Készített egy vírusvideót, és 3 év után lett egy 615 millió dollár értékű vállalkozása – Update!!! Eladta 1 milliárd dollárért

Dátum

Megosztás

Biztosan te is láttad azt a humoros videót (a cikk végén felelevenítheted), amit Mike Dubin csinált, a Dollar Shave Club vállalkozása beindításakor. A videó 2012-ben került fel a Youtubera, és azonnal siker lett, a média felkapta. Azóta 19 millióan látták a videót, vagyis a reklámot. A vállalkozása arról szól. hogy havidíj ellenében borotvát küld a vevőknek havonta, vagy kéthavonta (attól függ a vevő mit választ). A legalacsonyabb havidíj 1 dollárba kerül, de átlagban 7 dollárt költenek el havonta a DollarShaveClubnál. Mennyire megy a biznisz?

Olyan gyors bevétel növekedést ért el, hogy már a videó után napokon belül 12000 megrendelése érkezett, sőt ebben az évben azt reméli, hogy 140 millió dolláros bevételt ér el. Jelenleg 2 millió aktív előfizetője van (havonta, vagy kéthavonta kapnak a vevők csomagot). Több kockázati tőkés is meglátta már a lehetőséget a cégben, és több száz millió dollárt fektettek már a DollarShaveClubba. Ezek a befektetések kellettek is, mert így már a TV-ben is tudják reklámozni a terméket. És, hogy mennyire lett piacújító? Erre legjobb példa az, hogy a Procter&Gamble lemásolta Mike vállalkozás ötletét, és elindította a GilletteShaveClub weboldalt, ami szinte ugyanerről szól.

Friss hír – 2016. július – A Dollar Shace Clubot megvette az Unilever 1 milliárd dollárért!

Több hasonló havidíjas szolgáltatás is létezik már, itthon még nem felkapott az ilyen vállalkozási forma.

Ehhez kapcsolódó sztorik és Minneres vállalkozás ötletek:

Fotó: DollarShaveClub/Youtube
Forrás: Inc, WSJ

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!