Mark Zuckerberg a harmadik leggazdagabb a világon

Mark Zuckerberg fellépett a harmadik helyre a leggazdagabbak listáján. Warren Buffett-t szorította le a dobogó harmadik fokáról. Közel 85 milliárd dollárja van a Facebook vezérének. Ugye milyen érdekes? Mindezt úgy, hogy a Facebook körül elég nagy horderejű botrány volt 2018-ban. Zuckerberg vagyonának legnagyobb növekedését a Facebook részvény árának pozitív változása hozta. Most így az első három helyezett mind a tech szektorból származik, ilyen még nem volt. És miért van az, hogyha ránézel egy ilyen listára még mindig nem Zuckerberg van a harmadik helyen, vagy néha igen, néha nem?

A milliárdosok vagyonának legnagyobb része részvény

Amikor már csak 1-5 milliárd dollár a vagyoni különbség, általában sokszor cserélnek helyet. Huhh leírni ezt, hogy amikor csak 1-5 milliárd dollár… Nos visszatérve, a milliárdosok vagyonának legnagyobb részét a részvények teszik ki, ezért is tud gyorsan változni a teljes vagyonuk. Jeff Bezos például az Amazon árfolyamának száguldása után eszméletlen nagy előnyre tett szert az első helyen. Zuckerberg mostani helyezése is a Facebook részvény árának növekedésének köszönhető. 15%-kal nőtt az év elejéhez képest úgy, hogy közben a közösségi oldal a működése óta a legnagyobb botrányát élte át. A Minneren egy elemzést is írtam róla, hogy a botrány a részvényekre csak rövid távon hat ki, és a befektetők hamar elfelejtik. Én Zuckerberget a top 1-3 helyre vártam már régóta, és azt számoltam, hogy ekkor a FB részvény közel 200 dollár lesz. Ezt írtam 2015 novemberében, amikor a FB átlépte az 1 milliárdos aktív felhasználói számot:

Bill Gates és Amanico Ortega harcol most a világ leggazdagabb embere címért, hamarosan Mark Zuckerberg is csatlakozni fog. 200-230 dolláros részvényárfolyam körül már ott lesz a top 3-ban. Mark Zuckerberg vagyona úgy gyarapszik, ahogyan a Facebook árfolyama növekszik. Jelenleg a 100 dolláros álomhatárt átlépte, de ez még semmi. A média sem kapta fel annyira a hírt. Sőt képzeld, a kisbefektetők sem annyira gondolkodnak a részvényben, mint kéne. Ez jó is, mert még nincs eufória. Tudod mikor lesz az? 150 dollárnál kezdenek felfigyelni jobban a részvényre, 200 dollárnál pedig mindenki vásárolni fogja. Nos ekkor már rég profitba leszünk mi. 

Az elmúlt 2,5 évben Ortega lejjebb csúszott, Jeff Bezos üstökösként az első helyre lépett. Zuckerberg pedig hozta a számítást, és 200 dolláros részvényárfolyamnál ott van a dobogón.

A mostani helyezések – Top 10 milliárdos a világon

Az alábbi táblázatban a Bloomberg milliárdos listáját láthatod.

Milliárdosok listája – Bloomberg

A teljes listáért kattints ide! 

Fotó: Anthony Quintano/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!