Több száz milliót is keresnek az esport játékosok. Érdemes hagyni a gyereket gépezni? – esport statisztikák

Tudtad, hogy az egyik legnagyobb növekedést felmutató üzletág az esport biznisz? És most nem csak a játékosok nyereményére gondolok itt, hanem magára az egész esport üzletre. Szó szerint a csillagok is összeálltak, hogy a több száz millió dolláros iparág nemsokára eléri az éves 1 milliárd dolláros piaci értéket. Ez a piac a Youtube-nak és a Twitch videómegosztó oldalnak is nagyban köszönheti a sikerét, mivel az elmúlt 3 évben még népszerűbb lett ez a terület. A játékosok rajongókat gyűjtöttek, a versenyeket élőben közvetítik… És rengetegen imádják nézni, ahogy más játszik. Ahol nézők és szórakoztatás van, ott bizony pénz is. Nézzük is, mennyi az annyi, és mi a helyzet itthon.

A legjobbak már ennyi pénzt játszottak össze maguknak:

 

Mekkora az esport biznisz?

Látható, hogy két számjegyű növekedést mutat fel az esport.

Így áll össze a piac

Mennyien nézik? Mekkora a rajongó bázisa?

Több száz millióan követik már a versenyeket, versenyzőket.

Mi a helyzet itthon?

Egyrészt itthon is nagyon népszerűek a gamer Youtube és Twitch csatornák, videósok. Továbbá látható már mozgolódás az esport terén. A hazai sportklubok elkezdték elindítani esport szakosztályaikat. Először az MTK, majd a Diósgyőr, DVSC, Honvéd és most az Újpest (UTE)  és az FTC is bejelentette, hogy elindította ezt a szakágat. Azt még nem is említve, hogy 2018. március 23-25. között Budapesten rendezik meg a V4 Future Sport Festival-t, melyre a V4 országok (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia) játékosai nevezhetnek.

Így néz ki az egyik játéknak V4 versenyen való lebonyolítása, és alatta a díjazásokat is láthatod.

Ehhez kapcsolódó vállalkozási ötletek a Minneren:

Fotó: James Cao/Flickr
Forrás: Newzoo

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!