudsz kérni, sőt ott a kiközvetítésből még inkább. Előre lefoglalhatnának egy babysittert mondjuk 10 alkalomra, azt előre fizetnék nálad, amiből 30%-ot levonsz, a többit kapja a sitter.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te szolgáltatásod:
Találkozókat szervezel, oktatásokat a babysittereknek, nyelvtanárok is biztosan rárepülnek a te szolgáltatásodra….
További lehetőségek, bővülés
Programok szervezése, saját gyerek webshop indítása…. Tudod a Harley-Davidsonnak sem a motorokból van a legnagyobb bevétele, hanem a sok kütyüből, kabátból, sapkából.

Sőt! Ezt összekapcsolhatnád egy korábbi üzleti ötlettel is! Így később meg tudod fogni a nagyobb gyermekeket is: 4. üzleti ötlet – Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek