Instant: Tudod mik a leggyorsabban növekvő franchise-ok?

Dátum

Megosztás

Piaci trendekért mindig érdemes nyugatra fordulni. Fogni egy működő franchiset és boltokat nyitni sok vállalkozó kedvenc módszere. Abban viszont a legtöbben egyetértenek, hogy megtérülés szempontjából sosem a már működő, hanem az épp felfutóban, terjedőben lévőkbe kell beszállni. Ezek a jelenleg leggyorsabban növekvő franchise hálózatok nemzetközi szinten:

  1. The Lending Network
    Egy hitelezéssel és pénzügyi szolgáltatásokkal operáló franchise. Kis túlzással bankfiókot nyithatsz, minimális szaktudással és extra engedélyek nélkül. Ők adják a platformot, a modelleket, a kockázatelemzési módszertant. Mindent, amit a nagy bankok maguknál tartanak és ami nélkül nem tudnál elindulni. A fő profil a lakossági és üzleti hitelkihelyezés. $20.000 kell a beszálláshoz és további minimum $500.000 likvid tőke a működéshez/hitelezéshez.
  2. Aussie Pet Mobile
    Kiszállásos kutya- és macskakozmetika. Házhoz viszik a mindenféle grooming szolgáltatásokat, hogy ne kelljen sehol otthagyni a kedvenced/várni rá. Az induláshoz egy furgont adnak, de van lehetősék a bővülésre és a skálázásra, egyre több autóval. Körülbelül $150.000 kell az induláshoz.
  3. Mathnasium
    Az ígéretük, hogy saját matektudás nélkül üzemeltethetsz egy központot a tanulni vágyó gyerekeknek. Egy új offline és online módszertanú tanulássegítő, ami franchise rendszerben működik. A szülők előfizetnek, hogy a gyerekük jobban fejlődjön és matekot tanuljon. Az induláshoz $110.000-150.000 szükséges.

A 4. helyezett egy takarító szolgáltatás, az 5. pedig egészséges snackeket és italokat árusító automatákat üzemeltet.

Hazai vonatkozás, sőt Minneres: Az I love Poló franchise alig 1 év alatt nőtte ki magát 10 helyszínre. Amikor a cikkbemutatót írtuk róla, akkor még 8-nál járt. Wow! 8 városban nyitott üzletet 1 éven belül ez a franchise. Hogyan csinálta?

Érdekes, hogy egyetlen étteremlánc sincs köztük. Jól látszik mennyire telített már ez a piac, viszont nagyon jól kivehetők az aktuális trendek: Kényelmi szolgáltatások, kisállat szolgáltatások, pénzügyek, oktatás, egészséges étrend.

Forrás: franchisegator.com

Nyiri Donát
Nyiri Donát
Több, mint 6 éve foglalkozom tartalomgyártással. Máig imádok kutatni, információt átadni. A célom, hogy úgy tanulj valami újat, hogy közben minden egyes mondat szórakoztat is. A Minnernél hasznos üzleti tartalmakkal, a Tízes Lista nevű Youtube csatornán pedig a világ érdekességeiről szóló videókkal próbálom elérni ugyanezt.