Lesz itt gond, 2025-re 20% fölé emelkedik a nyugdíjas korúak aránya hazánkban a lakosságon belül

Sok helyen hallani már a korfa összetételének változását, az elöregedést….. Ez sajnos már most is jelen van, és az alábbi ábrából kiderül, még gond is lesz. 2014-ben is sok országban 20% felett van lakosságon belüli aránya a 65 év felettieknek, Japán, Németország, Finnország, Olaszország, Görögország. Tehát láthatjuk, ők már küzdenek ezzel, érdemes tehát ezekre az országokra figyelni. Megnézni, hogy ők hogyan hidalják át ezt a problémát.

Nálunk is már rossz a helyzet 17% felett van ez a szám, 2025-re pedig 20% fölé emelkedik. De ez szinte akkor már egész Európában gondot jelent. Mivel annyi munkaképes ember nem lesz, akik eltartsák a sok nyugdíjas korú lakosságot.

szuper_koruak

Ajánlom figyelmedbe ehhez kapcsolódó cikkeket:
Hogyan képzelem el nyugdíjas éveim? Pálmafák, utazás, könyvek…
Ebből szerzi következő milliárdjait Soros György

Forrás: Moddy’s, CNN

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!