66. üzleti ötlet: adj el Amazon-on, nem kell költened marketingre

Dátum

Megosztás

Hazai piacon még kevés cég vágott bele az Amazon eladásba. Ami alatt azt értem, hogy az Amazon.de -n vagy másik európai Amazon oldalakon, vagy (a fő cél) az amerikai Amazon.com -on értékesítsen termékeket. Az egy piactér, ahová az Amazon beengedi a kereskedőket, gyártókat. És adja a több száz millió vásárlót + logisztikát és valójában csak utóbbiért kell fizetnünk. A marketingért nem, sok cég keres így pénzt. Hazai példa is van rá, akik az USA-ban értékesítenek így termékeket, be is linkelem majd őket, hiszen ők a Minner Amazon FBA szakértői. Na vágjunk bele, mert két irányban is gondolkodhatsz!

Na, de először is röviden, mi is ez az Amazon FBA

Az Amazon FBA-ról van szó, ami az Amazon fulfillment szolgáltatása. Lényege, hogy az Amazonon keresztül el tudod adni a termékeidet. Ő vállalja a logisztikát, és ha úgy nézzük a marketinget is. Egyre jobban jön fel az európai piac is. Ahogy tapasztaltam, annak jó az Amazon FBA biznisz, aki ügyesen tud kapcsolatokat építeni, tud találni gyártókat, azokkal jól tárgyalni. Mert valójában ezen múlik, a logisztikát (csomag kiküldés), a marketinget a “webshop” üzemeltetést az Amazon csinálja. Így az árrésed sokkal magasabb.

Egy kis inspiráló statisztika erről a piacról: az Amazonon már több terméket adtak el harmadik szereplők, mint az Amazon saját maga. Amazon FBA statisztika

 • Több mint 100 000 dollár árbevételt elért cégek száma 200 000 volt 2018-ban az Amazonon. – Még egyszer olvasd el a számot! 200 000 cég.
 • Átlagos árbevétel 90 000 dollár/év (természetesen van, aki több millió dollárt, és van aki néhány tízezer dollár bevételt tud felmutatni).

Az alábbi ábrán az látszik, hogy az Amazonon értékesítő külső cégek már nagyobb volumenben adtak el termékeket, mint maga az Amazon.

Itt a lényeg az, hogy mondjuk egy átlagos 90 000 dolláros bevétel, ami bár csak 27 millió forint, lényegében nincs marketing költség, a logisztika, munkabér a forgalom egy részét teszi ki, de az ELÁBÉ (eladott áruk beszerzési értéke) levonása után a profit általában 15-30% (ha te vagy a gyártó, akkor még több). Ilyen jó ajánlatot, lehetőséget egyetlen egy piactér sem tud felmutatni. A vállalkozó oldaláról nem kell óriási csapatot fenntartani, de ettől még lehet persze webshopja, ez is csak egy eszköz arra, hogy egy terméket befuttassunk.

66. vállalkozási ötlet: Amazon FBA kereskedelem vagy szakértő

Két dologba tudsz belevágni ezzel kapcsolatban: 

 • Saját magad felkutatsz gyártókat és az ő termékeiket átveszed és saját szakálladra üzletelsz az Amazonon. Vagy ugye eleve vannak termékeid, amit ott el tudnál adni. Ott is, helyesen. Mert persze csak az Amazon-ra ne támaszkodj, de ad egy kiszámítható cash flow-t, bejövő pénzáramot. Jó cél lehet Európa is, de Amerikában sokkal nagyobb az Amazon piaca, sokkal több a visszatérő vevő. És keresik az emberek az újdonságokat, főleg az USA-ban (újdonság = új termék), erről már van statisztika a Minneren.
 • Olyan gyártókat keresel, akik saját maguk akarják kihasználni az Amazon FBA lehetőségét és te segítesz nekik, mint tanácsadó, kivitelező – itt is persze alkalmazhatsz teljesítmény alapú megoldást. Pl. Fix díj az elején + eladásonkénti jutalék utána.
  Ez még jó lehet akkor is, ha később sajátot akarsz és először ezt csinálod. Ezután a Minnernél havi szinten érdeklődnek, keresnek kivitelezőt vagy tanácsadót, aki segít nekik.
 • Ha meg akarod ezt tanulni görgess lejjebb! Lesz róla információ!

