vasárnap, január 17, 2021

Butítsd le a vállalkozás ötleted! Indulj -1ről!

Van egy startup ötleted, vállalkozási ötleted, amivel tudod, hogy megváltod a világot? Szuper! Vágj bele, de ne egyből a közepébe. Mondom is, miről van szó. Tudtad, hogy több sikeres étteremtulajdonos az USA-ban először egy Food Truckot üzemeltet, és ha az jól megy, nyit normális éttermet (lehet, hogy nem is gyorséttermet, hanem rendeset…, remélem érted). Egyet hátrébb lépnek, majd utána, mikor minden “kiforrott” lépnek tovább. Tudom, mit akarsz!

Kapjon meg mindent a vevő, kapjon meg minden funkciót a felhasználó…, ezt mind azonnal. De miért? Akkor honnan látja a fejlődésedet? A Facebook, a Google vagy bármelyik nagy brand szerinted mennyi fejlesztést tart vissza? Sokat. Nézd meg a Facebookot! Már rég bevezethette volna azt, hogy megosztja a bevételét a videós tartalmat készítőkkel, ahogy a Youtube is teszi a vloggerekkel. De ő vár, kivár. Okosan először rászoktatta a felhasználókat a videókra. És 2017-ben a tervek szerint elindítja a bevétel megosztós videózást (legutóbbi hírlevelemben volt róla szó). Írok egy másik példát!

Butítsd le a vállalkozási ötletedet! Kezdd el már most a marketinget!

Itt van az 57. ötlet – Jól áll ez a ruha? című mobilapplikáció ötletem. Miért fejlesztenéd le az appot azonnal? Vagy miközben az appot fejlesztitek, már elindulhatna valami. Nem, nem egy onepager weboldal, bár az is megtenné. Az ötlet erről szól: Olyan portált, mobilapplikációt üzemeltetni, ahová a felhasználók feltölthetik képeiket, még a próbafülkéből. És a többi felhasználó szavaz, hogy jól áll e neki vagy nem, illetve kommentelnek. Persze főleg nők fogják látogatni a weboldalad.

Lebutítás:

  • ‘A’ verzió: Csinálsz egy weboldalt, ahová gyűjtitek az Instagramról a jobb “szetteket” összeállító hölgyeket, urakat, az ő képeiket. Ötleteket adtok összegyűjtve. Aztán már lesz elég bázisotok, felhasználótok, hogy a valós startupot elindítsátok.
  • ‘B’ verzió: Egy átalakított képfeltöltős weboldal, vagy wordpress plugint használva a felhasználók fel tudják tölteni a képeiket, ruhaötleteiket…, ezután egyre több funkciót adva máris felhasználói bázist építesz folyamatosan, lesz megújulás mögötted…
  • ‘C’ verzió: Női divat blog, beküldhetik a képeket a felhasználók, és te válogatsz, hogy melyiket teszed ki.
  • Mindegyikre vonatkozik. Már így a nagy startup előtt reklámozókat, szponzorokat is fel tudsz keresni, sőt, a valós applikáció elindításánál már rég ki van épülve az üzleti modelled, kapcsolati hálód, ügyfélbázisod. És már bevételt is termel.

Megújulás, fejlődés…
Tervezd meg a startupodban, hogy mikor milyen új funkciót teszel bele. Azonnal úgy sem használják ki minden funkciódat, szolgáltatásodat a felhasználók, ügyfelek.

Hogyan butítsd le? Itt a hozzá kapcsolódó cikkek 

Jó munkát! Sok sikert!

Ez is érdekelhet:
Ezeken a pontokon menj végig, mikor a startupod / vállalkozásod beindításán gondolkodsz

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek