KezdőlapGazdaság és üzletÚj pénzszerzési lehetőséget is hoztak a közösségi oldalak - Nézd meg őket!

Új pénzszerzési lehetőséget is hoztak a közösségi oldalak – Nézd meg őket!

-

Mennyi új munkaterületet, új állást, pénzszerzési lehetséget köszönhetünk a közösségi oldalak megjelenésének. Ha például nem lenne a Facebook, akkor most picit nehezebben jutott volna el idáig a Minner. De ez részletkérdés, ami téged igazán érdekelhet, az az, hogy milyen új munkaterületek születtek, új állások, illetve miből tudsz profitálni. Az alábbi példák még jobban fel fognak értékelődni a következő 5-10 évben, mert az idősebb generációhoz tartozó vállalkozók nehezen értik meg ezt a világot, pedig a vásárlóik használják ezeket.

Először kezdjük a klasszikusokkal, amibe te is könnyedén beszállhatsz:

Facebook oldal kezelő:
Ezt már be se kell mutatnom. A cégek szeretnének még aktívabbak lenni a Facebookon, így megbíznak valakit (céget, reklámügynökséget, vagy akár téged is). Ezt már részleteztem is a 65. ötletben, amit itt olvashatsz: Indíts vállalkozást: 65. ötlet – Facebook oldal kezelő, közösségi oldal menedzser
Mennyit kereshetsz ezzel? Lehet nagy cégnél is főállásban is ezt végezni, vagy kisebb cégeknek elvállalod az oldalát. Kezdőként oldalanként elkérhetsz 30-50 ezer forintit/hónap/oldal.
Természetesen a marketingcégeknek, ügynökségeknek is új lehetőséget, új szolgáltatást adott a Facebook és a többi közösségi háló, így tudták növelni alkalmazottaik számát…

Instagram profil kezelő: 
Ez hasonló, mint az előbb említett Facebook oldal kezelés. Bár ide inkább fotósokat keresnek, mert az Insta-n még fontosabbak a képek, mint a többi közösségi oldalon.  Erről a 141. vállalkozás ötletben írtam, két ebookot is találsz a leírásban, ami segíthet elindulni: Indíts vállalkozást: 141. ötlet – Instagram fiók kezelő + tananyag (2 db ebook)
Mennyit kereshetsz ezzel? Igaz, hogy képek készítésében oda kell tenned magad, de kevesebb posztot jelent, mint a Facebook esetében, így kb. egálba kerülnek az árak, ezért is első körben 30-50 ezer forintot tudsz elkérni/Instagram profil/hónap.

Instagram “blogger” 
Ha a követőid száma túllépte a 10-20 ezret, akkor máris lehetőséged nyílik pénzszerzésre. A reklámügynökségek keresik az ilyen lehetőségeket. Ehhez kapcsolódóan 2 cikket is olvashatsz:
1 millió forint egy-egy Instagram képért (bejegyzésért)? Neki már sikerült! Álom meló!
Lehet Instagrammal pénzt keresni? Naná! – Fotósok előnyben!
Mennyit kereshetsz ezzel? Először 1-1 fizetett posztért/képért csak 10-20 ezer forintot kapsz, majd ez szépen lassan emelkedik. 

Videóblogger (vlogger)
A Youtube nem a klasszikus közösségi oldal, de ha úgy nézzük, a vloggerek szinte közösségi oldalként kezelik a saját youtube csatornájukat. Már több sikeres magyar blogger van, akik vagy a youtube-tól kapnak pénzt a videóik után, vagy szponzorok fizetik őket.
Mennyit kereshetsz ezzel? Erről itt írtam, a top kereseteket látod.  Top 100 magyar Youtuber – Nézd meg, mi kell a népnek! Illetve, hogy mennyit keresnek havonta. 10-20 ezres követőtábornál már a youtube is fizet kb. havi 50-100 000 forintot (ehhez kell friss videó is). De a szponzorok még többet fizethetnek.
Ehhez is tartozik egy vállalkozás ötlet a Minneren, sőt kettő is:
Indíts vállalkozást: 59. ötlet – Vlogger
Indíts vállalkozást: 68. ötlet – Saját főzőműsor a Youtubeon

Szabadúszók – és akkor róluk még nem is beszéltünk. 
Kapcsolódó üzleti ötletek:
152. vállalkozás ötlet – Legyél szabadúszó
158. ötlet – Online / Tech Mekk Mester – Szlogen: “Bármit megoldunk”

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek