péntek, január 15, 2021

Kínai cuccokat árult az USA-ban és 3 hónap alatt 200 dollárból csinált 1 milliót, majd 10 millióért eladta az egész bizniszt

Emlékszel még arra a Minneres cikkre, hogy bátran vállalkozz, mert nem biztos, hogy azzal leszel sikeres, amivel elindulsz? Erre a legjobb példa Trevor Chapman. A napelemeket telepítő cégénél úgy érezte sokat dolgozik, kevés a pénz is, és még a családjával sem lehet. Gondolt egyet és elindított egy webshopot, amiben kínai kütyüket, termékeket árult, mint amit fent a képen is látsz. Aztán már nem úgy folytatódik a sztori, mint a legtöbb új cégnél, mert 3 hónap alatt annyi bevétele lett, hogy fel is vásárolták. Na nézzük is mit csinált!

Furcsa nem? Kínai termékeket árult az USA-ban túlárazva. Azt gondolnánk, hogy az USA-ban, ahol fejlett az e-kereskedelem, az emberek többsége már alapból Kínából vásárol, vagy rájön a túlárazásokra,  tájékozottak vásárlások terén…, és mégsem! Már hasonló témában írtam is egy cikket a Minneren, hogy: Kínából megrendeli pár száz forintért és itthon több ezerért árulja a terméket. Mit szólsz hozzá? Találkoztál már ilyennel? Akkor az olvasókkal átrágtuk a témát, és igen, van létjogosultsága itthon az ilyen webshopoknak, de hogy az USA-ban is, az meglepő, de itt a példa.

Mivel foglalkozott Trevor mielőtt elkezdte a vállalkozását?

Azt gondolnád, hogy biztosan olyan területen dolgozott, ami hozzájárult a sikeréhez, mondjuk egy webshopnál, vagy marketingesként. Hát nem! Napelemek telepítésével foglalkozott, ami sok meló, kevés pénz. Ahogy fent is írtam, zavarta az is, hogy családjával sem lehet. Úgy gondolta, hogy követi Warren Buffett mondását:

“Ha nem találod meg azt a módszert, ami álmodban is pénzt fial, akkor életed végéig dolgozni fogsz.” – Warren Buffett

200 dollárba került a webshopjának az elindítása. Hogyan csinálta?

200 dollárjába került összesen, hogy elindítsa az üzletét. Pár dollárért beszerezte az ldsman.com domain nevet. És pár dollárból már készen is volt a webshopja, mert havidíjas webshopmotort választott, a Shopify rendszerét választotta. Itthon ehhez hasonló a Shoprenter vagy az UNAS, de egyébként a Shopify-t is sok magyar webáruház használja. Havi 7200 Ft-ból olyan webshopod lesz pár kattintásból, mintha több milliós fejlesztéseket öltél volna bele. Jó, persze neked kell a termékeket feltöltened, szövegezni… de mégsem kell fejlesztőkre költened.  A 200 dolláros befektetés nagy részét a 100 dollár értékű Facebook reklám tette ki. Na de, akkor a termékeket nem vásárolta meg előre? Nem is kellett neki, mert…

Csak 1 nap volt veszteséges – és a webshop készletezési “trükk”

2 hét után már 10 000 dolláros forgalomnál járt úgy, hogy valójában csak a marketinggel kellett foglalkoznia és a supporttal. A Shopify rendszere azért volt jó választás, mert így könnyen el tudta indítani a dropshipping módszerrel az értékesítést. Ami azt jelenti, hogy bár tőle rendelik meg a terméket, ám nem ő szállítja ki, hanem maga a gyártó vagy egy logisztikai központ. A termékeket általában nagy profittal adta tovább, például 5 dolláros beszerzési áras terméket 60 dollárért. A profit nagy részét tehát már forgathatta is vissza újabb és újabb reklámokra. Továbbá elkezdett hazai (USA) termékeket is értékesíteni, és a Fülöp-szigeteken egy ügyfélszolgálatot is nyitott. 3 hónap alatt 200 dollárból csinált 2,5 millió dollárt, majd 10 millió dollárért felvásárolta egy e-kereskedelemmel foglalkozó cég.

Hmmm, valahol már mintha olvastam volna hasonlót! Igen! A 4 órás munkahét című könyvben Thimothy Ferriss is az ilyen automatizálásról, kiszervezésről ír. Az LDSman shop esetében ez a Shopify-t, a dropshippinget, marketing automatizációt, és a kiszervezett ügyfélszolgálatot jelenti.

Ezt itthon így tudod megvalósítani (raktár sem kell): Magyar dropshipping megoldás. A Minner ötlete a valóságban

Tehát már, ahogy a Buffett idézet is szólt, álmában is pénzt keresett. Elmélyülnél a témában? Itt vannak a hozzá kapcsolódó cikkek:

Forrás: CNBC

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek