A héten több ezren csatlakoztak idehaza is az Initiative Q nevű új digitális pénzhez, ami elvileg pénzt ad a regisztrációért cserébe. Több nemzetközi üzleti oldal is lehozta a hírt, és itthon is bekerült már a médiába, ami szép eredmény egy új startuptól. Igen ám, de még nem nagyon tudsz mit kezdeni a pénzzel. Mindenki csak találgatja, hogy ebből aztán hogyan lesz bármi is, mert az alkotók sokat még nem árultak el. Na, és akkor hogyan is van ez az ingyen pénz?

Mi az Initiative Q

A cég azt állítja magáról, hogy a jövő fizetési rendszerét indították el most. Első körben felhasználókat, regisztrálókat gyűjtenek MLM módszerrel, akiknek a regisztráció fejében több ezer, sőt tízezer, vagy akár több százezer digitális valuta, Q ütheti a markát. Ami ugye jelenleg nem ér semmit. Ahhoz, hogy Q-t kapj meg kell hívnom embereket, akik a linkeden keresztül regisztrálnak, és ha ők is sok embert meghívnak, akkor még te is több Q-t kapsz. Ismerős? Piramis szerű, annyi a különbség, hogy te nem teszel be pénzt. (Max a kapcsolati hálódat, bár azt se, mert ugye ilyenkor boldog-boldogtalan megosztja a linkjét ahol csak tudja).
Még mindenki vár, hogy akkor ebből mi lesz, mert valahonnan tőkét kell szereznie a cégnek, sőt azt is írják, hogy lényegében lesz monetáris tanácsuk, üléseznek, jah és ez nem kriptovaluta, hanem egyszerű digitális pénz, mintha mondjuk egy videojátékban lévő pénz lenne.

A cég továbbá azt szeretné, ha teljesen paritásba lenne a dollárral, vagyis 1 Q 1 dollárt érne. Ahha, akkor aki most regisztrál így (csak meghívással lehet) és teljesít mindent és kap 130 000 Q-t, akkor ő 130 000 dollárt kap? Az 36 millió forint. Ahha! 🙂
Jó persze 2021-ben indulna csak el a valuta, szóval még addig kiderül mi lesz.

Egyszer az embereknek még az a közösségi oldal se kellett, ami fizetett volna a megosztásokért (erről itt olvashatsz). Szóval ennél, amit a Q-nál kitaláltak még több kell, hogy sikerre vigyék, bár a médiavisszhang és a hype lenyűgöző. Egy tény, sok veszíteni valója az embernek nincs, max az van, amiben a Portfolió véleményét osztom, hogy szerzett a cég egy nagy adatbázist olyanokról, akik könnyen kaphatóak a gyors pénzt kecsegtető dolgokra. Mindenki úgy gondolja, hogy mit veszíthet a regisztrációval, ami tényleg így van, és a cég is mondhatja azt, hogy oké bocs nem jött be. Jaja, csak ugye ott a nagy adatbázis, és a termék te vagy jelen pillanatban.

Mikor legyél résen, ha mégis beszálltál?

Most még csak regisztrációt kér, meg azt, hogy meghívj embereket.  Amikor a pénzt kezdik el szedni valamilyen módon, akkor legyél résen és figyelj oda. Ne tegyél be pénz, vagy ha mégis, akkor tényleg nagyon minimálisat. Persze tudom-tudom aki a bitcoinba befektetett 10 éve…, de akkor is elég volt venned 1-et pár ezerért, ami most több milliót ér. Én kihagyom a lehetőséget.

+üzleti ötlet
Gondolkodtál már mit lehetne kriptovalutásítani? Itt egy üzleti ötlet: Startup ötlet: 9. barter oldal/közvetítő, időbarter portál

Fotó:Icons8 team/Unsplash
Forrás: Porfolio