A magyar példa: Péter és Ádám, akik a Minner Amazon FBA szakértői, oktatói: Két magyar fiatal, akik az Amazonon már az első évben 28 millió forintért adtak el termékeket, 2019-ben pedig több száz millió forint felett járnak!
Nemzetközi példa: A borkoton terméket szinte csak Amazon-on adják el, és óriási bevételük van belőle, évente több százezer dollár: 3 éve összegyűjtött 2 millió forintot a borkoton ötletére, és még ma is működik…

Cikkek Amazon FBA-vel kapcsolatban:

Meg akarod tanulni? Amazon FBA képzés a MinnerAkadémián

A Minner 2019-es üzleti trendjeiben is kiemeltem, hogy nagy szükség van disztribúciós szakértőre. Vagyis olyan emberre, aki a gyártókat (kisebbeket is) összeköti a boltokkal vagy éppen online megoldásokkal, mint az Amazon. Utóbbi Európában nagy robbanás előtt áll még, sőt a hazai gyártók is még csak most tapogatóznak. Én is tapasztalom ezt, mert heti szinten több kérdést is kapok ezzel kapcsolatban cégektől (látják az Amazonos cikkeket). Ebben kell elindulnod! Olyanok oktatnak, akik maguk is értékesítenek az Amazonon (most is).

 • A képzés: Amazon FBA Wholesale Kurzus  – Kattints ide a további részletekért!
 • Ára: 59 990 Ft
 • Oktatók: Tari Péter és Szalavics Ádám, akik aktív Amazon FBA eladók.
 • Mikor?: Bármikor, online videókon keresztül tanulsz, te osztod be az idődet
 • A videós kurzushoz tartozik: 
  • 22+ kiváló minőségű videó
  • Valóban működő kapcsolatfelvételi sablonokat. (Email + Telefon)
  • 1 órás csoportos konzultációt havonta (Ahol lesz lehetőségetek kérdezni az oktatóktól)
  • Hozzáférést egy zárt Facebook csoporthoz.
  • 3 órányi tudásanyagot, amiből megtanulhatsz mindent A-Z-ig, ami ehhez a vállalkozáshoz szükséges.
 • A képzés erre tanít meg: A kurzusból megtudhatod, hogyan kereshetsz pénzt abból, hogy jól ismert márkák termékeit értékesíted az Amazonon a világ bármelyik pontjáról. Amazon használata, mint eladó, webbolt tulajdonos. Mit kell tudni a fulfillment logisztikai szolgáltatásokról, hogyan működnek. Átfogó kép az Amazon működéséről.
 • Karrier vagy vállalkozás: Az a jó ebben a képzésben, hogy két irányba is el tudsz indulni, sőt három:
  • Karrier: Disztribúciós szakértőként, Amazon FBA szakértőként elhelyezkedsz (karrier). Például egy nagy gyártónál te vezeted ezt a részleget. Az Amazon oktatóim visszajelzései alapján egyre több nagy (hazai) gyártó lép be erre és kell egy ember, aki ezt végzi.
  • Saját Amazon üzlet: Te magad is tudsz termékeket értékesíteni Amazonon, kipróbálva azt, amit tanultál. Ez is lehet a vállalkozásod alapja
  • Amazon szakértő vállalkozóként, külsősként végzed a munkát
 • Az Amazon FBA kurzust a MinnerAkadémián találod. Online videókon keresztül tudsz tanulni. Kattints ide, nézd meg tematikát, értékeléseket, bemutatkozó videót és vágj bele most!

[adrotate banner=”5″]

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!