Nem is olyan rossz az Apple

Tegnap volt a negyedéves jelentése az Applenek. Már a bejelentés előtt hallani lehetett, hogy nem lesz új iPhone bemutatva ebben az évben, ez kicsit megmozgatta az árfolyamot. Ezután mindenki az eredményekre volt kíváncsi. Az első negyedévben 43,7 millió darab iPhone-t adott el a cég, ez 15,6%-kal több az elemzői elvárásnál. Az iPad-ból 16,35 millió darab fogyott, itt eléggé túl becsülték az elemzők, mivel ez az érték 15,7-kal kevesebb az elemzői elvárásnál.
Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 15,16%-kal nőtt az előző évről, jelenleg 11,62 dollár.
Jó hír a befektetőknek, hogy növeli részvény visszavásárlási programját az Apple, így már 90 milliárd dollár ez az érték. Így tudják visszajuttatni a részvényeseknek a külföldön (nem USA-ban) lévő készpénzüket, nyereségüket.

[sam_ad id=”16″ codes=”true”]
Hirdetés
A vállalat bejelentette, hogy 7 az 1-hez felaprózza a részvényeit, ez június 9-én fog megtörténni.
A grafikonon látszik, hogy egy folyamatosan szűkülő háromszöget ad ki az árfolyam. Erre figyelnek az elemzők, mivel egy kitörést vetít előre. A jó jelentés miatt valószínűbb az, hogy felfelé törjön ki az árfolyam.
A Deutsche Bank elemzői 650 dollárig várják az árfolyamot.

apple

Finviz.com, Cnnmoney

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)