Print on demand startup ötlet, amit már ma is el tudsz indítani. Dropshipping a nyomdaiparban

Dátum

Megosztás

Amikor először hallottam a nyomdai dropshippingről, azonnal megmozgatta az agytekervényeimet. Nem csak plusz bevételi forrást jelenthet a grafikus, marketinges, rendezvényszervező szakmának, hanem startupot, digitális vállalkozást is indíthatunk rá. Ez pedig vagy egy új induló digitális vállalkozás alapja lehet, vagy a következő lépcső az előbb már említett grafikus, marketinges szolgáltatás skálázásában.

Nyomdai dropshipping lényege

Úgy elindíthatsz egy nyomdai szolgáltatást az ügyfeleid részére, hogy neked az ügyfél egyeztetéssel kell csak foglalkoznod, továbbá a számlakiállítással, minden mást megcsinál helyetted a nyomdai dropshipping partnered, aki a Printnagyker. A kész nyomdai termék (molino, roll-up, megállítótábla…) árát a vevő neked fizeti, te határozod meg az árat, majd leadod a megrendelést a Printnagykernek egy online felületen, akik elkészítik, sőt ki is küldik az ügyfél részére a te nevedben. Mindenhol a te neved / márkád szerepel. A folyamatot természetesen nyomon tudod követni. A beruházás összege pedig konvergál a 0-hoz, nem kell eszközöket, gépeket venned, csak akkor van kiadásod, ha már jött bevétel! Óriási!

A startup, digitális ötlet

Hogyan indítunk el egy szolgáltatást? Mit tanultál a Minnertől? A kockázat csökkentése érdekében minél kevesebb funkcióval, minél kevesebb fejlesztési költséggel, ahogy fogalmazni szoktam:

-1-ről indulunk, lebutítjuk az ötletet.

Tudtad, hogy már szinte mindent leprogramoztak? Vagyis úgy fogalmazok, hogy legalább vannak olyan fázisban, amit használhatsz a piacralépésnél, és ha láthatóan van érdeklődés, akkor fejleszted tovább, vagy teljesen újat vetsz be.

A cél most az, hogy keress egy olyan megoldást, mint például a PitchPrint nevű megoldás, ami olyan rendszert ad a kezedbe, hogy a felhasználók saját maguk szerkeszthetik meg a dizájnjukat, marketing eszközüket és küldik neked megrendelésre (amit ugye te dropshippingként üzemeltetsz).

Nézd itt például Rollup-ot tudok szerkeszteni a PitchPrint-nél. És ha ezt a platformot használod a weboldaladon belül, akkor én a kész rollup-ot tőled rendelném meg, neked fizetem ki (pdf-ben menti le, de a vevő nem kapja meg a kreatívját).

A fenti rendszer például WordPress-re épül, azon belül Woocommerce megoldást használ a megrendelések kezeléséhez. De találsz még hasonló rendszert, ha ügyesen keresel. De kereshetünk együtt is, írj chaten (Minner FB-nak), ha ebben gondolkodsz!

Tehát hogy néz ki így az ötlet?

 • Beizzítod a weboldaladat, egy olyan rendszerrel, ahol a felhasználó maga tudja szerkeszteni a marketing anyagait.
 • Miután végzett, lementette, meg tudja tőled rendelni. Amibe, ha kell bele tudtok ti is nyúlni, ha kicsit mondjuk bénácska lett. De a Canva.com sikeréből látszik, hogy sablonokat kell gyártani és a fogyasztónak sokkal több sikerélménye lesz, neked pedig vásárlód.
 • A rendelés és fizetést követően (mivel egyedi termék, így nincs elállás) megrendeled nagyker áron a nyomdai anyagokat a Printnagykertől, aki a te nevedben ki is küldi azt a vásárlónak.

Ilyen vállalkozás marketingjéről beszéltem egy korábbi podcastban, hallgasd meg (Spoitfy, Apple Podcast link vagy az alábbi lejátszón):

Ami még fontos, ezek a marketing eszközök érhetők el jelenleg a Printnagykernél (az ügyfelek ezeket kérik és majd kérhetik tőlünk):

 • molino (ponyvás)
 • mesh háló
 • vinyl
 • plottervágás
 • megállítótábla
 • roll-up
 • Citylight
 • plakátkeret
 • tapéta
 • autófólia
 • perforált ablakfólia (autóhátsóüveg, vagy például kirakatfóliázásra)
 • festővászon
 • táblák
 • blueback papír
 • falmatrica
 • autómágnes
 • padló lamináló

Vedd fel a kapcsolatot a Printnagykerrel és kezdjétek el a közös munkát! Kattints ide!

Ez tetszett! Ehhez kapcsolódó cikkek?

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

A Lego így hekkelte be magát a vevői e-mailjébe. Pedig nehezebb helyzetben van

Egy nagy márkától ki szeretne e-maileket kapni, vagy hírlevelet? Képzeld el, hogy a Coca-Cola hírlevelét olvasod hétfőn, vagy a példaként felhozott Legoét. Ezek a...

Az interjún túl: milyen podcast formátumot válassz?

Az elmúlt években a magyar piacon is berobbant a podcast láz, sorra bukkannak fel az új műsorok, egyre színesebb a hazai podcast paletta. A...

Mégsem vagyunk boldogtalanok? – A legkedveltebb márkák – Ügyvédnek nem kell weboldal – Hírszemle

Még mindig nem érzik a hazai cégek a weboldalak jelentőségét? Ha nem is hiszel az online-ban, akkor is van mire figyelned a vevőszerzésben, így...
00:31:42

A Youtube is egy közösségi média oldal?! Youtube marketing – Minner meeting szerda (felvételről)

A Facebook gyengébb elérései után sokan kacsintgatnak más közösségi média oldal iránt is. A Youtube igazán speciális eset, és jó alternatíva is lehet. A...

Miért nem tud a marketingesed eredményeket szállítani?

Ismerős a következő szituáció? Megbízol egy marketingest vagy marketinges csapatot, ügynökséget az online marketinged kezelésével. A szerződést követően aztán egy olyan szituációval találkozol, mint...

A fiataloknak NEM ELÉG egy munkahely – Vigyázz töröl a Gmail – Kövesd az IKEA példáját – Hírszemle

Az IKEA szülőket ünneplő, "büszkén második legjobb" kampányával kezdjük a Hírszemle adást. Beszéltünk a hírről, ami szerint a Gmail hamarosan törölni fogja a 2...

Ugyanazt árulom. Miért fog engem választani a vevő? – Vállalkozói attitűd 3. rész

Konkurencia mindig lesz, na de mi alapján érhető el, hogy minket válasszon a vevő a másik cég helyett, miközben ugyanazt áruljuk? Ahogy más üzleti...
01:07:28

200 millió forint felett. Így ugord át a forgalmi plafonod e-kereskedőként – podcast

Úgy érzed, hogy elértél egy forgalmi plafont? Vagy benne vagy egy olyan halálzónában, ahol nem nő olyan gyorsan a forgalom és a haszon, ahogy...