Növekedett a Burger King nyeresége

Már több külföldi oldalon is olvastam, hogy a Burger King eléggé lekörözte a McDonald’s-ot. A részvénye sokkal jobban növekszik, a nyeresége is növekedni tud. Igaz, a Mekinek helyzeti előnye van, mert bárki, aki gyorsétteremre gondol egyből az előbb említett cég jut eszébe, de a Burger King az egyik legnagyobb konkurenciájuk. Az első negyedéves gyorsjelentés szerint a bevételei, és a nyeresége is az elvártak szerint alakult. Ez jó hír a befektetőknek és az árfolyam is újra emelkedésnek indulhat. A cég a költségcsökkentései miatt tudott jó eredményt produkálni.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Az elmúlt időszak elég rosszul sikerült a gyorsétteremláncoknak Amerikában. A rossz időjárás miatt nem csak, hogy sokszor kellett bezárniuk, még a fogyasztók se mentek be a gyorsétterembe olyan intenzitással, mint szoktak. Ez mindegyik cégnél rányomta a bélyegét a negyedéves számokra.

A Burger King (BKW) részvényárfolyama egy csatorna széléről pattant vissza. A jó negyedéves jelentés miatt, illetve a piaci várakozások miatt az elemzők inkább emelkedést várnak. A következő negyedév jobb lehet a gyorsétteremláncoknak, mivel az időjárás már nem szólhat közbe, és ez az időszak nagyobb forgalmú is szokott lenni.

Olvasd el a többi részvény elemzésünket is, nem bánod meg! 

burger_king_april