4. üzleti ötlet – Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása

Mennyire fontos egy mentor!? A fiatalok, gyerekek nem minden esetben szeretnek a szülőkre hallgatni, és ez bizony mindig is így volt. Persze vannak kivételek, de a legtöbb dacból sem. Minden szülő szeretné, hogy a gyermeke sikeres legyen, ezért ölnek bele több milliót a taníttatásukba. De van, amit az egyetem, főiskola sem tanít meg: az önmenedzselést. 16-18 éves korban már teljesen körvonalazódik a fiatalokban, milyen területen indulnak el. Erre már lehet építeni!

Figyelem! Ez már egy frissített, aktualizált ötlet! 

4. vállalkozási ötlet: Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása, karriertréner
Az ötlet tehát az, hogy a szülők fizetnek neked azért, hogy a gyermekük minél tájékozottabb legyen, vagy pl. a LinkedIn profilját te elkészíted, menedzseled, sőt a karrier jobb beindítása érdekében együtt szakmai anyagokat készítetek, blogot írtok…. Ez sokat dob a későbbi karrierje szempontjából. A másik pedig, hogy önfejlesztő könyveket olvastok, illetve segíted az adott szakterülethez kapcsolódó szakmai anyagok jobb feldolgozását.  A másik pedig, hogy sok gyerek nem hallgat a szülőre (sokszor dacból sem), így amire a szülők nem tudnak hatni, azt te el tudod érni a diáknál, és áttételesen el tudod juttatni a szülők várakozásait a gyerekük felé. Hidd el, ez lesz az egyik nyomós érved. Ehhez az ötlethez mindenképpen neked is sokat kell olvasnod, és képezned magad.

Célpiac: A szülőket kell meggyőznöd, miért is jó a gyereküknek. Így jobban megtérül az a sok millió forint, amit egyetemre költenek…
“Szállítók”, partnerek:
Ha könyveket használtok a tanulás közben, azt úgyis megveszi a nebuló, ebből havi 5-20 ezer forint már jöhet. Tehát a könyvesboltok adhatnak jutalékot. De például a LinkedInnél vannak magyar szakértők is, őket felkeresve lepasszolhatod a munkát (alvállalkozó), így tőlük kapsz jutalékot, és még minőségi munkát is adsz a diáknak.
Konkurencia: A hasonlóval foglalkozó trénerek ezt a piacot még nem fedezték fel.
Megvalósítás, üzlet:
1. A szülőket kell megkeresned, ezt megteheted apróhirdetés-portálokon is, de először érdemes ismerősi körben utánanézni. Ennél az ötletnél a későbbi ajánlás lesz mérvadó, ebből jönnek az új nebulók.
2. Úgy foglalkozol a “diákoddal”, mintha külön tanár lennél, tehát hetente 2-4 órát foglalkozol egy-egy fiatallal.
3. A diákoddal terveihez igazítva elkészíted az oktatási anyagot, a lehetséges könyveket, óravázlatot.
4. Lehet, hogy az elején a diákod előtt fogsz járni oktatási anyagban 2-3 leckével, ez nem is gond, hiszen lehet, hogy minden diákod más szakterületet igényel.
5. A te feladatot tehát az, hogy a LinkedIn profilja jó legyen, elmenjen több előadásra, könyvet olvasson, és azt utána átbeszéljétek.
6. Megtanítod, hogyan kell kapcsolatot építeni, tárgyalni, állásinterjúra menni, embereket vezetni, irányítani, befolyásolni…
7. Ha szükséges, létrehozzátok a diák saját szakmai blogját, aminek menedzselésében is te segítesz.
8. Folyamatosan képezned kell magad!!!
9. Eredményt fel fogsz tudni mutatni, ha nem, akkor úgysem fizetnek neked a szülők a későbbiekben, de biztosan látni fogják, hogy fejlődik a csemetéjük.
Marketing: Mindenképpen az ajánlásokon kívül el kell kezdened kiépíteni a saját szakmai profilod. Indíts blogot, akár videóblogot is. Legyél aktív Facebookon és Instagramon! Fontos, hogy időnként pushold (szólj nekik) a szülőket, hogy adjanak ajánlást.
Profitvárakozás:
Mivel te tréner vagy coach leszel, ezért az órabéred is lehet magas, tehát 5-10 ezer forintot lazán el is kérhetsz. A célcsoportod úgyis a gazdagabb szülők lesznek, de nekik is megéri. Heti egy 2 órás találkozóval számolva, 5000Ft/órával, így is 40 ezer forintjukba fogsz kerülni havonta (ennyit más tanárra elköltenek, pl. angoltanár…) Ők is érezni fogják a megtérülést. Ebből havi szinten is közel 1 millió forint bevételre is szert tehetsz, a költséged pedig alacsony.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te szolgáltatásod:
Hm, ez itt fogós kérdés, mivel itt aztán annyi extrát építesz rá, amennyit akarsz. Pl. segítesz úgy menedzselni a Facebook vagy egyéb közösségi oldalát, ami jó benyomást fog kelteni a későbbi munkáltatóban.
További lehetőségek, bővülés
Az elkötelezett diák biztosan később is igényelni fogja a mentor szolgáltatásodat, így akár motivációs trénerként, vagy egyéb trénerként is segítheted a munkájában…
Ha olyan beállítottságúakat oktatsz, akik vállalkozó szelleműek, és vállalkozást alapítanak, akkor pedig nyert ügyed van, kapcsolatépítésben tökéletes partnerek lesznek.
Karrierváltás előtt állókat is oktathatsz, további bővülési lehetőség. 

Az induló költséged tehát alacsony, az ajánlások útján történő értékesítés további költségmegtakarítást jelent számodra. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

[adrotate banner=”5″]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!