Most érdemes venni, zsákolni a bitcoint?

1,5 milliárd forintot loptak el januárban a Bitstamp bitcoin pénztárcákról. A cég közleményéből kiderült, január 4-én az előbb említett összegnek megfelelő bitcoint raboltak el illetéktelenek. A cég megtéríti a kárt, a nyomozás azóta is folyik.

Közben a bitcoin árfolyama tovább esett, és jelenleg 237-240 dollár egy bitcoin. Úgy látszik a többség túlreagálta a hírt. Tény, hogy egy újabb botrány, és több bitcoin tulajdonosban is felmerülhet a biztonság kérdése. De ugyanannyi a kockázata a bankkártyáknak, online bankolásnak is. Sőt a cég megtéríti a kárt is.

Mi ebből a konzekvencia?

  1. alacsony a bitcoin ára, a piac túlreagálta
  2. “kitermelési” összeg alatt van jelenleg a bitcoin árfolyama

Jelenleg 350-360 az a bitcoin ár, ahol érdemes bányászni a bitcoint. Ezt már ipari mennyiségben teszik, otthon nem is érdemes hozzá fogni, max felhő segítségével.  Na, de lehet az árfolyamára spekulálni. Egyszerűbb, mint bányászni. A mostani 237 dolláros ár jó beszállási lehetőséget kínál.
Igaz kockázatos, de itt spekulálunk, nem simogatjuk a bankbetétünket. 45% hozam lehetőség kínálkozik tehát, mivel a kitermelés ára folyamatosan feljebb tolódik, és drágább lesz.

Forex cégeknél is lehet kereskedni bitcoinnal. Írd be googlebe, hogy bitcoin trade, és máris találsz sok találatot, céget.