Sajnos nem örülök, hogy bejött a számításom, amit már több cikk óta próbálok sulykolni. A nagy kriptovaluta funok annyira benne vannak ebbe a kripto világba, hogy sajnos túlságosan érzelmi alapon ragaszkodnak ehhez a piachoz, ami viszont ellensége (árt a pénztárcájának) a spekulánsnak. Nem véletlen, hogy spekulációról írok!

A bitcoin nem több, mint egy spekulatív eszköz

Már a legutóbbi cikkben is írtam erről, hogy sajnos a bitcoint úgy rángatják, hogy az csak spekulációra jó. Persze sokan várják, hogy újra 20 000 dollár környékére megy az árfolyam, de ez olyan messze van a jelenlegi 4000 dollártól…
Nem is beszélve arról, hogy valójában olyan kevés a fundamentum áll mögötte, vagyis értéke vajmi kevés a hiten kívül. El kell fogadnunk, hogy bár a blockchain sok helyen hozott újítást, de ez is csak egy technológia a többi mellett. A kriptovaluták viszont nem terjedtek el úgy, ahogy kellett volna nekik, vagyis ami szolgálná a növekvő árfolyamot. A vállalkozók nem befogadók, az árfolyam volatilitása katasztrófa.
És akkor nem is beszélve arról, hogy drágább, mint gondolnánk: 1 bitcoin tranzakció annyi energiát fogyaszt, mint 500 000 Visa tranzakció

A nagy HODL megadja magát

Képzeld el, hogy ott vagy nagybefektetőként és tudod, hogy akik a kriptókat imádják, ők mind az ún. HODL mellett vannak, ami valójában hold-ot jelent. Ez azt jelenti, hogy tartják a pozíciójukat, nem spekulálnak, hanem hosszú távon kereskednek. Beleülnek a pozícióba. Úgy érezheted, hogy ellentmond akkor cikknek? Na igen, van egy kemény mag, aki ki tud tartani, de a többség hamar kapitulál. És ezt használják ki a nagyok, és imádják a HODL mániájukat a kriptohuszároknak. Most 6000 dollár alatt újabb HODLerek estek ki, mert nem tudták tartani pozíciójukat.

Mindig olyan pénzt fektess be extrém spekulatív eszközbe, amit nem sajnálsz!

És nincs helyette más!

Arra gondolnánk, hogy majd kiemelkedik egy másik kriptovaluta. De ez nem így történik, ahogy esik a bitcoin úgy húzza magával a többi kriptót. Nagy a pozitív korreláció közöttük, ami azt jelenti, hogy ahogy a bitcoin változik (emelkedik, csökken) úgy alakul a kisebb kriptopénzek árfolyama is.

Egy valamibe kapaszkodhatnak a spekulánsok

Az emberek többsége hamar elfelejti a jelenlegi nagy zuhanást. Igen sajnos a legtöbben pont akkor vettek, miután elkezdett esni. De ha újra elkezdene mondjuk 10 000 dollár fölé menni valószínűleg sokan rárepülnének újra, aztán azon kapnák magukat, hogy ismét a hullámvasúton ülnek.

Hogyan beszélj Karácsonykor a…

A Kriptoakadémián leltem erre a zseniális cikkre: Karácsonyi túlélőkészlet: Hogyan nézzünk a családtagok szemébe, akiket kripto befektetésre beszéltünk rá

Kapcsolódó cikk: A bitcoin már lecsúszott arról, hogy befusson. Felejtsd el!

Több száz millió a tét! Befektető kereső show döntő. Június 21. Ez nem egy unalmas üzleti rendezvény! Kattints ide!