MinnerInstant – A Minner rövid üzleti tartalmai, posztjai. Ha csak pár perced van

A Minner rövid posztjait, újdonságait láthatod itt. A MinnerInstantot fenn a menüből is eléred, vagy a Minner főoldalán keresztül is tudod olvasni.

Naponta 4 ingatlant vesznek a kínaiak hazánkban

2018-ban 1610 kínai állampolgár vett ingatlant Magyarországon, ami 37 fővel több, mint egy évvel korábban volt. A kínaiak alapvetően befektetésnek tekintik a Budapesten megvásárolt lakásokat, ráadásul egyre többen vannak olyanok, akik hosszú távra terveznek hazánkban. Van olyan ingatlaniroda itthon, akiknek a weboldala is már kínaiul is bejön (GDN Ingatlané).

MinnerInstant

Azt csinálom, amit Muhammad Ali – a Minner sikerén titka?

Egy könyvben olvastam Muhammad Alir egyik szokásáról. Minden mérkőzése előtt fejben lejátszotta a meccseket, elképzelte azt is, hogy bemegy az arénába, ahogy felmegy a ringbe…, és ez is hozzájárult a sikereihez.
Azt csinálom, mint Muhammad Ali? – A célon a szemem, gondolataim
Amikor nekikezdek egy-egy új projektnek, és a tervek készen vannak, én többször elképzelem, ahogy a vevők, ügyfelek, felhasználók végig mennek a folyamatokon, ahogy vásárolnak, ahogy nő a megbízások száma. Persze ez csak megadja a további motivációt és magabiztosságot. Valójában a célon van végig a szemem és az ahhoz vezető úton, természetesen közben a bukás tényezőit is figyelembe veszem, de azokat átfordítom, mivel gondolatban már lejátszottam. Nekem könnyebb dolgom is van, mint Muhammad Alinak, mert közben korrigálhatok…
És valójában fejben tervezek, de nemcsak tervezek, hanem már a kész projektet fejben lezongorázom (pl. a tárgyalásokat…). Ez növeli is a kockázatvállalási hajlandóságomat, mivel elképzelem a lehetséges “kimeneteleket” (kedvezőt és kedvezőtlent is…), így a motivációmat is növeli.

További titkok, tippek itt: Mi a Minner sikerének a titka? Hogyan sikerült elérni 30 000 követőt, havi 79 000 embert, brandet építeni

MinnerInstant

Szegény Allyosos még mindig nem érti, hogy miért nem kapott pénzt – Cápák között ötlet

Nézd meg ezt a videót! A befektetők döntésére reagált az ötletgazda. Tudni kell a kritikákat kezelni, de ő ezt nehezen teszi. A legviccesebb, hogy András: “Ez Amerika” kiszólását bóknak vette, pedig irónia volt. A Cápák között befektetői között elismert és sikeres szakemberek vannak, és az IT piacon milliárdos szereplőit is valójában leszólta. Nehezen viseli a kritikát na…

MinnerInstant

Ajándékozás és a vállalkozásod

De jó! Lekutatták helyettünk. Egy kis ízelítő statisztika a friss cikkből.
Rámutat, hogy foglalkozz az ajándékba adható ajánlataiddal (termék/szolgáltatás). Nagy piacot foghatsz meg úgy, hogy valójában rövidebb a döntési idő is). Kép alatt linkek!

MinnerInstant

Elon Musk anyja elmondja, hogy kell zsenit nevelni és mellette karriert is építeni

A májusi Brain Bar jövőfesztiválra Budapestre érkezik a háromszoros édesanya és tizenegyszeres nagymama, Maye Musk. Természetesen a gyermekeire, és unokáira a legbüszkébb. Egyengette gyermekei karrierjét és mellette a sajátját is. Most Magyarországon is elárulja a titkát, hogy mi kellett hozzá, hogy Elon Musk ekkora zseni legyen. Forrás: Funzine

Kapcsolódó cikk:

MinnerInstant

Amazon a legnagyobb kereső a világon? Termékeknél igen! 

Egy friss felmérés szerint az amerikai vásárlók először az Amazon-ra írják be a terméket, amit keresnek, majd csak utána a Googleba. Az Amazon-on való keresések pedig nagyobb konverziós arányt hoznak, sőt értelemszerűen több pénzt. Ezért is egyre több cég teszi fel oda a termékeit.

Kapcsolódó cikkek:

Fotó: Delhi School of Internet Marketing

MinnerInstant

Több ezer év (nem) fejlődése egy képen

MinnerInstant

Mikor a legolcsóbb a repülőjegy? 
Egy érdekes infografikát találtam arról, hogy mikor érdemes megvenni a repülőjegyet, vagyis hány nappal az indulás előtt, hogy még olcsóbban tudj hozzájutni. Látható, hogy az indulás előtt 45-75 nappal tudod a legjobb áron megvásárolni a jegyet.

MinnerInstant

Két példa értékinnovációra, Kék Óceán megtalálására

  • Ford vs General Motors (GM)
    A GM 1926 környékén felfigyelt rá, hogy a Ford csak fekete autókat gyárt, míg a fogyasztók szeretnének színes autókat is. Ezt lekutatták és ezzel olyan piaci szegmenst is megszereztek, akik addig vaciláltak az autóvásárlással. Tehát színes autók gyártásába kezdett. Ó te jó ég! Mennyire egyszerű! 1926-tól 1950-ig Évi 2 millióról évi 7 millióra nőtt a gyártott gépkocsi-darabszám a GM-nél. Továbbá 20%-ról 50%-ra növelte a piaci részesedését, míg a Ford ez idő alatt mélyrepülésbe került.
  • Dell vs IBM
    A Dell megvizsgálta a piacot és egy nagy problémára lett figyelmes. A szektorban a bevett szokás az volt, hogy 10-15 napos szállítási idővel viszik ki a számítógépeket, számítástechnikai eszközöket a boltokba. Kidolgoztál, hogy tudják  kevesebb napra lecsökkenteni ezt. Rájöttek és 4 napos szállítási idővel dolgoztak, ami bár azt jelentette, hogy növelni kellett a logisztikai központjaik számát, de sokkal gyorsabb készletforgást tudtak elérni és a boltok is az ő termékeiket ajánlották (tehát itt a disztribúció problémájára, a boltok problémájára találtak megoldást). A Dell ezzel 1995 és 2003 között 2%-ról 30%-ra nőtt a piaci részesedését.

Mi a Kék Óceán stratégia? Itt olvashatsz róla bővebben: A márkaépítés szoros kapcsolatban áll a Kék Óceán stratégiával

MinnerInstant

Facebook marketing trükk 2019

Azért használok két Facebook oldalt, mert így nőtt az organikus elérésem. Továbbá hirdetéseknél láthatóan nem üti ki a hirdetés az organikus posztokat. Erről részletesebben a frissített Facebook marketing oktatásban beszélek. Új videó került fel a tananyagba, frissítve lett: Facebook marketing oktatás a MinnerAkadémián

MinnerInstant