Termékötletek webáruház / viszonteladói mezőgazdasági szektornak

Dátum

Megosztás

Bár a covid annyira nem érintette a mezőgazdasági, növénytermesztési, állattartási területeket, de természetesen itt is látjuk azt, hogy mindenki mozgolódik a digitalizácó felé. Már nem lepődünk meg azon sem, ha nagyobb eszközt, akár traktort vesznek online (persze kipróbálás után) a cégek, de a fogyasztói (B2C) piac is rejteget magában kiaknázható termékeket, területeket.

Hirtelen mindenki balkonkertész lett

A korlátozások, a #maradjotthon trend és a már-már unalmas közösségi média feed-ek kihozták az emberből azt, hogy kicsit foglalkozzanak a balkonjukkal, vagy a kertjükkel.

Neked is van olyan ismerősöd, aki hirtelen paradicsomot, zöldséget, sőt chilipaprikát termesztett?

Vagy növényekkel ültette tele a balkonját. Ez a piac most igazán meglódult, sőt a városban lakók megőrültek volna, ha találnak közösségi kertet, amibe beszállhattak volna. A Minner korábbi, 2. üzleti ötletében volt erre épülő piaci ötlet (itt: 2. üzleti ötlet: Balkonkertészet-webshop, oktatás, közösségépítés). Nem mondom, hogy telített, hiszen hirtelen megugrott a hobbikertészek száma, de azért itt érdemes lesz valami újat nyújtani. Az igazán tartós siker már a webshopoknál abban van, hogy valamilyen speciális üzleti modellt alkalmazol. Például közösségi kertes projektet beleviszed valahogyan (pl. te magad szervezel ilyet), vagy speciális módszert értékesítesz (pl. hidropónia és társai), vagy csak a chilitermelésre állsz rá…
Itt tehát, ahogy a fenn belinkelt ötletben volt, vetőmagokat, cserepeket, ásót, földet …. és minden ilyen terméket érdemes értékesíteni, ami segíti a balkonkertészeket, vagy kis kertet gondozó vevőket. Kis hobbi terület, tehát árrésben is olyat tudsz kérni, amiből bőven lesz profitod. Tőled fogom rendelni a chilipaprikát?

Ipari drón piac (pl. permetező drón ) – Meg is érkeztünk a technológiai piacra

Az ipari drónokat főleg a mezőgazdaságban és az építőiparban használják. Ezekben a piacokban jelenleg az is a jó, hogy egyiket sem érintette a vírus, sőt mondhatni élnek és virulnak. De miért gondolom így? Tényleg így van? Az ABZ Drone csapatát kerestem, hogy még mélyebben segítsenek eligazodni a témában. Szeretném, ha mi Minneresek fognánk meg ezt a területet a leggyorsabban, mint ahogy tettük azt például az autókárpittisztító-automata piacon is. És a sejtés bebizonyosodott! Egyrészt a nemzetközi számokban is látszik, hogy most kezdett az ipari drónozás (értsd a hobbi feletti) igazán nagyot ugrani, és most állt be arra a növekedési pályára, amikor egy vállalkozás tud rá építeni szolgáltatást vagy kereskedelmet. Az ipari drón piac már létezik itthon, a lehetőség megvan benne, az árak elfogadható szinten állnak, sőt a piaci szereplők is keresik.

Mi az ipari drónozás? Amikor egy drónt nem hobbi szinten és nem is katonai szinten használunk, hanem az valamilyen munkafolyamatot támogat egy vállalkozásnál. Ilyen területek: 

 • filmipar
 • mezőgazdaság:
 • permetezés – Az ABZ Drone új terméke: Hercules 20 drón + Wohnderjet szórófej
 • vadkár-felmérés
 • növény- vagy talajállapot elemzés (kultúra fizikai állapota)
 • Biztonságtechnika és polgárvédelem
 • napelem tisztítás, napelemparkok felmérése (pl. hőkamerával látni a hibás paneleket, vagy túlhevült részeket…)
 • tetőtisztítás
 • építőipari felmérés
 • területbejárás
 • Energetika felmérések
 • AI technológiákkal szerelt kamerák
 • 2D, 3D modellezés
 • levegő minőség ellenőrzés
 • állapotfelmérés

Ebben az is a jó, hogy a termékértékesítés mellé a későbbiekben könnyedén tudsz hozzáépíteni szolgáltatásokat is.

Amik növelhetik a kereskedői stabilitásodat. Persze mint minden területhez, ide is kell a piacismeret és hogy érts az ipari drónokhoz. Ez egyben jó is, mert más sem tud csak úgy belevágni, vagy ha bele is vág, ismeretek nélkül nehéz dolga lesz. De majd neked! Tehát a belépési küszöb kicsit magasabb. Ebben segít a Minner partnere az ABZ Drone, aki államilag elismert felnőttképzési intézményként biztosítja számodra az ipari területre specializálódott drónképzéseket. Nemzetközi drónpilótákkal és felkészült drónszakértőkkel segítenek kiválasztani a megfelelő irányt. A drónképzésen felül termékekkel is el tudnak téged látni, a garanciális drón márkaszervizről nem is beszélve. A velük történt beszélgetésből az is kiderült, hogy a cég most bővíti viszonteladói hálózatát, tehát érdemes ott lenni már az elején!

A webes, digitális kereskedelemben azért is lehet ez jó irány,

mert technológiai termékről beszélünk, amit online könnyen el tudunk adni,

a célcsoport is keresi ezeket az információkat. Bár már vannak hasonló témákban tartalmak, de marketinges szemmel látszik, hogy mind Youtube-on, mind blogtartalmakban (podcast még inkább) lehetőség van gyorsan nagy eredményt elérni és sok emberhez eljutni.

Ezekben a cikkekben számokat, és további információkat kapsz ezzel kapcsolatban, illetve természetesen keresd fel az ABZ Drone csapatát, és segítenek mindenben:

Fotó: Envato License, Unsplash, ABZ Drone

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!