Termékötletek webáruház / viszonteladói mezőgazdasági szektornak

Bár a covid annyira nem érintette a mezőgazdasági, növénytermesztési, állattartási területeket, de természetesen itt is látjuk azt, hogy mindenki mozgolódik a digitalizácó felé. Már nem lepődünk meg azon sem, ha nagyobb eszközt, akár traktort vesznek online (persze kipróbálás után) a cégek, de a fogyasztói (B2C) piac is rejteget magában kiaknázható termékeket, területeket.

Hirtelen mindenki balkonkertész lett

A korlátozások, a #maradjotthon trend és a már-már unalmas közösségi média feed-ek kihozták az emberből azt, hogy kicsit foglalkozzanak a balkonjukkal, vagy a kertjükkel.

Neked is van olyan ismerősöd, aki hirtelen paradicsomot, zöldséget, sőt chilipaprikát termesztett?

Vagy növényekkel ültette tele a balkonját. Ez a piac most igazán meglódult, sőt a városban lakók megőrültek volna, ha találnak közösségi kertet, amibe beszállhattak volna. A Minner korábbi, 2. üzleti ötletében volt erre épülő piaci ötlet (itt: 2. üzleti ötlet: Balkonkertészet-webshop, oktatás, közösségépítés). Nem mondom, hogy telített, hiszen hirtelen megugrott a hobbikertészek száma, de azért itt érdemes lesz valami újat nyújtani. Az igazán tartós siker már a webshopoknál abban van, hogy valamilyen speciális üzleti modellt alkalmazol. Például közösségi kertes projektet beleviszed valahogyan (pl. te magad szervezel ilyet), vagy speciális módszert értékesítesz (pl. hidropónia és társai), vagy csak a chilitermelésre állsz rá…
Itt tehát, ahogy a fenn belinkelt ötletben volt, vetőmagokat, cserepeket, ásót, földet …. és minden ilyen terméket érdemes értékesíteni, ami segíti a balkonkertészeket, vagy kis kertet gondozó vevőket. Kis hobbi terület, tehát árrésben is olyat tudsz kérni, amiből bőven lesz profitod. Tőled fogom rendelni a chilipaprikát?

Ipari drón piac (pl. permetező drón ) – Meg is érkeztünk a technológiai piacra

Az ipari drónokat főleg a mezőgazdaságban és az építőiparban használják. Ezekben a piacokban jelenleg az is a jó, hogy egyiket sem érintette a vírus, sőt mondhatni élnek és virulnak. De miért gondolom így? Tényleg így van? Az ABZ Drone csapatát kerestem, hogy még mélyebben segítsenek eligazodni a témában. Szeretném, ha mi Minneresek fognánk meg ezt a területet a leggyorsabban, mint ahogy tettük azt például az autókárpittisztító-automata piacon is. És a sejtés bebizonyosodott! Egyrészt a nemzetközi számokban is látszik, hogy most kezdett az ipari drónozás (értsd a hobbi feletti) igazán nagyot ugrani, és most állt be arra a növekedési pályára, amikor egy vállalkozás tud rá építeni szolgáltatást vagy kereskedelmet. Az ipari drón piac már létezik itthon, a lehetőség megvan benne, az árak elfogadható szinten állnak, sőt a piaci szereplők is keresik.

Mi az ipari drónozás? Amikor egy drónt nem hobbi szinten és nem is katonai szinten használunk, hanem az valamilyen munkafolyamatot támogat egy vállalkozásnál. Ilyen területek: 

 • filmipar
 • mezőgazdaság:
 • permetezés – Az ABZ Drone új terméke: Hercules 20 drón + Wohnderjet szórófej
 • vadkár-felmérés
 • növény- vagy talajállapot elemzés (kultúra fizikai állapota)
 • Biztonságtechnika és polgárvédelem
 • napelem tisztítás, napelemparkok felmérése (pl. hőkamerával látni a hibás paneleket, vagy túlhevült részeket…)
 • tetőtisztítás
 • építőipari felmérés
 • területbejárás
 • Energetika felmérések
 • AI technológiákkal szerelt kamerák
 • 2D, 3D modellezés
 • levegő minőség ellenőrzés
 • állapotfelmérés

Ebben az is a jó, hogy a termékértékesítés mellé a későbbiekben könnyedén tudsz hozzáépíteni szolgáltatásokat is.

Amik növelhetik a kereskedői stabilitásodat. Persze mint minden területhez, ide is kell a piacismeret és hogy érts az ipari drónokhoz. Ez egyben jó is, mert más sem tud csak úgy belevágni, vagy ha bele is vág, ismeretek nélkül nehéz dolga lesz. De majd neked! Tehát a belépési küszöb kicsit magasabb. Ebben segít a Minner partnere az ABZ Drone, aki államilag elismert felnőttképzési intézményként biztosítja számodra az ipari területre specializálódott drónképzéseket. Nemzetközi drónpilótákkal és felkészült drónszakértőkkel segítenek kiválasztani a megfelelő irányt. A drónképzésen felül termékekkel is el tudnak téged látni, a garanciális drón márkaszervizről nem is beszélve. A velük történt beszélgetésből az is kiderült, hogy a cég most bővíti viszonteladói hálózatát, tehát érdemes ott lenni már az elején!

A webes, digitális kereskedelemben azért is lehet ez jó irány,

mert technológiai termékről beszélünk, amit online könnyen el tudunk adni,

a célcsoport is keresi ezeket az információkat. Bár már vannak hasonló témákban tartalmak, de marketinges szemmel látszik, hogy mind Youtube-on, mind blogtartalmakban (podcast még inkább) lehetőség van gyorsan nagy eredményt elérni és sok emberhez eljutni.

Ezekben a cikkekben számokat, és további információkat kapsz ezzel kapcsolatban, illetve természetesen keresd fel az ABZ Drone csapatát, és segítenek mindenben:

Fotó: Envato License, Unsplash, ABZ Drone

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek