Butítsd le a vállalkozás ötleted! Indulj -1ről!

Dátum

Megosztás

Van egy startup ötleted, vállalkozási ötleted, amivel tudod, hogy megváltod a világot? Szuper! Vágj bele, de ne egyből a közepébe. Mondom is, miről van szó. Tudtad, hogy több sikeres étteremtulajdonos az USA-ban először egy Food Truckot üzemeltet, és ha az jól megy, nyit normális éttermet (lehet, hogy nem is gyorséttermet, hanem rendeset…, remélem érted). Egyet hátrébb lépnek, majd utána, mikor minden „kiforrott” lépnek tovább. Tudom, mit akarsz!

Kapjon meg mindent a vevő, kapjon meg minden funkciót a felhasználó…, ezt mind azonnal. De miért? Akkor honnan látja a fejlődésedet? A Facebook, a Google vagy bármelyik nagy brand szerinted mennyi fejlesztést tart vissza? Sokat. Nézd meg a Facebookot! Már rég bevezethette volna azt, hogy megosztja a bevételét a videós tartalmat készítőkkel, ahogy a Youtube is teszi a vloggerekkel. De ő vár, kivár. Okosan először rászoktatta a felhasználókat a videókra. És 2017-ben a tervek szerint elindítja a bevétel megosztós videózást (legutóbbi hírlevelemben volt róla szó). Írok egy másik példát!

Butítsd le a vállalkozási ötletedet! Kezdd el már most a marketinget!

Itt van az 57. ötlet – Jól áll ez a ruha? című mobilapplikáció ötletem. Miért fejlesztenéd le az appot azonnal? Vagy miközben az appot fejlesztitek, már elindulhatna valami. Nem, nem egy onepager weboldal, bár az is megtenné. Az ötlet erről szól: Olyan portált, mobilapplikációt üzemeltetni, ahová a felhasználók feltölthetik képeiket, még a próbafülkéből. És a többi felhasználó szavaz, hogy jól áll e neki vagy nem, illetve kommentelnek. Persze főleg nők fogják látogatni a weboldalad.

Lebutítás:

  • ‘A’ verzió: Csinálsz egy weboldalt, ahová gyűjtitek az Instagramról a jobb „szetteket” összeállító hölgyeket, urakat, az ő képeiket. Ötleteket adtok összegyűjtve. Aztán már lesz elég bázisotok, felhasználótok, hogy a valós startupot elindítsátok.
  • ‘B’ verzió: Egy átalakított képfeltöltős weboldal, vagy wordpress plugint használva a felhasználók fel tudják tölteni a képeiket, ruhaötleteiket…, ezután egyre több funkciót adva máris felhasználói bázist építesz folyamatosan, lesz megújulás mögötted…
  • ‘C’ verzió: Női divat blog, beküldhetik a képeket a felhasználók, és te válogatsz, hogy melyiket teszed ki.
  • Mindegyikre vonatkozik. Már így a nagy startup előtt reklámozókat, szponzorokat is fel tudsz keresni, sőt, a valós applikáció elindításánál már rég ki van épülve az üzleti modelled, kapcsolati hálód, ügyfélbázisod. És már bevételt is termel.

Megújulás, fejlődés…
Tervezd meg a startupodban, hogy mikor milyen új funkciót teszel bele. Azonnal úgy sem használják ki minden funkciódat, szolgáltatásodat a felhasználók, ügyfelek.

Hogyan butítsd le? Itt a hozzá kapcsolódó cikkek 

Jó munkát! Sok sikert!

Ez is érdekelhet:
Ezeken a pontokon menj végig, mikor a startupod / vállalkozásod beindításán gondolkodsz

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!