Új pénzszerzési lehetőséget is hoztak a közösségi oldalak – Nézd meg őket!

Mennyi új munkaterületet, új állást, pénzszerzési lehetséget köszönhetünk a közösségi oldalak megjelenésének. Ha például nem lenne a Facebook, akkor most picit nehezebben jutott volna el idáig a Minner. De ez részletkérdés, ami téged igazán érdekelhet, az az, hogy milyen új munkaterületek születtek, új állások, illetve miből tudsz profitálni. Az alábbi példák még jobban fel fognak értékelődni a következő 5-10 évben, mert az idősebb generációhoz tartozó vállalkozók nehezen értik meg ezt a világot, pedig a vásárlóik használják ezeket.

Először kezdjük a klasszikusokkal, amibe te is könnyedén beszállhatsz:

Facebook oldal kezelő:
Ezt már be se kell mutatnom. A cégek szeretnének még aktívabbak lenni a Facebookon, így megbíznak valakit (céget, reklámügynökséget, vagy akár téged is). Ezt már részleteztem is a 65. ötletben, amit itt olvashatsz: Indíts vállalkozást: 65. ötlet – Facebook oldal kezelő, közösségi oldal menedzser
Mennyit kereshetsz ezzel? Lehet nagy cégnél is főállásban is ezt végezni, vagy kisebb cégeknek elvállalod az oldalát. Kezdőként oldalanként elkérhetsz 30-50 ezer forintit/hónap/oldal.
Természetesen a marketingcégeknek, ügynökségeknek is új lehetőséget, új szolgáltatást adott a Facebook és a többi közösségi háló, így tudták növelni alkalmazottaik számát…

Instagram profil kezelő: 
Ez hasonló, mint az előbb említett Facebook oldal kezelés. Bár ide inkább fotósokat keresnek, mert az Insta-n még fontosabbak a képek, mint a többi közösségi oldalon.  Erről a 141. vállalkozás ötletben írtam, két ebookot is találsz a leírásban, ami segíthet elindulni: Indíts vállalkozást: 141. ötlet – Instagram fiók kezelő + tananyag (2 db ebook)
Mennyit kereshetsz ezzel? Igaz, hogy képek készítésében oda kell tenned magad, de kevesebb posztot jelent, mint a Facebook esetében, így kb. egálba kerülnek az árak, ezért is első körben 30-50 ezer forintot tudsz elkérni/Instagram profil/hónap.

Instagram “blogger” 
Ha a követőid száma túllépte a 10-20 ezret, akkor máris lehetőséged nyílik pénzszerzésre. A reklámügynökségek keresik az ilyen lehetőségeket. Ehhez kapcsolódóan 2 cikket is olvashatsz:
1 millió forint egy-egy Instagram képért (bejegyzésért)? Neki már sikerült! Álom meló!
Lehet Instagrammal pénzt keresni? Naná! – Fotósok előnyben!
Mennyit kereshetsz ezzel? Először 1-1 fizetett posztért/képért csak 10-20 ezer forintot kapsz, majd ez szépen lassan emelkedik. 

Videóblogger (vlogger)
A Youtube nem a klasszikus közösségi oldal, de ha úgy nézzük, a vloggerek szinte közösségi oldalként kezelik a saját youtube csatornájukat. Már több sikeres magyar blogger van, akik vagy a youtube-tól kapnak pénzt a videóik után, vagy szponzorok fizetik őket.
Mennyit kereshetsz ezzel? Erről itt írtam, a top kereseteket látod.  Top 100 magyar Youtuber – Nézd meg, mi kell a népnek! Illetve, hogy mennyit keresnek havonta. 10-20 ezres követőtábornál már a youtube is fizet kb. havi 50-100 000 forintot (ehhez kell friss videó is). De a szponzorok még többet fizethetnek.
Ehhez is tartozik egy vállalkozás ötlet a Minneren, sőt kettő is:
Indíts vállalkozást: 59. ötlet – Vlogger
Indíts vállalkozást: 68. ötlet – Saját főzőműsor a Youtubeon

Szabadúszók – és akkor róluk még nem is beszéltünk. 
Kapcsolódó üzleti ötletek:
152. vállalkozás ötlet – Legyél szabadúszó
158. ötlet – Online / Tech Mekk Mester – Szlogen: “Bármit megoldunk”

 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek