Indíts vállalkozást: 152. vállalkozás ötlet – Legyél szabadúszó

Indíts vállalkozást: 152. vállalkozás ötlet – Legyél szabadúszó

Az elmúlt időszakban több olvasómat is inspirálta az a cikk, ami arról szólt, hogy egy grafikus néhány év alatt 290 millió forintot keresett szabadúszóként. Így arra gondoltam, összeírok több olyan ötletet, ami téged is elindíthat valamelyik irányba, és szabadúszóként dolgozhatsz (akár munka mellett is). Kiválasztod az egyiket, de nincs meg a kellő tudásod? Az összes itt felsoroltat 1 év alatt bőven meg tudod tanulni úgy, hogy azzal pénzt keress.

Szabadúszó vállalkozási ötletek

Websablon készítő:

Ezzel akár passzív jövedelemre is szert tudsz tenni úgy, hogy egyszer kell elkészítened a websablonod vagy websablonjaid. Így könnyedén 100-500 embernek el tudod adni például a themeforest.net oldalon. A Minner.hu jelenlegi sablonját is itt vettem egy fejlesztőtől, rajtam kívül még 636-an vették meg.  A Themeforestnek az az előnye, hogy az oldalt sokan használják, így a vevőkért nem “annyira” kell küzdened.
Ehhez mi kell?

Online oktatás

Most nem arra gondolok, hogy Skypeon vagy más videóchat szoftveren keresztül oktatsz (az is jó), hanem előre felvett oktatást videóformában adsz tovább, illetve erre egyéb üzleti modellt építesz. Előre fel tudod venni az oktatási anyagot, így lesz időd a marketinggel és a tanítványokkal foglalkozni. Ezt már a Minner is alkalmazza a www.minnerakademia.hu oldalon láthatod az én videós oktatásaimat.

Ehhez mi kell?:

 • találd meg azt, amit online oktatásban el tudsz adni, vagyis inkább tanítani tudsz. Pl. programhasználati tutorialok, Photoshop használat vagy videókészítés (vágás…)…..
  Legyél kreatív, nemrég zongora oktatást láttam online-ban. 🙂
 • lehetnek pár ezer forintos képzések, vagy akár több tízezres is (Hamarosan a Minner.hu -nak is lesznek online képzései.)
 • Két oldal is van, ahová fel tudod tölteni az oktatóanyagaidat, és csak az ilyen online oktatókra specializálódtak.: www.webuni.hu  (itt felhasználók is vannak, onnan is jöhet vevő) és a www.tudaspiac.hu  (utóbbi inkább platformot ad és automatizációt, marketing segítséget, én ezt használom a MinnerAkadémián.)
 • Alkoss üzleti modellt. Legyen az oktatás csak az első lépcsőfok, vagyis a belépő termék. Találj ki hozzá kapcsolódó terméket, szolgáltatás, amit már a meglévő vevőidnek tudsz adni.
 • Ehhez kapcsolódó vállalkozási ötlet: Indíts vállalkozást: 94. ötlet – taníts online – de ne úgy, mint mások

Videókészítés, animáció készítése

Ez már nem lesz annyira passzív jövedelem, viszont sokkal drágábbra árazható, nagyobb bevételt hoz. Főleg olyan animációk készítésére gondolok, mint a cégbemutató, termékbemutató, infografika videón…

Ehhez mi kell?

 • videószoftverek alaposabb ismerete, némi kreativitás sem árt (pl. animáció esetében online szerkesztő: www.powtoon.com)
 • Készíts sablonvideókat, vagyis inkább sablonokat, hogy gyorsabban tudj majd dolgozni.
 • Intro videók készítése is nagyon jövedelmező lehet. Továbbá videó feliratozó, videó dizájn kialakító.
 • Keress fel olyan cégeket, akik elég aktívak Facebookon, de nincs videójuk. Tudtad, hogy az egyik legolcsóbb hirdetési forma a videóhirdetés? Kb 0,2-1 forintba kerül egy megtekintés. (Ez lehet a marketinged alapja).
 • Tudtad, hogy sok videóbloggerből lesz később videószerkesztő (szabadúszó)?
 • Dolgozz be szabadúszóként média vagy reklámügynökségeknek.
 • Ehhez kapcsolódó vállalkozási ötletek:
  – 144. ötlet – céges videókészítés, videó stúdió
  – 39. ötlet – animációs videó készítése cégek számára

Közösségi oldal kezelő (Facebook, Instagram), hirdetéskezelő

Brutális hiány van a piacon ebből. Nemcsak a Facebook oldal kezelőkre gondolok, hanem például már az Instagram fiók kezelők iránt is érdeklődnek az emberek. Továbbá sok cég keres olyat is, aki menedzselné az online hirdetéseiket.

 • A cégek már Facebook marketing tervért is fizetnek, tehát nem mindig neked kell kattintgatni.
 • Havi 30-100 000 forintot is elkérhetsz egy cégtől, hogy kezeld a közösségi oldalukat.
 • Mi lehet az előnyöd egy nagy reklámügynökséggel szemben? Az, hogy te sokkal személyesebben kezeled az oldalát, sokkal rugalmasabb vagy. De ezt le is írtam az alábbi ötletekben, így ezt nem részletezem.
 • Akár be is dolgohatsz a reklámügynökségeknek.
 • Sajnos az ügyfeleket neked kell felhajtani.
 • Ehhez kapcsolódó vállalkozási ötletek:
  – 65. ötlet – Facebook oldal kezelő, közösségi oldal menedzser
  – 141. ötlet – Instagram fiók kezelő + tananyag (2 db ebook)

Szövegíró, céges blogger

Rengeteg cég keres szövegírókat, mivel nem tudják folyamatosan feltölteni tartalommal a blogjukat, Facebook oldalukat, hírlevelüket…. Ez is lehet jó irány, illetve van egy másik, amit az egyik vállalkozásötletemben említettem: 22. ötlet – Az anyagban a profit. Ami arról szól, hogy te tartalmakat keresel, összefoglalókat írsz…. Magyarán az ügyfeleid keze alá dolgozol.

Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés most akciósan 42 900 Ft.
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt, a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide ,és csatlakozz a tanítványokhoz!

Több freelancer ötlet is ott hever a Minner vállalkozási ötletei között. Kattints ide, és nézd át a több mint 150 vállalkozási ötletet!

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu