MinnerInstant – A Minner rövid üzleti tartalmai, posztjai. Ha csak pár perced van

A Minner rövid posztjait, újdonságait láthatod itt. A MinnerInstantot fenn a menüből is eléred, vagy a Minner főoldalán keresztül is tudod olvasni.

MinnerInstant
Valójában a ruhákat sokan kölcsönzik? Ebből még vállalkozás is lehetne!

A ruhaboltok problémája rávilágított egy piaci lehetőségre. Sokan szinte ruhabérlésként használják a boltokat. Ez sok veszteséget okoz az online ruhashopoknak. Két dolog jutott eszembe: Aki ezt a problémát megoldja sokat kereshet, vagy a másik, hogy az emberek validáltak egy piacot, a ruha bérlést. Utóbbira valami jó kis üzleti modellt ki lehetne találni! A G7 cikkében olvashatsz erről a problémáról.

MinnerInstant
Mondd anyádnak, adjon pénzt! 6 milliárdot adtunk a Family Frostnak

Nem is gondolnád, hogy mekkora piacot fog le a Family Frost. 2018-as eredménye:

Family frost Kft
Árbevétel: 6,1 milliárd forint
Nyereség: 416 millió forint

Már webshopja is van a cégnek, és mivel mozgóbolt, egyébként is úton van, ingyenes a kiszállítás bármekkora rendelésnél. 100% magyar cég.

Itt találsz ilyen adatokat a cégekről.

MinnerInstant
Már 15 millió forintot ad a Hiventures a kezdő vállalkozásoknak és nem 9-et

Megemeli a Hiventures az eddigi 9 millió forintos befektetési összeghatárt 15 millióra június 1-től. De továbbra is csak 9%-ot kérnek a cég részesedéséből. Azaz a 9 millió feletti részért nem kérnek részesedést! A következő szakasz a magvető tőke itt is növelik a befektetési összeghatárt, de ennek odaítéléséhez az kell, hogy legyen egy már működő prototípus. Az eddigi 150 helyett 250 millió forint lesz a felső határ, az alsó határ pedig 65 millió forint. Forrás: Insiderblog

MinnerInstant
3 milliárd hamis profilt törölt a Facebook

Tavaly dupla annyi hamis profilt törölt, mint az előtte lévő időszakban, sőt ez a szám nem elírás, több hamis fiókot törölt, mint amennyi felhasználója van. Ezeket a profilokat természetesen már programok hozzák létre, azért tud ilyen nagy számra nőni. Forrás: Index

MinnerInstant
1,5 millió forintért is tudsz házat venni az Amazonon

Előre gyártott, moduláris házak vásárlása már régóta népszerűségnek örvend az USA-ban. Az Amazon-on már ezt is lehet venni. 5000-19 000 dollárba kerülnek, ingyenes házhozszállítással (persze csak az USA-ban). 100-300 négyzetméteres alapterülettel. Forrás: Amazon, MarketWatch

Kapcsolódó cikkek:

MinnerInstant
Többet dolgozunk, mint a középkorban a jobbágyok

Amikor 1993-ban Juliet Schor kiadta „A túldolgoztatott amerikai: a szabadidő váratlan hanyatlása” című könyvét, az az Egyesült Államokban és a világ más fejlett országaiban is megrökönyödést keltett, mivel kimondta, hogy a modern ember többet dolgozik, mint a középkor földművesei, akiknek sora a köztudatban egyenlő az igazságtalan és nehéz élettel. 2017-ben az átlag amerikai munkavállaló 1780 órát dolgozott évente, míg az átlag magyar 1740-et. Ehhez képest egy angol paraszt a középkorban nagyjából 1620 órát töltött munkával évente, és azt is sokkal könnyedebb munkatempóban.  Forrás: Múlt-kor

Kapcsolódó cikkek: 

MinnerInstant
Chatbot gyorstalpaló chatboton keresztül

Kíváncsi vagy hogyan működik egy chatbot? Készítettem egy gyorstalpalót chatboton keresztül, így élőben láthatod, hogy mit tudsz csinálni. Kattints az alábbi gombra, vagy ide! 

Kapcsolódó cikkek:

MinnerInstant
Új ajánlat a MinnerAkadémiás chatbot kurzushoz – Hirdetés

Most még jobban megéri a 39 000 Forintos chatbot készítés videós kurzus! A tanítványok az elkészült chabotjukat a Minneren reklámozhatják külön cikkben, ami felér több százezere forintnyi médiamegjelenéssel. Akár több cikket is írhatunk róla. Szóval irány az oktatás, aztán készítsd el az első chatbot verziódat és a Minner is küld rá feliratkozókat!

Ne hagyd ki!

MinnerInstant
Minél több egy város felett a fény, annál nagyobb a GDP

Egy friss IMF kutatásból kiderül, hogy az egy főre jutó GDP változását 44%-ban magyarázza az egyes régiók (államok, városok) feletti fényerő változása. Bár lenne egy műholdunk! Akár erre is lehetne tőzsdézni, azért ez a szám elég már ahhoz, hogy megerősítse az egyes tőzsdei spekulációt is (pl. állampapírok vásárlása feltörekvő országokban).

Fotó: Yingyao Hu, Jiaxiong Yao – 2018

MinnerInstant
Gyere haza fiatal! És tényleg hazajönnek! Többen jöttek vissza, mint mentek ki

A KSH friss statisztikája szerint 2018-ban több Magyarországon született ember tért vissza (költözött haza), mint amennyi kivándorolt. Tavaly 20 ezer itthon született magyar tért haza az országba, miközben “csak” 18 150-en távoztak külföldre. A javulás elsősorban utóbbi számnak, vagyis a kivándorlási hajlandóság csökkenésének köszönhető.
Friss információ! A Napi.hu értesülése szerint a számok nem pontosak, itt olvashatod. Persze ettől még az alább ábrán szereplő tendencia megállja a helyét, a Google Trends keresések is ez irányba mutatnak.
Forrás: Portfolio.hu/KSH Statisztikai TükörKSH Bevándorlási és kivándorlási statisztika Magyarország