Mitől lesz trendi a vállalkozásod? Ezzel az újdonsággal! [kutatás]

Dátum

Megosztás

Jó hír! Nem a szerencsén múlik! A trendi alatt nem azt értem, hogy fiatalos, hanem azt, hogy innovatív, sőt egyenesen márkaértéke van a vállalkozásodnak. A vásárlók úgy költenek nálad, hogy szinte erőlködnöd sem kell például marketingben, sőt eladják magukat a termékeid. Nem csigázlak tovább, jöjjön az információ!

Legyen legalább 3 évente új terméked, mert ez okozza legjobban a bevételnövekedést a cégedben!

Amikor a Minner termékről ír, akkor fizikai termékre és szolgáltatásra is gondol egyben! Hiszen a legtöbb termékhez szolgáltatás (services) is tartozhat.

Na nézzünk még néhány érvet, aztán jöjjenek a számok, statisztikák és a többi információ:

 • Gondolkodtál már áremelésben? Vagy árversenyben vagy? Akkor egy új termék segíthet ebben. Mivel új termék, ezért általában adhatod drágábban.
 • Az üzleti trendekben most még jobban felértékelődik az új termék piacra dobása. Ennek oka a gyorsabb technológiai változások, innováció, vevői elvárások.
 • A vásárlóid több mint 63%-a elvárja, hogy innovatív legyél, és keresi az újdonságokat. Amit ha nem te adsz meg, megy máshová!
 • Legalább 3 évente érdemes új terméket piacra dobni (még ha kisebb változás is, vagy egy korábbi termék, szolgáltatás megújítása).
 • Az új termék megjelenésével hatástöbbszöröződést érsz el. Nem csak a marketinged lesz könnyebb, hatékonyabb, hanem a korábbi termékeid is jobban fogynak.

Statisztikák ezzel kapcsolatban:

 • Az elmúlt 4 év adatait vizsgálva a Nielsen azt tapasztalta, hogy a kisvállalkozások (kisebb márkák) növekedéséhez 53%-ban az új termék bevezetése járult hozzá (Hazai statisztika). – Forrás: Nielsen
 • A vásárlók 63%-a preferálja, ha egy cég új terméket kínál számukra.
 • Minden második vásárló, aki új terméket vett ismerősi, baráti ajánlás miatt tette. (Szeretünk az újdonságokról beszélni). (Szintén egy Nielsen kutatás)
 • A PwC kutatásából kiderült, hogy a cégvezetők 93%-a egyetért abban, hogy az innovációik (új termék) hatására jobban növekszik a bevételük és profitjuk, sokkal jobban bővül a vállalkozás. (Forrás: PwC)
 • Ha eddig eljutottál, akkor olvasd végig a cikket! Most jön majd a lényeg! És egy olyan módszer, amit ha megcsinálsz, akkor a Minnert rátetováltatod a karodra 10000%! Annyira sokat jelent majd!

Mit értünk új termék / szolgáltatás alatt?

Ahogy fent már említettem termék alatt értjük a fizikai terméket is és a szolgáltatást is. Sőt mondok egy érdekes dolgot, a Minner.hu is egy termék. Na, de térjünk vissza az eredeti kérdésre!

Új termék lehet:

 • Egy meglévő terméked megújítása – ez is újdonságnak számít, innovációnak
 • Termékpaletta bővítés. Amit még eddig nem árultál,
 • vagy a fő termékedhez kapcsolódó kiegészítő termék
 • szolgáltatás bevezetése, szolgáltatás nyújtása a termékkel kapcsolatban
 • prémium termék bevezetése
 • digitalizált termék, vagy valamilyen más „módon” adod a termékedet

És hogyan lesz új terméked? Honnan lesz ötlet?
Kelleni fog majd piackutatás, illetve később lesznek még cikkek a Minneren, amik segítenek benne. Egy korábban már leírt instant piackutatási módszert mutatok be neked, amit én is alkalmazok.

Persze itt belemehetsz mélyebben is, sőt kell is később, de már gyorsabban is bevezethetsz dolgokat, ha rájössz erre az egyszerű dologra. Ez pedig:

ÚGY TUDSZ KITALÁLNI ÚJ ÜZLETI MODELLT, TERMÉKET, HA RÁJÖSSZ, HOGY A TERMÉKHEZ KAPCSOLÓDÓAN MILYEN RUTINJAI VANNAK A VÁSÁRLÓKNAK.

