Mégis bejött, hogy a választások kimenetelét a forint árfolyamváltozása előrejelezte?

Már 4 éve is és most is készítettem egy cikket arról, hogy van egy érdekes összefüggés a forint árfolyamának alakulása és a választások kimenetele között. Természetesen az ilyen korrelációra nem szabad hagyatkozni, mert két vagy több adat látszólagos korrelációja, együttállása még nem biztos, hogy azt jelenti, hogy egymásra hatással is vannak, vagy ténylegesen van közöttük összefüggés. Bár tényleg érdekes, hogy ismét helyesen mutatta ez az “indikátor” a választás kimenetelét. Oké-oké! Még az ellenzék is sejtette, hogy nagyon kicsi az esély a kormányváltásra.

Az alábbi képen láthatod az összefüggést

Az ábra azt mutatja meg, hogy az adott választási évet megelőző 1 évben milyen irányba változott az EURHUF árfolyam, vagyis a forint erősödött vagy gyengült az euróval szemben. Megfigyelhető, hogy forint erősödés esetén kormányváltás, míg gyengülés esetén nem történt kormányváltás az adott választáson. Az ábrán még nem látszik, de április 1-i árfolyam szerint 312 -ön állt az EURHUF árfolyam, ami kis különbség az előző év 310 EURHUF árszintjéhez képest, így úgy láttam nem is biztos, hogy teljesen megbízható lesz az “előrejelzés”, mivel 2 forint változás még hibának is belefér.

És, ha már az árfolyamoknál járunk, akkor érdemes elolvasnod:

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!