KezdőlapGazdaság és üzletMark Zuckerberg a harmadik leggazdagabb a világon

Mark Zuckerberg a harmadik leggazdagabb a világon

-

Mark Zuckerberg fellépett a harmadik helyre a leggazdagabbak listáján. Warren Buffett-t szorította le a dobogó harmadik fokáról. Közel 85 milliárd dollárja van a Facebook vezérének. Ugye milyen érdekes? Mindezt úgy, hogy a Facebook körül elég nagy horderejű botrány volt 2018-ban. Zuckerberg vagyonának legnagyobb növekedését a Facebook részvény árának pozitív változása hozta. Most így az első három helyezett mind a tech szektorból származik, ilyen még nem volt. És miért van az, hogyha ránézel egy ilyen listára még mindig nem Zuckerberg van a harmadik helyen, vagy néha igen, néha nem?

A milliárdosok vagyonának legnagyobb része részvény

Amikor már csak 1-5 milliárd dollár a vagyoni különbség, általában sokszor cserélnek helyet. Huhh leírni ezt, hogy amikor csak 1-5 milliárd dollár… Nos visszatérve, a milliárdosok vagyonának legnagyobb részét a részvények teszik ki, ezért is tud gyorsan változni a teljes vagyonuk. Jeff Bezos például az Amazon árfolyamának száguldása után eszméletlen nagy előnyre tett szert az első helyen. Zuckerberg mostani helyezése is a Facebook részvény árának növekedésének köszönhető. 15%-kal nőtt az év elejéhez képest úgy, hogy közben a közösségi oldal a működése óta a legnagyobb botrányát élte át. A Minneren egy elemzést is írtam róla, hogy a botrány a részvényekre csak rövid távon hat ki, és a befektetők hamar elfelejtik. Én Zuckerberget a top 1-3 helyre vártam már régóta, és azt számoltam, hogy ekkor a FB részvény közel 200 dollár lesz. Ezt írtam 2015 novemberében, amikor a FB átlépte az 1 milliárdos aktív felhasználói számot:

Bill Gates és Amanico Ortega harcol most a világ leggazdagabb embere címért, hamarosan Mark Zuckerberg is csatlakozni fog. 200-230 dolláros részvényárfolyam körül már ott lesz a top 3-ban. Mark Zuckerberg vagyona úgy gyarapszik, ahogyan a Facebook árfolyama növekszik. Jelenleg a 100 dolláros álomhatárt átlépte, de ez még semmi. A média sem kapta fel annyira a hírt. Sőt képzeld, a kisbefektetők sem annyira gondolkodnak a részvényben, mint kéne. Ez jó is, mert még nincs eufória. Tudod mikor lesz az? 150 dollárnál kezdenek felfigyelni jobban a részvényre, 200 dollárnál pedig mindenki vásárolni fogja. Nos ekkor már rég profitba leszünk mi. 

Az elmúlt 2,5 évben Ortega lejjebb csúszott, Jeff Bezos üstökösként az első helyre lépett. Zuckerberg pedig hozta a számítást, és 200 dolláros részvényárfolyamnál ott van a dobogón.

A mostani helyezések – Top 10 milliárdos a világon

Az alábbi táblázatban a Bloomberg milliárdos listáját láthatod.

Milliárdosok listája – Bloomberg

A teljes listáért kattints ide! 

Fotó: Anthony Quintano/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek