Milyen gumit használsz?

Kijött a tavasz, mindenkinek jobb a kedve. A téli gumikat lassan felváltja a nyári gumi.  Az aktualitást megragadva írtuk meg a cikkünket. Ahogy már észrevehettétek (ha először vagy nálunk, olvass bele több cikkbe is), mindig egy adott témához írunk egy részvény elemzést. Az olvasó könnyen olvasható cikkeket kap, könnyen fel tudja használni és kedvet is kaphat részvényezni. 

Hirdetés
[sam_ad id=”13″ codes=”true”]
A Goodyear cégről már biztosan hallottatok. Ezt a részvényt szemeltük ki most.
Az autóipar újra helyre állt az USA-ban, így az erre épülő iparágak is újra fellendülőben vannak. Gumiabroncs nélkül nehéz lenne elindulni az autóval (jelen technikai feltételek mellett), így a bővülésből ez az iparág is szakít.  Az alábbi képen látható, hogy már a 2008-as válság szintjénél van az autóeladások száma az Egyesült Államokban. A képen egészen 1967-től láthatóak a statisztikák.

autoeladasok

A Goodyear negyedévről negyedévre jobb jelentést tesz közzé. Jelenleg egyedül Latin-Amerikában volt negatív üzemi eredménye, ezzel szemben Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is profitot tudott elérni. Az előállítási költségeket le tudta faragni, így ez is nagyban befolyásolta a profit várakozásokat, így is felül teljesítette azt, amit az elemzők elvártak.

goodyear_reszveny

A grafikonján jól látszik az emelkedés, az árfolyama tavaly nyár óta szinte megduplázta az értékét. Egy korrekció esedékes lehet az árfolyamban, de akkor is inkább emelkedés várható, ezt jól mutatják az elemzői várakozások is.
Az árfolyam amennyiben korrigál 23 dolláros szintig csordogálhat le, onnan újra emelkedésnek indulhat. Ha valaki gondolkodik a részvényben, akkor érdemes kisebb csomagokban beszállni, tehát a rá szánt tőkét elosztva.
A Deutsche Bank tartásra minősítette a részvényt (tehát érdemes a vételben ülni szerintük), míg a Argus vételre egészen 31 dolláros célárral, ami így 12%-os emelkedést jelentene erről a szintről.

Olvasd el ezt a cikket is: Én kerékbilincset használok, nem is lopják el a kocsim

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a cikk.

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)