Merre tovább Amerika?

A FED az elmúlt időszakban folyamatosan 0,25%-on tartotta az alapkamatot és közben vad kötvényvásárlásba kezdett. Ezzel akart pénzt juttatni a piacokba, és felpörgetni azokat. Ez sikerült is, a részvények nem rég látott magasságokba emelkedtek. Most lesz érdemes figyelni a piacokat, mert jöhet egy nagyobb volatilitású időszak.
2015-ben fogják emelni előreláthatólag a kamatokat. A piac eddig jól vette az akadályokat, és az amerikai részvénypiac szárnyalt a monetáris lazítások időszaka alatt. (Szemben a magyar piaccal, ahol még csökkent is, nem hogy nőtt volna.)

A befektetőknek érdemes lesz odafigyelni a fontos szintekre, mert a kamat emelés után jelentkezhet majd egy nagyobb korrekció. Mindenesetre véleményem szerint egyik legeredményesebb monetáris politikát láthatjuk a tengerentúlon. A befektetőkkel folyamatosan kommunikálnak, nyugtatják a piaci szereplőket. A gazdasági mutatókban javulás figyelhető meg. Így valószínűleg a kamat csökkentés hatására se nagy mértékben fog korrigálni az amerikai részvénypiac. Még nagyon nagy tér van az emelkedésre. A feltörekvő országokból továbbra is ide vándorolhat a tőke.
Egy nagy ellenállás képződhet a 13000-es szintnél a Dow Jones indexnél, tehát amennyiben korrigálna a piac, eddig lecsökkenhet, de lehet erre még várni kell, és folytathatja az emelkedést.  Érdemes tehát odafigyelni a nagyobb cégekre, és főleg olyanokra akiknek jó lett a negyedéves jelentésük.
Pl. Goodyear gumiabroncs gyártó

dowjones

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!