Hogyan értékesíthetsz a világ bármely pontjáról úgy, hogy a termékhez hozzá sem kell érned?

Dátum

Megosztás

Most poénosan azzal indítanék, hogy úgy, hogy alkalmazottaid vannak. Na, de nem erről lesz szó, hanem arról, hogy milyen lehetőségeid vannak az ekereskedelemben még, amit érdemes kihasználni. Ez pedig a logisztikai szolgáltatások. És most nem is a futárokra gondolok. Sokan álmodozunk arról, hogy felépít egy olyan webáruházat, amit bárhonnan tud működtetni, és ehhez csupán a laptopjára és internet kapcsolatra van szüksége.

És bizony lehet ilyet!

Azonban mondhatod, hogy de hát ahhoz sok pénzre van szükség, hogy alkalmazottakat tudj felvenni, akik helyetted elvégzik azokat a munkákat, amelyek egy olyan vállalkozáshoz szükségesek, amely online értékesít fizikai termékeket.

Gondolhatod azt is, hogy ehhez nem csak alkalmazottakra van szükség, hanem raktárra, ügyfélszolgálatra, folyamatokra, és még sorolhatnánk. Igen, ez nem kevés összeg lenne. 

Igazad is van, ezek mind szükségesek egy webáruház működéséhez, azonban manapság már vannak olyan cégek, akik leveszik ezeknek a terhét a válladról. Ezek a fulfilment cégek. Továbbá hallhattál a dropshippingről is. 

  • Fulfillment: A termékedet beküldöd a cég raktárába, és onnantól intézi a csomagolást, termék kiküldést, logisztikát. Neked kell beszerezned a terméket.
  • Dropshipping: A termék már ott van náluk. Amikor egy webáruház (kiskereskedő) a nagykereskedő árukészletét tölti fel a webáruházába, de nem raktároz egy terméket sem. Amikor befut a rendelés, akkor azt elküldi a nagykereskedőnek, aki a rendelést, a csomagot kiküldi a vevőnek úgy, hogy a vevő a webáruház adatait látja, és semmilyen utalást nem lát a nagykereskedőre (se név, se semmi). A nagyker kiállítja a számlát a kiskereskedőnek.

A fulfillmenttel foglalkozunk most.

A legtöbbnél azonos, hogy adják a logisztikát, neked csak el kell juttatni a raktárukba a termékeidet. A legnagyobb ilyen cég pedig nem más, mint az Amazon, de náluk a fulfillment tágabb szolgáltatást jelent. 

Ugyanis mára már nem csak egy webáruház az Amazon, hanem egy olyan online felület, ami leginkább egy nagy bevásárlóközponthoz hasonlít, ahol bárki létrehozhatja a saját boltját, és elkezdhet értékesíteni.

Az Amazon biztosítja a

  • felületet,
  • a vásárlókat,
  • továbbá raktározza a termékeket,
  • kiszállítja azokat,
  • valamint kezeli a visszaküldéseket,
  • és 0-24 ügyfélszolgálatot is biztosít.

Mindezeket pedig termékenként egy előre meghatározott, és kikalkulálható összegért, amit csak akkor kell kifizetned, ha valóban el is adtad az adott terméket.

Ezt a szolgáltatását az Amazon FBA-nek nevezte el, ami az angol Fulfillment By Amazon kifejezésből származik.

Fogalmazhatunk úgy is, hogy ezzel a szolgáltatással az egész logisztika terhét leveszi a válladról az Amazon.

Az egész használata pedig könnyebb, mint azt gondolnád.

Nincs más dolgod, mint regisztrálsz eladóként valamelyik Amazon piactérre, majd beküldöd az értékesíteni kívánt termékeidet a megfelelő Amazon raktárba, és onnantól kezdve kezdheted is az értékesítést.

Ez az a lehetőség, amely VALÓBAN lehetővé teszi számodra, hogy csak a laptopodra és megfelelő internetkapcsolatra van szükséged, ahhoz hogy működtesd az ekereskedelmi vállalkozásodat.

Megtanulnád az Amazon FBA -t? Értékesítenél az Amazonon?

Péter és Ádám csatlakozott a MinnerAkadémia tanári, szakértői gárdájához és az Amazon FBA Wholesale képzésükben megtanítják neked azt, amit az elmúlt időszakban megtapasztaltak. Lépésről-lépésre bemutatják, hogy te hogyan csinálhatod utánuk. Kattints ide és tanulj tőlük! És építsd fel a saját Amazon webshopod! Az első 2 videót regisztrációs és vásárlás nélkül is meg tudod nézni.
Nem véletlen, hogy ők tanítják, hiszen csinálják is. Erre odafigyelek a MinneraAkadémián, hogy igazi szakértőktől tanuljatok, akik saját maguk is benne vannak abban a területben, amit oktatnak.

Kapcsolódó cikkek: 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Cápák között 5. évad 5. rész: A szendvics nem jó biznisz? De a táska workshop igen?

Hiába nyered meg a Konyhafőnököt, ettől a befektetőknél nem indulsz nagyobb előnnyel, sőt lehet nagyobbak is az elvárásaik? A műsorban szendvics üzlettel jött a...

A vevőszerző Facebook hirdetések 5 kötelező eleme

Te is szeretnél olyan Facebook hirdetéseket indítani, amik pénz égetése helyett bevételt, és ami még fontosabb profitot termelnek? Ez sajnos nem olyan egyszerű, hogy...

Meki reklám, amiben nem szerepel hamburger – Hírszemle #38

Az emberek pont azért beszélnek a McDonald's reklámjáról, mert hiányzik belőle a hamburger, vagy éppen a Mekis színek. Ez kreatív marketing! Közben egy másik...

Marketing stratégiák, szemléletek röviden, összegyűjtve

Mikor a listát készítettem jöttem rá én is, hogy mennyi lehetőség van előttünk, hogy igazán csúcsra vigyük a marketingünket. Csak válogatni kell! Most a...

Itt az év legkevésbé produktív időszaka. Szerezz most előnyt a konkurenciával szemben!

Új év új lehetőségek! Bár kicsit lassan készült el ez a cikk, megérkezett 2023 és bízunk benne hatalmas lendülettel álltál neki a munkának az...

Cápák között 5. évad 4. rész: Import vállalkozás, mese biznisz, diák kuponozás

Hoppá hoppá! Mennyi pénz, mindenki kedves volt, nagy dráma nem volt. Ez jó adás! És megint a Tiktok, megint egy projekt, ami a Tiktok...

5 másodperces trükk, amivel több követőt szerezhetsz TikTokon [esettanulmány]

Van gyakorlati haszna a cselekvésre ösztönzésnek, CTA-nak a TikTok videókban? - kérdezte tőlem Milán az őszi tiktokos Minner eseményen, és ezzel elültette a bogarat...

Interjú a ChatGPT-vel. Mire használjuk a cégben az Ai-t? Aggódnunk kell? – podcast

Azon gondolkodtam, hogy miként tudom legjobban bemutatni a ChatGPT-t. És közben, ahogy a Minnertől megszokhattad, inspiráljalak is. Így erre a videós, podcastos interjúváltozatra esett...