Milyen engedély kell a vállalkozásomhoz?

Engedélyköteles tevékenységek keresése

Vajon kell engedély a vállalkozásod tevékenységi köréhez, vagyis a vállalkozásod működéséhez? Itt tudod megnézni! Akár új vállalkozás indításánál, vagy bővítésénél mindig ellenőrizd, hogy kell-e engedély hozzá, vagy bejelentési kötelezettség! Engedély esetében részletezi az alábbi weboldal, hogy kell-e hozzá végzettség, vagy mit is kell csinálni. Mázli, hogy van már ilyen weboldal ahol ez kikereshető! Amikor ügyfél, vagy Minner olvasó megkeres ezzel kapcsolatban, én mindig az engedelykoteles.mkik.hu oldalra irányítom. Továbbá ha nem tisztázott még a tevékenységi kör, akkor a 1818@1818.hu -s emailcímen érdeklődik az ügyfél (persze én is segítek, de jobb a több forrás), jobb mint a könyvelőket zaklatni. Nézzük a gyakorlatban!

  1. Szóval felmegyünk a  https://engedelykoteles.mkik.hu/ -ra.
  2. Először is kell egy TEÁOR kód, vagy a tevékenység megnevezése és ez alapján már kikutatható merre is kell keresgélnünk.
  3. Például szeretnénk elindítani egy webshopot. Ehhez a tevékenységi körünk a: 4791 – Csomagküldő, internetes kiskereskedelem (Webáruház indítás feltételeiről itt olvashatsz)
  4. Ezt látjuk az alábbi képeken. Ahol ha a pirossal kijelölt részhez X kerül, akkor érdemes a mellette lévő szemre ikonra kattintani, de egyébként is, mert ott sok hasznos információt meg tudunk még a tevékenységi körrel kapcsolatban. Szóval ha piros X-et látsz ott, akkor vagy engedély kell hozzá, vagy bejelentéshez kötött, vagy mindkettő.
  5. Más tevékenységi körnél ugyanígy kell eljárni.

Sikeres vállalkozás működtetést! Hajrá!

Kapcsolódó cikkek: 

Fotó: Envato license

Üzleti képzések a MinnerAkadémián. Képezd magad most! Otthonról! Online! Kattints ide!