Amazon FBA biznisz: ha most beszállsz, akkor jó időben vagy

Dátum

Megosztás

Mióta szakértőim révén mélyebben is belelátok ebbe a piacba, azt mondom, jó még most itt szinte az elején itt lenni. A héten már a második olyan cégnél voltam, akik tervezik Amazonra vinni a termékeiket. És itt jön a legjobb rész, nem ők akarják ezt megcsinálni, hanem kiadják a feladatot (cégnek vagy magánszemélynek, akár neked is kiadnák!). Nem véletlen, ez egy nagy ugrás, nem is beszélve arról, hogy aki az Amazonra a termékeit feltölti, rengeteg marketing költséget is megspórol. Figyelj! Merülj el az alábbi tartalmakban, anyagokban és ha úgy döntesz, felpörget, akkor vágj bele most!

Na, de először is röviden, mi is ez az Amazon biznisz?

Az Amazon FBA-ról van szó, ami az Amazon fulfillment szolgáltatása. Lényege, hogy az Amazonon keresztül el tudod adni a termékeidet. Ő vállalja a logisztikát, és ha úgy nézzük, a marketinget is. Egyre jobban jön fel az európai piac is. Ahogy tapasztaltam, annak jó az Amazon FBA biznisz, aki ügyesen tud kapcsolatokat építeni, tud találni gyártókat, azokkal jól tárgyalni. Mert valójában ezen múlik, a logisztikát (csomag kiküldés), a marketinget, a „webshop” üzemeltetést az Amazon csinálja. Így az árrésed sokkal magasabb.

Két dologba tudsz belevágni ezzel kapcsolatban: 

  • Saját magad felkutatsz gyártókat, az ő termékeiket átveszed, és saját szakálladra üzletelsz az Amazonon. Vagy ugye eleve vannak termékeid, amit el tudnál adni.
  • Olyan gyártókat keresel, akik saját maguk akarják kihasználni az Amazon FBA lehetőségét és te segítesz nekik, mint tanácsadó, kivitelező – itt is persze alkalmazhatsz teljesítmény alapú megoldást. Pl. Fix díj az elején + eladásonkénti jutalék utána.
  • Erről részletesen itt: 66. üzleti ötlet: Adj el Amazon-on, nem kell költened marketingre

Mekkora a piac? „De hát ez már nem növekszik!” – De igen!

még mindig kétszámjegyű a bővülés az e-kereskedelemben. Mutatok egy cikket, amiben látsz egy szép nagy infografikát, továbbá a cikk elején rengeteg ide vonatkozó statisztikát, hogy mégis lásd, nem a végén vagyunk a hullámnak, hanem benne vagyunk globálisan. Ha az Amazon-t nézzük Európában, akkor pedig az elején. Magyarországról Amazonra értékesítő cégek tekintetében pedig a start vonalon. Megéri most beszállni az e-kereskedelembe? Beszéljenek a számok!

Kockázatos az Amazon kereskedés?

Erről is írtunk egy cikket. Természetesen ebben is van kockázat, ahogy másban is, de azzal tudod mérsékelni, hogy tájékozott vagy. Erről szóló cikk: Egy 177 milliárd dolláros lehetőség, amit sokan félreértenek. Az Amazon értékesítés kockázatos?

Hajrá! Sok sikert!

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!