MinnerInstant – A Minner rövid üzleti tartalmai, posztjai. Ha csak pár perced van

A Minner rövid posztjait, újdonságait láthatod itt. A MinnerInstantot fenn a menüből is eléred, vagy a Minner főoldalán keresztül is tudod olvasni.

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

A K&H bank is használ robotizát folyamat-automatizáló megoldásokat (RPA) az irodai feladatokra, és ezzel nem szűntek meg állások, átalakultak, sőt a munkatársakat támogatják, továbbá új munkakörök is születtek. Benkő-Redl Angelika, a K&H csoport Customer & Process Excellence terület vezetője nyilatkozta az ithon.info oldalnak: Gyorsabban és olcsóbban tudunk automatizálni a UiPath segítségével, mintha belevágnánk egy informatikai fejlesztésbe.

A robot mindazokat a gyengeségeket kiküszöböli, ami ember voltunkból fakad: hibamentesen tud dolgozni, nincs alvásigénye, nagyon gyors, mindezek eredőjeként pedig rendkívül hatékony. Bár sokan félnek attól, hogy a robotok elveszik a munkájukat, ez cseppet sem így történik, épp ellenkezőleg: sokakat felszabadítanak a monoton feladatok alól, ezáltal a munka minősége alakul át, és tolódik el egy magasabb hozzáadott értékű feladatvégzés felé. – mondta a K&H vezetője.

Erről az üzleti trendről írtam már cikket is a Minneren, de a 2021-es vállalkozási ötletekbe is bekerült:

MinnerInstant

A világ legnagyobb e-kereskedelmi oldala, az “agyon-tesztelt” főoldalán ilyen szűk slider-t használ. Mi ez, ha nem egy hasznos, letesztelt tipp Jeff Bezos csapatától!

Na, de mi legyen még a weboldaladon? A MinnerAkadémia marketing képzésben egy új, 44 perces videó került fel erről weboldal stratégia témában: Átfogó marketing online képzés. Alapok + haladó

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Módosítás következtében nem tartoznak a vállalati belső képzések körébe – azaz semmilyen adminisztráció nem terheli – a hat óránál rövidebb képzések, valamint szintén kikerültek a törvény hatálya alól a munkavállalók számára nyújtott munka- és tűzvédelmi képzések. További fontos könnyítést jelent a vállalkozások számára, hogy a képzésekhez kapcsolódó adatszolgáltatást elég negyedévente – tehát évente összesen négy alkalommal – teljesíteniük. A változásról itt van a minisztérium tájékoztatója.

Forrás: Napi.hu

MinnerInstant

Mikor a 2021-es ötleteket leírtam, akkor részben a 2. ötlet azért is jött (csomagolóanyag biznisz), mert szinte már mindennapra jut egy kérdés az általam is követett üzleti csoportokba (Facebook), ami erre irányul. Két dolog merül itt fel bennem ezzel kapcsolatban (meg szoktam köpködni a saját ötleteimet, következtetéseimet):

De előszőr egy ilyen minta poszt:

  • Pozitív: Látszik, hogy van piaci igény, mert keresik az emberek a csomagolóanyagokat, szinte nap mint nap így ezekben az üzleti csoportokban. – Ez szuper, megerősít minket a piaci igényben.
  • Negatív: Valójában csalóka lehet, mert az is lehet lustaságból teszik be a kérdést, mondván Google-nak használják az ilyen Facebook csoportokat, ami fals következtetésekre is vihet minket. – Beszéltem több ilyen posztolóval is, és igazából kiderült nincsenek elköteleződve még senkihez. 17 posztolóból 16 azt válaszolta nem tud választani sokszor, ezért fordul a csoportokhoz. Hiányos weboldalak, nehéz rendelési felület, bunkó kiszolgálás, ezeket tapasztalják.

Aztán látjátok, a friss céggel is lehet sikereket elérni. ezt mutatja a saját Linkedin posztom alá érkező üzleti ismerősöm kommentje, a friss Fiorex cégtől (nem is tudtam ezzel foglalkozik):

Irány a 2021-es 2. üzleti ötlet: 

Csomagolóanyag kereskedő, webshop, egyedi csomagoló gyártó

MinnerInstant

Befuccsolt az Amazon, a Berkshire Hathaway és a JPMorgan közös egészségügyi cége, a Haven, miután az alapító cégek dolgozóin kívül nem sikerült más kuncsaftokat behúznia. 

Hiába a sok pénz, sőt még a tudás is náluk van!

Nem lehet mindig megtalálni a megfelelő összetevőket! A vállalkozást 2018-ban hozták létre azzal a céllal, hogy jobb egészségügyi szolgáltatást és biztosítást nyújtson alacsonyabb árakon a három vezető amerikai cég dolgozóinak – és potenciálisan később más amerikai cégeknek is.

Van-e kapcsolódó cikk: Naná! A Googlenak se jön be minden, hiába a temérdek tőke. Ez motiváljon téged is!

Forrás: Forbes

MinnerInstant

Új!!! Izgalmas példákkal készültem az Átfogó marketing alapok friss videójában. Az anyaghoz ismét friss videó került feltöltésre, ha korábban vetted meg a képzést, akkor is hozzáférsz az új anyaghoz. A címe előtt kapott egy ÚJ feliratot. Több weboldalt is elemeztem, és a legújabb, sikeres weboldal stratégiákat (kutatással alátámasztva) kapod meg a 44 perces új anyagban. Itt a képzés: Átfogó marketing online képzés. Alapok + haladó

Csak egyszer kell megvenned a MinnerAkadémia képzéseit! A frissítésekhez később te is hozzáférsz!

MinnerInstant

A hölgyek kevesebbszer hordtak melltartót 2020-ban, nem használódik el most olyan gyorsan, láthatóan későbbre tolódik majd az újabbak vásárlása. A Triumph is reagált erre a piaci változásra, fittebb kollekcióval állt elő, amit akár otthon is kényelmesen hordhatnak a hölgyek.

De, ami érdekes.

Még mindig nincs webshopja a Triumph-nak.

Ennek egyik oka a fehérnemű esetében a visszaküldést nehéz megoldani, nem is mindenki szereti. Bár már vannak webshopok (sőt van ahol vissza is lehet küldeni), de igazán még senkinek nem sikerült ezt abszolválnia idehaza. Ez majdnem a matracos kiszállításos bizniszhez hasonló szituáció (tudod Casper, elindultak online és több száz milliárd értékben adtak el).

A ruháknál már láttam egy egész jó megoldást az Orsay-tól a visszaküldések minimalizálására: Az Orsay a webshopjában így növeli a profitját. Két legyet üt egy csapásra!

És ha maradnál a Triumph vonalon, akkor ezt a cikket ajánlom: A Triumph Facebook marketingjének elemzése

MinnerInstant

2010-ben jött létre a cég, és a célja az volt, hogy széles spektrumban lefedje a technológiai, elektronikai piacot. Az csinálták, hogy magukba olvasztottak több startupot, kisebb gyártót, néha pénzzel (felvásárlás), néha a nagyobb haszon reményében csak egyszerűen becsatlakoztak a gyártók. A gyártók, kisebb márkák a terméknevüket meg is tudták tartani a Xiaomi ernyője alatt, de vállalniuk kellett az alacsony haszonkulcsot, amivel a cégnek a célja a gyors terjeszkedés.

Olyan lenne, mintha lenne egy ernyő cég, akikhez csatlakozik több márka. Hm… érdekes üzleti modell.

Cikk ajánló ehhez:

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései