Reklámüzenet az utcát tisztítva. Illegális gerillamarketing akció. Bevállalnád?

Karnyújtásnyira van tőled egy gerillamarketing akció, amire már korábban láthattál nemzetközi példákat. Olyan gerillamarketing reklám, ami vagy a beton (járda, út) megtisztításával, vagy függőleges fal megtisztításával varázsolódik elő. Magasnyomású vizet irányítanak egy klisére és a felirat, ábra helyét megtisztítja az aszfalton, vagy falon. Legális ez az egész? Igénybe vette már itthon a Coca-Cola, 24.hu, TopJoy, Jófogás, Actimel… és még sorolhatnám a nagy márkákat. Ki csinálja?

Az InverzGraffiti. Nem fizettek ők itt a megjelenésért, minden szponzoráció nélkül ajánlom őket, mert szeretném, ha a Minner közösségben lévők kiemelkednének a marketingben is, például ilyen gerillamarketing kampányokkal. Én is már gondolkodok a saját kampányomon (nem elég csak a Minnert “odatisztítani”), legalább már a kivitelezőt megtaláltuk.

Legális? Nincs rá jogszabály

Ezt írja erről a cég a weboldalán:
Legális ez az egész? Nem illegális, az biztos. Ez egy gerilla hirdetési eszköz, ezt minden
ügyfelünknek előre elmondjuk, hogy tudatában legyen megrendeléskor:
engedélyt hiába is kérnénk, nem tudnak rá adni jogszabályi hatály hiánya
miatt.

Mennyibe kerül?

Gerillamarketing, nem elég csinálni, hírét is kell vinni

Fontos a gerillamarketingnél, hogy nem kell az, hogy mindenkihez szóljon. Elég néhány száz ember és már garantált a figyelem. A tapasztalatom az, hogy nagyon sok gondolkodó, még nem vásárló érdeklődőt sikerült vevővé varázsolni csak amiatt, hogy gerillamarketingezel. A közösségi média (Facebook, Instagram) segít abban, hogy mindenki meg tudja mit is csináltál, így még nagyobb közönséghez érsz el, nem is beszélve arról, hogy a résztvevők vihetik a hírét az egésznek. Elég egy picit gondolkodnod és olyan marketing kampányt tudsz kitalálni, amit a konkurencia is nehezen tud másolni. Rengeteg tippet és útmutatást kaphatsz ebben a videós minikurzusban mindössze 5900 Ft-ért: Gerillamarketing tippek, ötletek minikurzus 

A Minner már több gerillamarketing kampányt csinál. Sőt még online-t is, mert a kreativitásnak az offline nem szabhat határt! Továbbá hasznos cikkek még itt:

Fotó: Inverzgraffiti/Facebook

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás