New Yorkban a marihuána legalizálásával fejlesztenék a metróhálózatot

New Yorkban is felújításra szorul a metróhálózat. Ehhez 4 milliárd dollárra lenne szüksége a metróhálózat működtetőinek. Itt jött az ötletük, hogyha legalizálnák a marihuánát New Yorkban is, akkor az adóbevételekből meg tudnák oldani a fejlesztéseket. Mennyi is a befolyó adó azokban az államokban, ahol legális a fű?

Marihuána adóbevételek

4 milliárd dollár biztosan nem fog összejönni csak marihuána adóból. Mert bár így is nagy szám, például Massachusetts 44 millió és 82 millió dolláros adóbevételt vár 2019-ben a legális marihuánából, vagy például Coloradóban évi 300-400 millió dollár adó folyik ebből be. Ami valójában arra jó, hogy az addigi brutálisan nagy drogrehabilitációs költségeket tudják fedezni.

Néhány statisztika és egy ábra a rekreációs marihuánáról

  • 21 év felett bárki vásárolhat füvet az ezzel foglalkozó boltokban, egyszerre maximum 28 grammnyit (rekreációs marihuána)
  • az átlagos fogyasztó átlagosan 14 naponta vásárol 49 dollár értékben marihuánát
  • a fogyasztók között a nemek aránya szinte 50-50%, elhanyagolható különbség van közöttük
  • az USA-ban már 10 államban legális a rekreációs célú marihuána
  • a “fűboltok” hasonlóan működnek, mint itthon a Nemzeti Dohányboltok, a tulajdonosok koncessziót kaphatnak (egyébként ezek kiadása eléggé akadozó)

Burjánzik a marihuána piac, és ahol pénz van, ott megjelenik a tőzsde is

Legális marihuána befektetési alap árfolyama  – Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF

2014 óta fektetek be marihuána részvényekbe és erről beszámolok a Minneren is (tőzsde rovat, Legyél drogbáró legálisan cikksorozat). Sőt tavaly lecsaptam a marihuána befektetési alapra, így nem kellett külön részvényeket választanom. Be is jött, főleg azért, mert Kanadában is legalizálták. Duplájára nőtt rövid időn belül a marihuána befektetési alap árfolyama. Még mindig tartom, mert jól hoz. Ezt a tőzsdén kereskedhető befektetési alapot (ETF), bármelyik hazai brókercégnél be lehet szerezni (erről részletesebben a 2. linken olvashatsz a 7. részben). Marihuánás ETF neve: Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF (TSE: HMMJ)

Tanulj meg tőzsdézni! Ismerd meg az ilyen lehetőségeket, hogy tudod felismerni! – Ez itt a reklám helye

A Minnernek van egy tőzsde oktatása, amiben az átadott tudást már több mint 140-en használják. Átfogó online tőzsde tanfolyam. És a legjobb, hogy otthonról tudod nézni, nem kell utaznod, emiatt még olcsóbb is, mint egy élő oktatás. És ugyanúgy tudsz kérdezni. Szerezd be most! 

Fotó: Grahame Jenkins / Unsplash
Forrás: BusinessInsider

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás