Biztosan nem hiszed el azt, hogy megéri most is webáruházat indítani. Közben belegondolsz és eszedbe jut, már mennyi webshop van a piacon. Képzeld el, hogy még így sem telített a piac, sőt évente még mindig két számjegyű növekedést tud felmutatni az e-kereskedelem. A Minneren rengeteg webshopindítással kapcsolatos tartalmat találsz, és hogy ne kelljen keresgélned, itt ebben a cikkben megtalálod a legfontosabbakat.

Milyen terméket árulj webshopodban?

Két cikkben foglalkoztam ezzel a témával:

Az Extreme Digital sikerének titka

A következő gondolatot mindenképpen be kell másolnom, mert hasznos lehet minden webshopindítás előtt állónak. A tulajdonos a következőt nyilatkozta a GKI Digitalnak egy felmérésben:

„Az elmúlt évben is dinamikusan nőtt az internetes vásárlás és az online fizetés iránti bizalom, ugyanakkor ezzel párhuzamosan a vásárlók elvárásai is gyarapodtak. Egyre jobban igénylik azt, hogy az Edigital.hu-n kiválasztott terméket minél gyorsabban, akár még a rendelés napján átvehessék. Ezért vezettük be korábban a négy órán belüli szállítást biztosító szolgáltatásunkat, de ugyancsak a termékek gyorsabb eljuttatását szolgálja az is, hogy két új üzletet nyitottunk a Kika soroksári és budaörsi áruházaiban. Bár ezek “hagyományos” boltok, ahová az utcáról is be lehet menni vásárolni, kialakításukkal valójában az online és offline pilléreken álló, hibrid üzleti modellünket erősítjük.

Ez nagyon fontos, hiszen forgalmunk jelentős részét teszik ki azok a vásárlók, akik online választják ki a terméket, de a személyes átvételt preferálják. Bár az átvételi pontok és csomagautomaták is egyre népszerűbbek, az Extreme Digital üzleteiben való átvételt sokan azért preferálják, mert ott az eladóktól például segítséget kaphatnak az eszközök későbbi beüzemeléshez.” Várkonyi Balázs – ügyvezető igazgató, Extreme Digital

Webáruház üzleti ötletek

Ez az első, amikor eszünkbe jut az online biznisz. Most már a technikai feltételek is sokkal könnyebbek, hogy valaki webshopot indítson. Például ott vannak a havidíjas webshop motor bérlési lehetőségek, mégsem kell milliókat beleölni az elején a fejlesztésekbe. Így a tesztelési időszakban máris spóroltunk. Aztán további lehetőségeink is vannak, például itthon is egyre jobban használható lesz a dropshipping webáruház üzemeltetése, amikor már a raktározást és a szállítást is kiadjuk, és nekünk csak a webshop marketingjére, népszerűsítésére kell koncentrálnunk. Érdekes megoldás még az előfizetéses (subscription box) webshop is. Ha erről szeretnél részletesebben olvasni, ajánlom figyelmedbe ezeket a cikkeket:

Így indíts be úgy egy webáruházat, hogy a második évben háromszor annyit hozzon, mint egy átlagos webshop  – reklám

A Minner Vállalkozói képzésében több videóban is szó van a webáruház építéséről, sőt konkrét példákat is hozok bennük. Az egyik videónak az a címe, mint amit fent vastagon szedtem. Érdemes beszerezned az online, videós képzést! Kattints ide!

Melyik a legjobb futár cég?

Ha már megvan, hogy mit akarsz árulni, megvan az ötlet, akkor kell futár is. Mázlid van! Ezt már lekutatta nekünk a GKI Digital:  Melyik a legjobb futárszolgálat? – Kutatás

Példák, amiket érdemes elolvasnod

Vállalkozás indítási mini kurzus 3900 Ft-ért
Jelentkezés
- Online videós kurzus + egy extra, amiért biztosan be fogod szerezni! Lépj most!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

Fotó: Pixabay/Free-Photos

Vállalkozók Hete a Minneren November 19-25. között. Növeld üzleti ismereteidet a külsős szakértők, cégek tartalmain keresztül! A héten közel 50 cikk vár rád! Kattints ide!