Jövőre polgármester választások. Mi lenne, ha felhúznánk rá egy bizniszt?

Dátum

Megosztás

Jövőre helyi önkormányzati választások lesznek, amiről eszembe jutott, hogy akár egy ugródeszka is lehetne egy új biznisznek. Jah, nem arra gondolok, hogy valamit mutyizz, vagy pályázati pénz, vagy ilyesmi. Maradjunk a normál piaci megoldásoknál, amit bármelyikünk meg tud csinálni és nem piszkolja be a kezét. Lehet, hogy polgármester nem leszel jövőre, de a Youtubeon még profitálhatsz ebből. Na lássuk mire gondolok!

A politika hozza most a legtöbb interakciót, kommenteket

Láttál már kommenteket a politikai vonatkozású cikkek alatt? Például a 888.hu, 444.hu, Origo vagy az index.hu portáloknak a közösségi oldalaik posztjainál? Micsoda kommentháború szokott lenni a két oldal között. Az emberek többsége nemcsak a cikket olvassa el, hanem jól szórakozik a kommenteken is, illetve természetesen sokan a kommentelésben is részt vesznek. Van egy platform, ahol még nem indult el a mozgolódás ezen a területen, ez pedig a Youtube.

Az ötlet – vitaműsor a Youtubeon

A Minneren egy Youtube csatorna ötletbörzében már említettem, hogy a Youtube trendekben megfigyelhető (főleg külföldön), hogy a TV-kben népszerű műfajok hódítanak a videós oldalon. Ilyenek például a vetélkedők, beszélgető műsorok,  és természetesen a vitaműsorok is.

De lehet csak pusztán beszélgető műsor, amibe poltikai szereplőket, résztvevőket, szakértőket hívsz.

Az ötlet: Lovagold meg a választásokat és hozz létre egy olyan vitaműsoros Youtubecsatornát. Ahol különböző témákban, közéleti vagy akár egyéb dolgokban is vitáznak a meghívottak és természetesen politikaiban is. Így két legyet ütsz egycsapásra. A választások miatt sokkal gyorsabban elindul a nézettséged, így a népszerűséged.
Tehát felveszitek előre (lehet élőben is, de felvétel jobb) a műsort egy stúdióban, de az elején egyszerűbb megoldásokat is bevethetsz, mobillal is jó videókat fel lehet venni. Egyre figyelj az pedig a mikrofon.
Politikai viták: Erre figyelj, vagyis további ötlet még, hogy elég az, ha a nagyobb városokra koncentrálsz, vagy olyan településekre, ami eleve nagy visszhangot kelthet. Ha nem sikerül vitapartnert találni, akkor csak legyen talk show.
Bevétel: Egyrészt a Youtube bevételszerzési lehetősége is jó lehet, de mivel a politikai mellett más vitaműsorok is lesznek, így utóbbiakhoz érdemes saját szponzorokat felkeresned.
+ötlet: Még a lokális, helyi hírekkel is lehet mit kezdeni, de ahhoz lehet több csatorna kell. Az ötletben arra gondolok, hogy ebbe az irányba is gondolkodhatsz, hogy egy lokális hír Youtube csatornát felépíteni több megyében. Mondjuk önkéntesekkel. Tudod úgy, ahogy a Wikipédia csinálja. Ez is bent volt a Youtube ötletbörzében, illetve a lokális, közösségi hírbejelentő vállalkozás ötletnél is írtam kapcsolódó tippeket. 

Kapcsolódó cikkek: 

Fotó: Sebastiaan ter Burg/Flickr

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!