Amazon FBA biznisz: ha most beszállsz, akkor jó időben vagy

Amazon FBA magyarul, hogyan működik

Mióta szakértőim révén mélyebben is belelátok ebbe a piacba, azt mondom, jó még most itt szinte az elején itt lenni. A héten már a második olyan cégnél voltam, akik tervezik Amazonra vinni a termékeiket. És itt jön a legjobb rész, nem ők akarják ezt megcsinálni, hanem kiadják a feladatot (cégnek vagy magánszemélynek, akár neked is kiadnák!). Nem véletlen, ez egy nagy ugrás, nem is beszélve arról, hogy aki az Amazonra a termékeit feltölti, rengeteg marketing költséget is megspórol. Figyelj! Merülj el az alábbi tartalmakban, anyagokban és ha úgy döntesz, felpörget, akkor vágj bele most!

Na, de először is röviden, mi is ez az Amazon biznisz?

Az Amazon FBA-ról van szó, ami az Amazon fulfillment szolgáltatása. Lényege, hogy az Amazonon keresztül el tudod adni a termékeidet. Ő vállalja a logisztikát, és ha úgy nézzük, a marketinget is. Egyre jobban jön fel az európai piac is. Ahogy tapasztaltam, annak jó az Amazon FBA biznisz, aki ügyesen tud kapcsolatokat építeni, tud találni gyártókat, azokkal jól tárgyalni. Mert valójában ezen múlik, a logisztikát (csomag kiküldés), a marketinget, a “webshop” üzemeltetést az Amazon csinálja. Így az árrésed sokkal magasabb.

Két dologba tudsz belevágni ezzel kapcsolatban: 

 • Saját magad felkutatsz gyártókat, az ő termékeiket átveszed, és saját szakálladra üzletelsz az Amazonon. Vagy ugye eleve vannak termékeid, amit el tudnál adni.
 • Olyan gyártókat keresel, akik saját maguk akarják kihasználni az Amazon FBA lehetőségét és te segítesz nekik, mint tanácsadó, kivitelező – itt is persze alkalmazhatsz teljesítmény alapú megoldást. Pl. Fix díj az elején + eladásonkénti jutalék utána.
 • Erről részletesen itt: 66. üzleti ötlet: Adj el Amazon-on, nem kell költened marketingre

Egy minta, példa, akiket követhetsz

A Minner Amazon szakértői. Róluk írtam korábban egy cikket, amit olvashatsz a bekezdés végén belinkelve. Idén már több száz millió értékben adnak el termékeket, magas 15-30%-os árréssel. A legjobb, hogy ebben már benne van a logisztika költsége, a marketing költség.  Két magyar fiatal, akik az Amazonon már az első évben 28 millió forintért adtak el termékeket, 2019-ben már több száz milliót fognak

Mekkora a piac? “De hát ez már nem növekszik!” – De igen!

még mindig kétszámjegyű a bővülés az e-kereskedelemben. Mutatok egy cikket, amiben látsz egy szép nagy infografikát, továbbá a cikk elején rengeteg ide vonatkozó statisztikát, hogy mégis lásd, nem a végén vagyunk a hullámnak, hanem benne vagyunk globálisan. Ha az Amazon-t nézzük Európában, akkor pedig az elején. Magyarországról Amazonra értékesítő cégek tekintetében pedig a start vonalon. Megéri most beszállni az e-kereskedelembe? Beszéljenek a számok!

Kockázatos az Amazon kereskedés?

Erről is írtunk egy cikket. Természetesen ebben is van kockázat, ahogy másban is, de azzal tudod mérsékelni, hogy tájékozott vagy. Erről szóló cikk: Egy 177 milliárd dolláros lehetőség, amit sokan félreértenek. Az Amazon értékesítés kockázatos?

Online képzés az Amazon FBA-ról

A Minner 2019-es üzleti trendjeiben is kiemeltem, hogy nagy szükség van disztribúciós szakértőre. Vagyis olyan emberre, aki a gyártókat (kisebbeket is) összeköti a boltokkal, vagy éppen online megoldásokkal, mint az Amazon. Utóbbi Európában nagy robbanás előtt áll még, sőt a hazai gyártók is még csak most tapogatóznak. Én is tapasztalom ezt, mert heti szinten több kérdést is kapok ezzel kapcsolatban cégektől (látják az Amazonos cikkeket). Ebben kell elindulnod! Olyanok oktatnak, akik maguk is értékesítenek az Amazonon (most is).

 • A képzés: Amazon FBA Wholesale Kurzus  – Kattints ide a további részletekért!
 • Ára: 59 990 Ft
 • Oktatók: Tari Péter és Szalavics Ádám, akik aktív Amazon FBA eladók.
 • Mikor?: Bármikor, online videókon keresztül tanulsz, te osztod be az idődet
 • A videós kurzushoz tartozik: 
  • 22+ kiváló minőségű videó
  • Valóban működő kapcsolatfelvételi sablonok. (Email + Telefon)
  • 1 órás csoportos konzultációt havonta (Ahol lesz lehetőségetek kérdezni az oktatóktól)
  • Hozzáférést egy zárt Facebook csoporthoz.
  • 3 órányi tudásanyagot, amiből megtanulhatsz mindent A-Z-ig, ami ehhez a vállalkozáshoz szükséges.
 • A képzés erre tanít meg: A kurzusból megtudhatod, hogyan kereshetsz pénzt abból, hogy jól ismert márkák termékeit értékesíted az Amazonon a világ bármelyik pontjáról. Amazon használata, mint eladó, webbolt tulajdonos. Mit kell tudni a fulfillment logisztikai szolgáltatásokról, hogyan működnek. Átfogó kép az Amazon működéséről.
 • Karrier vagy vállalkozás: Az a jó ebben a képzésben, hogy két irányba is el tudsz indulni, sőt három:
  • Karrier: Disztribúciós szakértőként, Amazon FBA szakértőként elhelyezkedhetsz (karrier). Például egy nagy gyártónál te vezeted ezt a részleget. Az Amazon oktatóim visszajelzései alapján egyre több nagy (hazai) gyártó lép be erre, és kell egy ember, aki ezt végzi.
  • Saját Amazon üzlet: Te magad is tudsz termékeket értékesíteni Amazonon, kipróbálva azt, amit tanultál. Ez is lehet a vállalkozásod alapja
  • Amazon szakértő vállalkozóként, külsősként végzed a munkát
 • Az Amazon FBA kurzust a MinnerAkadémián találod. Online videókon keresztül tudsz tanulni. Kattints ide, nézd meg tematikát, értékeléseket, bemutatkozó videót és vágj bele most!

Hajrá! Sok sikert!

Fotó: Envato License

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!