Ennyire egyszerű! Mondjuk ezeket tudnod kellene alapból is, sőt minél többször megvizsgálni már csak a marketinged miatt is. De most másról beszélünk! A cél az üzleti modelled átalakítása.

Meg kell vizsgálnod, hogy:

 • mit csinálnak vele (a termékeddel, szolgáltatásoddal, mit eredményez…)
 • mennyiszer
 • hogyan, hol
 • kivel (egyedül, ismerőssel)
 • még mit használnak hozzá (milyen kapcsolódó szolgáltatást, terméket, dolgot)
 • előtte / utána milyen tevékenységet végeznek
 • Ezen kívül természetesen még meg kell vizsgálni a fő problémákat amik előfordulnak a célcsoportnál, ami nagyon zavarja őket, illetve a tovább igényeiket. Például fő probléma a kisállat tulajdonosoknál (vevőidnél), hogyha elutaznak nem mindig tudják magukkal vinni a kisállatukat….

Merre tovább még!? Egyrészt gyere majd vissza a Minnerre, mert a termékfejlesztéssel kapcsolatban egyre több cikket olvashatsz majd (ahogy megszokhattad érthetően). Amit viszont javaslok, hogy nézd meg a Minneren található közel 200 vállalkozás ötletet és gondolkodj rajta, hogy te melyikkel tudnád bővíteni a vállalkozásodat. Ha nem is konkrétan adott ötlettel, akkor is inspirálhat, támpontot adhat.

Forrás: Nielsen
Fotó: Erik Mclean / Unsplash

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Brandépítés hozza el a céged következő szárnyalását! Márkaépítés lépései, folyamatai

Rengeteg előnye van a márkaépítésnek, de ami a legszembetűnőbb mind közül, hogy nagyobb reklámköltség nélkül is vevőket tudsz szerezni, továbbá sokkal kiszámíthatóbb bevételed lesz....

Kombucha, Hard Seltzer, kraftsör trendek. Melyikbe éri meg belevágni?

2019 óta kisüzemi, kézműves sörfőzdék arzenálja robbant be a piacra. Több boltban külön szekciót kaptak azok a sörkülönlegességek, amelyek kinézetükkel, ízvilágukkal tűntek ki a...

Fizess azért, hogy felmondjanak!

Még az évezred elején a Zappos nevű online ruha- és cipőkereskedő cég kitalálta, hogy egy bónuszt ajánl fel azoknak, akik felmondanak a betanítási időszak...

Keress mellékest! Képzések, amikkel munka mellett kezdhetsz vállalkozni

Álmodozol a vállalkozásról, de túl nagy ugrásnak tűnik a kényelmes állásodat otthagyni a bizonytalanságért? A megoldás, ha a munkaidőn kívül, először mellékállásban, egyéni vállalkozóként...

7 mítosz a franchise-ról: cáfolva!

Amikor meghalljuk a franchise szót akaratlanul is eszünkbe jutnak a nagy gyorséttermi hálózatok, az óriás üzletláncok, azaz a mai modern franchise. Róluk általában tudjuk,...

Miért nem tud a marketingesed eredményeket szállítani?

Ismerős a következő szituáció? Megbízol egy marketingest vagy marketinges csapatot, ügynökséget az online marketinged kezelésével. A szerződést követően aztán egy olyan szituációval találkozol, mint...

Mivel tűnhet ki egy vállalkozás a tömegből? [+kutatás] [+Podcast]

Hogyan érik el a sikeres vállalkozások, hogy ostromolják őket a vevők? Mennyire jó lenne tudni egy általános, bármikor érvényes receptet igaz? Nehéz a teljes...

Az 5 legnagyobb szervezetfejlesztési és HR hiba, amit a kisvállalkozóknak el kell kerülniük

Amikor belevágtam a munkaerő-felvételbe, felhívtam egy HR-es ismerősömet, és azt mondtam neki: "A marketing után a szervezetfejlesztés, HR olyan, mintha eddig csak egy kávét...

10-ből 7 cég nem éli túl a generációváltást. Te készülsz rá?

Bár az egy család által birtokolt vállalatok és vállalkozások adják globálisan az összes cég 80%-át, nagyon kevés éli túl az alapító kiöregedését. Mindössze 30%...