Munkák, amikért még az emberek fizetnek, hogy csinálhassák. Mekkora biznisz!

Speciális vállalkozás ötletek

Anno hallottam egy étteremről, akik azzal foglalkoznak, hogy ki lehet őket bérelni, mintha te üzemeltetnéd. Egy napig, vagy akár egy hónapig is. Tehát azért fizetsz, hogy elmondhasd egy napig, hogy étteremvezető, étterem tulajdonos vagy. Már több hasonló ötlet eszembe jutott, de még egyiket sem írtam le a Minner vállalkozás ötlet rovatába, most viszont jött egy nagy ihlet, és összegyűjtöttem egy cikkbe mindet, ami érdekes lehet.

Speciális vállalkozás ötletek

Az ötlet az, hogy olyan tevékenységért kérünk pénzt az emberektől, aminek végzéséért valójában nekünk kellene fizetni, hogy elvégzik. Zseniális ugye? Tudod, minden kommunikáció kérdése. A borászatoknál elég jól működik már, mért ne adaptálhatnánk más területre is?

Két irányban gondolkodhatsz:

  • Egy-egy ilyen cégnél a cégen belül, mint extra bevételi forrásként indítjátok el (úgy is látod, milyen területen lehet).
  • Létrehozni olyan céget, ami ilyen megoldásokat közvetít, összekapcsolva különböző más programokkal. Tehát egy közvetítő, akinél ki lehet választani, hogy mondjuk vidéki konditerembe akarok menni, fizetek érte, hogy fát vágok… Az oldal leszervezi a programokat.

Az alábbi ötleteket érdemes lehet megvalósítani:

Szőlő, vagy egyéb gyümölcs szüret
Talán a szőlőszüret a legjobb példa erre. Több borászatnál lehet látni már, hogy meghirdetnek ilyen programot, amikor is a vendégek részt vehetnek a szüretben és még fizetnek is érte. Sőt én hallottam olyat, akinél a gyárba is beengedik. Dolgozz a soron és fizess érte! Ezt általában úgy oldják, meg, hogy intéznek szállást, ételt… és annyi minden benne van, hogy fel sem tűnik, hogy hahó közben azért is fizetsz, hogy dolgozol. Persze 5-10 ilyen „munkás” tesz ki 2 valós munkást. Na, de az is valami, főleg, hogy utánuk nem, hogy fizetnünk kell, még ők fizetik ki a napidíjukat.

Vidéki konditerem egy kis társadalmi felelősségvállalással
Igaz, hogy már szinte egy köbméter fa ára ugyanannyi (beleszámítva a plusz költségeket, mint a favágás…), mint a gáz ára, de még mindig sok kis településen fűtenek fával. Ennek összevágása, pakolása… egyre nehezebb az elöregedő társadalmunkban. Mi lenne, ha egy kis funkcionális edzés révén összevágnák a fát az emberek és még fizetnének is érte? Persze úgy, ahogy fent, kicsit megcsavarva az ajánlatot (szállás, étel, favágás, sőt akár még disznóvágás is szóba jöhet). De tovább is lehet vinni, akár favágó versenyt szervezni, vagy alapból ilyen vidéki konditeremtábort szervezni más munkákkal is.
Kapcsolódó ötlet: 77. ötlet – Speciális tábor, több napos program szervezése

Falbontás, épületbontás
Emlékszel a dühöngő vállalkozás ötletre a Minneren? Na képzeld el, hogy ezzel ötvözöd. Az emberek fizetnek érte, hogy egy kicsit levezessék a stresszt. Mivel lehetne jobban, minthogy szétverünk egy épületet? Kapcsolódó ötlet: 151. ötlet – Dühöngő felturbózva

Azt hiszem, a munkaügyisek majd vakargatják a fejüket.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Fotó: Envato License

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)